Новини ЗМІ

Два вилучення, дві пенальті і одна перемога «Ниви»

10:41, 18 листопада 2013

Вп’яте в сезоні тернопільська «Нива» здобуває перемогу. Що цікаво, вчетверте це сталося у гостях. У гостьовому поєдинку 19-го туру «Фавбет ліги 1» між тернопільською «Нивою» та охтирським «Нафтовиком» зафіксовано рахунок 1:2 на користь наших земляків.

 

У звітному матчі головний тренер «Ниви» Ігор Яворський дещо потасував склад. Одразу четверо футболістів вишли на поле, які останнім часом мали мало ігрової практики. Так, у центр оборони повернувся Микола Лазорик (замінив Михайла Басараба), на лівому краю захисту замість здавалося незмінного Віктора Яневича діяв Василь Білий, на лівій бровці півзахисту універсал Борис Баранець замінив Сергія Загинайлова, а в атаку повернуся Руслан Івашко.

Стартові 10 хвилин матчу були за тернополянами. У ці хвилини найреальнішу нагоду відкрити рахунок мав Сергій Шестаков, однак м’яч після його удару з 16-ти метрів пройшов над поперечиною. Далі протягом 15-20 хвилин перевагою володіли господарі поля, які раз по раз турбували тернопільського кіпера Андрія Новака. Небезпечними були випадки Дмитра Башлая, Олександра Яровенка, Владислава Зайчука та найактивнішого в ці хвилини Сергія Артюха, котрий тричі загрожував тернопільським воротам.

І все ж гол у роздягальню забили гравці «Ниви». Масована атаки тернополян призвела до взяття воріт. Спершу, після прострільної передачі Василя Товкацького, який замінив в середині першого таймі інертного Руслана Івашка, мав забивати Сергій Шестаков, однак на шляху м’яча став охтирський оборонець. «Шкіряний» відскочив до Товкацького, котрий пробиваючи з близької відстані не поцілив по м’ячу. І насамкінець, смугастий потрапив до Ігоря Малиша. Опорний півзахисник «Ниви» пробив невідпорно з лінії карного майданчика у нижній кут воріт (0:1). У першій половині матчу варто відзначити Товкацького, котрого на останній хвилині на підступах до штрафного завалив Дмитро Башлай. Друга жовта картка і вилучення крайнього захисника «Нафтовика». Так завершилася перша половина матчу…

Незважаючи на зменшений на одну бойову одинцю склад, саме «Нафтовик» другий тайм розпочав активніше. Тернопільський кіпер, як мінімум у трьох епізодах серйозно ступав у гру. Міні-штурм господарів таки став результативним. У карній зоні на Русланові Левизі порушив правила центральний оборонець «Ниви» Андрій Донець. Пенальті чітко реалізував Олег Єрмак (1:1). Незадовго Василь Товкацький втік від захисників «Нафтовика» і викочувався віч-на-віч з воротарем. На самісінькій лінії карного майданчика тернопільського нападника завалив Олексій Павелько за що від київського арбітра Павла Чижевського отримав пряму червону картку. Використали перевагу двох гравців футболісти «Ниви» на 74 хвилині. Арбітр вдруге в матчі призначив пенальті, тепер уже в ворота господарів. Після довгий суперечок з боку гравців «Нафтовика» до м’яча підійшов Сергій Загинайлов і ударом з лівою вивів «Ниву» вперед (1:2).

У час, що залишався до фінального свистка гості володіли перевагою, масовано атакували, однак охтирчани вміло створювали штучне положення поза грою, тим самим не дозволили тернополянам збільшити рахунок у матчі. При цьому, і самі на останній хвилині матчу отримали шанс, щоб вирівняти становище на полі. Тернопільські захисники дозволили пробити "нафтовику" Віталію Прокопченку з 18 метрів – м’яч пройшов і лічених сантиметрах від стійки…

 

Статистика

«Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) – «Нива» (Тернопіль) – 1:2 (0:1)

16 листопада. Охтирка. Стадіон «Нафтовик». +3 грав. 700 гл.

Арбітр: Павло Чижевський (Київ)

Асистенти: Володимир Топіха (Київ), Максим Левченко (Кривий Ріг).

4-й арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків).

Делегат ФФУ: Валерій Криницький (Рівне).

«Нафтовик-Укрнафта»: Вокальчук, Васільєв, Войцеховський (Радіонов, 54), Антонюк, Єрмак, Павелько, Башлай, Артюх (Кременчуцький, 65), Зайчук-к, Левига (Саванчук, 75), Яровенко (Прокопченко, 71).

«Нива»: Новак, Романюк (Гірський, 22), Лазорик, Донець, Білий, Шестаков, Малиш, Б.Баранець, Кікоть (Загинайлов, 65), Г. Баранець-к, Івашко (Товкацький, 32, Мдинарадзе, 85). ,

Голи:  І. Малиш (39), Єрмак (59, з пен.), С Загинайлов (74, з пен.).

Попереджені: Башлай (18), Войцеховський (51), Антонюк (68), Єрмак (74) – Івашко(30), Малиш (45+2), Кікоть(59), Лазорик (78), Товкацький(80).

Вилучені: Башлай (45+2), Павелько (61).

 

КОМЕНТАР

Ігор Яворський, головний тренер «Ниви»:

– Ми дуже серйозно готувалися до цього поєдинку, знаючи що «Нафтовик» вольова команда з хорошими футболістами, вдома практично нікому не поступається. Тим більше в попередньому турі ми зазнали поразки від «Олімпіка» і були дуже серйозно настроєні на цю гру. Скажу відверто, я за останні два місяці перший раз задоволений діями своїх футболістів по духу, по характеру, по бойовитості і по бажанню перемогти.

ФК "Нива"



Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору