Новини ЗМІ

ФК "Скала": БЕЗ ГОЛІВ ПЕРЕМОГИ НЕ БУДЕ, А БЕЗ ПОМИЛОК - ПОРАЗКИ…

09:55, 25 листопада 2013

23 листопада стрийська «Скала» у домашньому матчі 23-го туру зустрічалася зі свердловським «Шахтарем» і при великій ігровій та територіальній перевазі так і не зуміла реабілітуватися за поразку у першому колі.

«Скала» (Стрий) – «Шахтар» (Свердловськ) – 0:1 (0:0)

23 листопада 2013 р. 13 год. м. Стрий. Стадіон «Сокіл». 7 градусів. 300 глядачів. Арбітр – Вадим Запрутняк (Ужгород). Асистенти арбітра Сергій Наскалов (Мукачеве) та Андрій Ющишин (Тернопіль).4-й арбітр – Олександр Шандор (Львів). Спостерігач арбітражу: Олександр Кревський (Київська обл.).

«Скала»: 1. Денис Рильський, 15. Петро Стасюк (35. Назар Кміть, 90 хв.), 77. Євген Аксінін, 22. Юрій Антонів, 16. Ігор Коцюмака (29. Володимир Кайдрович, 90+2 хв.), 23. Станіслав Катана, 10. Леван Арвеладзе, 9. Віталій Лазаренко (18. Дмитро Скакун, 66 хв.),  99. Володимир Пришнівський(33. Андрій Ковальчук, 86 хв.), 14. Василь Цюцюра-к. (11. Роман Іванов, 83 хв.).

Резервні гравці: 92. Роман Данкович, 6. Максим Гармаш.

Головний тренер – Володимир Книш.

«Шахтар»: 1. Сергій Тукач, 4. Олександр Яскович, 14. Сергій Шеремет, 10. Дмитро Головко, 13. Ігор Пащенко, 5. Олександр Янченко (9. Вадим Салатін, 88 хв.), 8. Павло Тарануха (20. Максим Хаблов, 76 хв.), 18. Роман Фатій (19. Владислав Коробкін, 57 хв.), 17. Олексій Лукашев, 7. Роман Коновалов-к., 11. Антон Шарко (21. Руслан Бош, 79 хв.).

Головний тренер – Геннадій Сушко.

Резервні гравці: 12. Ігор Гришин, 16. Андрій Поляниця, 15. Микита Ткачов.

Гол: Антон Шарко (63).

Попередження: Станіслав Катана (28), Василь Цюцюра (69) – Антон Шарко (63).

Цей матч був для обох команд лише другим у їхній спільній історії в першостях України. Щоправда, була ще одна офіційна зустріч у рамках розіграшу Кубка України: у сезоні 2009/2010 років 5 серпня в Свердловську «Шахтар» у дебютному для нової «Скали» першому в історії кубковому матчеві в рамках другого попереднього етапу здолав тоді ще ФК «Моршин» – 2:0, провівши голи на 72-й та 73-й хвилинах.

А перший – відбувся 3 серпня нинішнього року в рамках 4-го туру, коли стрийська «Скала» у виїзному матчі мінімально поступилася свердловському «Шахтареві» - 0:1. Ця зустріч відбувалася у м. Ровеньки Луганської області, оскільки свердловський стадіона імені Миколи Горюшкина тоді знаходився на реконструкції. Єдиний гол тоді на 43-й хвилині записав на свій рахунок Антон Шарко. Поразка прикра тому, що «Шахтар» забив цей гол після помилки арбітра матчу, який перед цим чомусь не зафіксував  очевидне порушення правил на Назарові Кмітю. Отак, не створивши більше практично жодного гольового моменту, команда Геннадія Сушка святкувала перемогу.

І хто б міг подумати, що через три місяці ситуація повториться практично один до одного. Знову футболісти з Луганщини перемогли завдяки єдиному голу Антона Шарка, а перед цим арбітр матчу знову не зафіксував порушення правил, щоправда тепер на Володимирові Пришнівському. Далі пішла контратака «Шахтаря», яка закінчилася влучним ударом з правого флангу у ближній кут Антона Шарка. Забігаючи наперед, це був єдиний удар гостей у площину воріт, і треба ж таке, смугастий опинився у сітці. І знову, як і в першому колі, «Шахтар», не створивши жодної реальної загрози, здобув три очки.

Звітний матч для стрийської команди був останнім у цьому році на власному стадіоні. Звісно, команда Володимира Книша прагнула попрощатися із власними уболівальниками на мажорній ноті. А передувала матчу хвилина мовчання, адже 80 років тому Україна пережила страшний голодомор, який став однією з найбільш жахливих трагедій в нашій історії. І як прояв християнської любові учасники матчу та глядачі вшанувати пам'ять мільйонів жертв голодомору та політичних репресій того страшного часу хвилиною мовчання. А після цього директор ФК «Скала» Олександра Кравчук від імені керівництва клубу вручила гравцеві «Скали» Володимиру Пришнівському символічну футболку з число «100» на спині, адже в попередньому турі один з лідерів стрийської команди відіграв свій сотий матч в чемпіонатах України за «малиново-зелених».

А далі була сама гра. Про цей поєдинок говорити багато нема про що. Як ми вже згадували, футболісти з Луганщини, які посідали до цього матчу третій рядок у турнірній таблиці, завдали по воротах Рильського один удар і він став результативним. «Скала» грала набагато цікавіше, з бажанням, створила багато гольових моментів, однак втілити свої перевагу у забиті голи так і не зуміла. Найбільше запам`ятався момент наприкінці першого тайму, коли на 43-й хвилині Пришнівський та Цюцюра розіграли таку карусель біля воріт гостей, що здавалося голу не уникнути. Спочатку Володимир обігрався у стінку з Василем, увійшов у штрафний майданчик, і виклав смугастого під удар найкращому бомбардиру стриян, однак удар Цюцюри, який, до речі, вийшов з капітанської пов`язкою на руці (Олег Дмитренко через перебір карток цей поєдинок пропускав) метрів з 6-7 вийшов трохи неточним, м`яч пролетів поруч з правою стійкою. А як не згадати удар Прокурора зі штрафного на 47-й хвилині, коли ворота гостей врятувала хрестовина…

Однак не завжди ті, що володіють перевагою, здобувають перемогу. Та й Денис Рильський підвів команду, пропустивши нескладний удар у ближній кут.

Ось яке розташування гравців обрав наставник «Скали» на матч проти к «Шахтаря». У порівнянні з попередньою грою проти «Кристалу» відбулась лише одна вимушена заміна. Замість дискваліфікованого Олега Дмитренка на поле з перших хвилин вийшов Віталій Лазаренко. Команда діяла за звичною схемою: 1-4-2-3-1. У воротах Денис Рильський; лінія захисту: праворуч – Петро Стасюк, ліворуч – Ігор Коцюмака; пара центральних оборонців – Юрій Антонів та Євген Аксінін. Опорні півзахисники – Ігор Прокурор та Станіслав Катана. Трійку атакувальних півзахисників склали: праворуч – Віталій Лазаренко, ліворуч – Леван Арвеладзе, а місце під нападником посів Володимир Пришнівський. І попереду грав Василь Цюцюра.

Наступний календарний матч «Скала» проведе 30 листопада у Комсомольську. Це буде завершальний матч у осінній частині сезону 2013/2014 років. Побажаємо нашій команді провести його вдало і повернутися з триочковим багажем.

ФК "Скала"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору