Новини ЗМІ

Битва на берегах Інгульця

10:03, 25 листопада 2013

 «УкрАгроКом» Головківка  «Десна» Чернігів  1:0 (0:0)

23.11.2013, початок – 14.00, КСК «Ніка», Олександрія, кількість глядачів – 350, оцінка поля – 4, температура + 10.

Суддівська бригада: арбітр – Кутаков А.О. (Бровари Київської області), асистенти арбітра – Куценко І.В. (Бровари Київської області), Баранівський А.М. (Бородянка Київської області), 4-й арбітр – Копієвський В.В. (Кіровоград).

 Спостерігач арбітражу: Туховський В.Д. (Сімферополь).

 «УкрАгроКом»: Науменко, Ломко, Мамонов, Покосенко, Любчак, Степанюк, Батраченко – капітан (Зайнчковський, 90+2), Лозовий (Горбаненко, 85), Пономар, Бровкін (Боровський, 75), Фальковський (Вдовіченков, 80).

 Запасні: Ніколаєв, Ляшенко, Даньків.

 Головний тренер – Юрій Гура.

«Десна»: Шевченко, Жук (Чуланов, 70), Мельник – капітан, Каваців, Смалько, Кондратюк (Бовтрук, 65), Чепурненко, Щедраков, Козак (Луценко, 81), Картушов, Мачуленко (Малюк, 90).

 Запасні: Федоренко, Рустамов, Стеценко.

 Головний тренер – Олександр Рябоконь.

 Попередження: Бровкін (37), Любчак (42), Лозовий (45), Покосенко (47) – Козак (22), Смалько (25), Мельник (77).

Голи: Пономар (54).

Про те, що гра з «Десною» для аграріїв мала не аби яке значення і говорити годі. Після «фільму жахів», що відбувся у попередньому турі у Чернівцях, де підопічні Юрія Гури зненацька «привезли» собі два голи, завдяки своїм «чудовим» гольовим передачам, що вони двічі (!!!) віддали нападнику «Буковини»  Василю Палагнюку (він став автором дублю), команда мала реабілітуватися у своїх власних очах та очах своїх прихильників. І хоча обидва колективи  – дебютанти першого дивізіону українського футболу, у турнірній таблиці розрив між ними  доволі значний – у «Десни» 5 місце і 29 очок, а у «УкрАгроКома» 9 місце і 24 залікових бали (до звітної зустрічі). Треба нагадати, що це давні суперники і останні двобої між ними були на користь саме команди з обласного центру. Так, у минулому сезоні по сумі двох поєдинків  «УкрАгроКом»  програв «Десні» звання абсолютного чемпіона другої ліги  та задовольнився срібними медалями. Підкреслюю, що по сумі двох ігор, бо вдома головківці  подолали чернігівців, але долю «золотого» протистояння  вирішив гол, забитий «Десною» на виїзді. А у грі першого кола цього сезону головківці 11 серпня 2013 року також програли у Чернігові  (рахунок зустрічі 3:0). І хоча аграрії не  індійці, а козаки – нащадки козацького сотника Андрія Головка – засновника Головківки – «сокиру війни» вони, зрозуміло, «відкопали». Але «сокиру» специфічну, а саме – футбольну. Саме цей «виритий томагавк» обіцяв глядачам справжню битву на берегах Інгульця. До цього слід додати, що звітна зустріч була, по-перше, − домашньою, а  по-друге, − останньою у циклі літо-осінь сезону 2013/2014. Тому, щоб піти у відпуску у мажорному настрої, головківцям треба була лише перемога. Так, перемога! І тільки перемога! Але хто вам казав, що «Десна» збиралася йти на зимові канікули з мінорним настроєм? Як раз напередодні двобою з «УкрАгроКомом» головний тренер «Десни» Олександр Рябоконь дав інтерв’ю сайту http://www.ua-football.com/ . Ось його фрагмент (мовою оригіналу): «Подводить полностью итоги еще не хочется. Все-таки впереди еще одна игра и я буду доволен, и руководство клуба, если мы закончим эту часть чемпионата в пятерке. Победа во второй лиге принесла какой-то эмоциональный подъем, и это показал первый тур в первой лиге, а затем был сложный отрезок, на котором мы проиграли пять игр. Где-то по игре проиграли, где-то были обидные поражения, а затем пригласили в команду Андрея Смалько, он занял свою позицию и через несколько туров мы поняли, что именно его цвета волос нам и не хватало. А если серьезно, команда почувствовала какую-то уверенность. По игре мы никого не громим, все матчи напряженные, многие победы мы добываем в конце матча. Где-то сопутствует удача, но все равно решает сила духа, сила характера. Успешно выступили в Кубке! Мы хорошо организованы и в нашей команде есть характер». Оце все і називається передматчева інтрига…

На цю виїзну гру Олександр Рябоконь виставив найсильніший стартовий склад гравців. А от у Юрія Гури була втрата одного з ключових оборонців – досвідченого та надійного лівого вінгера Сергія Радевича (він шульга), який використав ліміт жовтих карток. Шкода. Та що поробиш… Початок гри був дуже різким. Вже на 6-й хвилині могли відзначитися голом гості (синьо-біла форма), але після чи то подачі, чи то удару Євгена Чепурненка м’яч  потрапив у поперечину воріт Сергія Науменка. На 11-й – знову головним персонажем виступає чотирнадцятий номер чернігівців − вже знайомий нам Є.Чепурненко. Він пробивав стандарт з лівого флангу атаки, та м’яч  пролетів повз ворота. Відповідь номінальних господарів поля була миттєвою. На 13-й – навіс у карний майданчик «Десни» і… круглий у руках голкіпера Олега Шевченка. На 15-й – стандарт з правого флангу атаки пробивав капітан аграріїв майстер спорту міжнародного класу Олександр Батраченко, та кулю приїжджі винесли з свого штрафного майданчика. На 18-й – Євген Лозовий пробивав штрафний з того самого правого флангу атаки, та голкіпер гостей О.Шевченко вибиває м’яч  далеко у поле. Стало зрозумілим, що воротар «Десни» надійно «замкнув ворота на замок». А на 21-й хвилині цю надійність вирішив перевірити Дмитро Бровкін. Він дуже потужно пробив з меж штрафного майданчика, але шкіряний пролетів вище поперечини. На 25-й – знову стандарт у виконанні Олександра Батраченка і знову без голу. Не озброєним оком було видно, що аграріям не вистачає точного завершального удару, а от їх велике прагнення  перемогти суперника відчували навіть глядачі останніх рядів віддалених секторів стадіону. Ця «зарядженість» на перемогу передалася і на 7 сектор, де зібралися найпалкіші прихильники аграріїв. Спасибі вам  за підтримку, земляки!

 З великим бажанням перемогти, на 32-й хвилині бив з лінії карного майданчика по воротах гостей хавбек Юрій Степанюк та голкіпер О.Шевченко робить чудовий сейв, переводячи м’яч  на кутовий. Корнер не дав результату. Перший тайм завершився з «баранками» на табло.

Високий темп гри зберігся і у другому таймі. Не бракувало і небезпечних моментів. Так, на 49-й хвилині, після подачі кутового, м’яч  зрізався з голови форварда головківців, який намагався відправити його у сітку воріт.  На 51-й – потужний удар Олександра Батраченка та круглий летить повз ворота. А от 54-та хвилина гри стала для підопічних Юрія Гури щасливою. Знаходячись доволі далеко від карного майданчика «Десни», Віталій Пономар проявив ініціативу і пробив з підйомом влучно і потужно та вразив ворота гостей. Круглий опинився у сітці справа від голкіпера. Оце так удар! Не завжди такі удари побачиш навіть у прем’єр-лізі. Ти красень, Віталька!

А вже на 59-й – він міг зробити дубль, та цього разу воротар грає надійно. Піймавши кураж, аграрії прагнули закріпити успіх. На 60-й хвилині Дмитро Бровкін б’є, але повз ворота. На 68-й – поперечина рятує гостей після гарматного пострілу Олександра Ломка з правого флангу атаки. А от на 71-й – вже Сергій Науменко робить фантастичний сейв та рятує свою команду від голу. Небезпека у воріт місцевих була на 80-й хвилині та град ударів не приніс результату підопічним Олександра Рябоконя. Запам’ятався і дальній удар п’ятого номера гостей Володимира Чуланова на 86-й хвилині. Та він був мимо цілі. Треба віддати належне футболістам «Десни». Вони, як і канадські хокеїсти-професіонали, вели бій до останньої секунди зустрічі, демонструючи високі морально-вольові якості, волю до перемоги, характер. Головний тренер команди Олександр Рябоконь може дійсно пишатися своєю бойовою спортивною дружиною. Це правда. А матч так і завершився з рахунком 1:0. Є яскрава перемога «УкрАгроКому»!

 Ми  вітаємо команду, тренерський штаб, керівництво клубу, вболівальників і всіх-всіх-всіх, хто вніс свою лепту у цю перемогу з вдалим виступом аграріїв у першій частині чемпіонату FAVBET Ліга 1. Так тримати!

 І таке роз’яснення, але не футбольне, а географічне. Воно стосується тих, хто ніколи не був в Олександрії, але заходить на наш сайт. Місто розташовано на берегах двох річок. Біля футбольного поля культурно-спортивного комплексу «Ніка» менша річка Березівка впадає у більшу річку Інгулець. Ближче до «Ніки» знаходиться Інгулець. Саме тому  футбольна битва, про яку йдеться вище, відбувалася на берегах Інгульця. От тепер все зрозуміло!

 І на останок. Ми не кажемо футболу прощавай. Ми кажемо йому до побачення. Нас очікує дуже цікаве дербі 29 березня 2014 року, де зустрінуться ПФК «Олександрія» і ПФК «УкрАгроКом». Це буде 21 тур чемпіонату. Дочекаємося.

 В’ячеслав  Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту, керівник прес-центру ПФК «УкрАгроКом»

 

 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору