Новини ЗМІ

ФК "Скала": ТО ПЕРЕМОГА, ТО - ПОРАЗКА…

08:47, 18 листопада 2013

«Кристал» (Херсон) – «Скала» (Стрий) – 3:1 (2:0)

16 листопада 2013 р. 13 год. м. Херсон. Стадіон «Кристал». 8 градусів. 1000 глядачів. Арбітр – Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).Асистенти арбітра  Віталій Сукравцев (Бердянськ) та Михайло Юхименко (Луцьк). 4-й арбітр – Ігор Пасхал (Херсон). Спостерігач арбітражу: Василь Бурмич (Хмельницький).

«Кристал»: 12. Денис Касперович, 3. Артем Жоров, 69. Роман Ленський, 19. Сергій Швей (21. Павло Шезденко, 90+1 хв.),  9. Семен Дяченко, 14. Костянтин Бичевий, 17. Андрій Барладим (11. Дієго Антия, 90 хв.),  10. В`ячеслав Потапенко (33. Георгій Челідзе, 82 хв.), 23. Сергій Цой, 18. Артем Ситало-к., 7 Арсен Манасян (5. Антон Пиркавець, 75 хв.).

Головний тренер – Сергій Шевцов.

Резервні гравці: 1. Дмитро Холоша, 8. Олександр Чандарлогов, 91. Артем Волошин.

«Скала»: 92. Роман Данкович, 15. Петро Стасюк, 77. Євген Аксінін, 22. Юрій Антонів (29. Володимир Кайдрович, 64 хв.), 16. Ігор Коцюмака, 4. Олег Дмитренко-к., 23. Станіслав Катана, 10. Леван Арвеладзе (33. Максим Гармаш, 88 хв.),  18. Дмитро Скакун (9. Віталій Лазаренко, 67 хв.),  99. Володимир Пришнівський (35. Назар Кміть, 74 хв.), 14. Василь Цюцюра (11. Роман Іванов, 78 хв.).

Резервні гравці: 89. Денис Завгородний, 25. Ігор Нистирюк.

Головний тренер – Володимир Книш. 

Голи: Андрій Барладим (15), Роман Ленський (27-пен.), Сергій Швей (73) – Віталій Лазаренко (82).

Попередження: Арсен Манасян (2), В`ячеслав Потапенко (21), Сергій Швей (57) – Олег Дмитренко (90).

Звітний матч був для обох команд шостим у їхній спільній історії. І статистика досі була на користь стрийської команди, яка перемогла в двох поєдинках і стільки ж разів суперники зіграли внічию. Загальна різниця забитих і пропущених м`ячів була  – 9:7 на користь «Скали».

Ось статистика усіх протистоянь суперників до цього матчу:

 «СКАЛА» (СТРИЙ) – «КРИСТАЛ» (ХЕРСОН)

 

Рахунки домашні:

Рахунки виїзні:

Сезон

забиті

пропущені

забиті

пропущені

3

3

1

2

2011/2012

1

0

2

0

2012/2013 – 1-й етап

2

2

 

 

2013/2014

Як бачимо, в останній час херсонці були для стриян зручним суперником. «Скала» не програвала «Кристалу» три матчі поспіль, з яких у двох перемогла. До речі, як у минулорічному сезоні, коли стрияни спочатку переграли «Кристал» 16 вересня 2012 року на виїзді (2:0), а в матчі другого кола – у Стрию 17 листопада (1:0), так і в матчі першого кола цьогорічної першості, який відбувся 27 липня, за стриян неодмінно забивав Василь Цюцюра. Цього разу лідеру атак «малиново-зелених» відзначитися забитим голом не вдалося, хоча, принаймні, тричі ще у першому таймі Василь міг засмутити ворота херсонської команди.

Могла «Скала» продовжити приємну для себе традицію і вчетверте поспіль відібрати очки у цього суперника у матчах національних першостей і цього разу. Однак прикрі, можна сказати навіть дитячі, помилки у захисті завадили досягнути позитивного результату. Хоча загалом гра стриянам давалася.  І на поразку вони справді не заслуговували. До трьох незабитих голів Цюцюри, згадуваних вище, можна ще додати нереалізовані моменти у Арвеладзе, Стасюка, Пришнівського і рахунок був би точно на користь «Скали».

У минулому турі команда Володимира Книша вдома, завдяки єдиному голу найкращого бомбардира «малиново-зелених» Василя Цюцюри перемогла ФК «Карлівку» і перервала, таким чином, серію з трьох виїзних поразок, адже долею календаря три матчі поспіль стрияни грали на виїзді. «Кристал» до гри зі «Скалою» взагалі підійшов у чудовому настрої. Відбувши дискваліфікацію, повернулися лідери «Кристалу» –  Ситало і  Манасян. До того ж, херсонці в попередньому турі в обласному дербі в гостях розгромила «Енергію» з Нової Каховки (4:1), а взагалі останніх шести турах здобули п`ять перемог і одного разу зіграли внічию. Різниця м`ячів – 17:4 на користь «Кристалу».  І, не випадково, з відвертого аутсайдера, якими вони були на початку сезону, нині херсонці стали як мінімум міцним середняком.

Матч у Херсоні розпочався незвично рано: о 13 годині за за ясної і теплої погоди. Перші хвилини пройшли у боротьбі за центр поля. Стрияни виглядали непогано, господарі частенько не встигали за швидкими гравцями атаки «малиново-зелених» і тому змушені були фолити. Так, вже на перших хвилинах гірчичником був покараний Арсен Манасян. Однак на 15 хвилині «Кристалу» вдалася результативна атака, яку влучним ударом завершив Андрій Барладим. «Скалу» цей гол не вивів з рівноваги і стрийська команда надалі шукає шляхи для взяття воріт херсонців. Однак на 27-й хвилині арбітр матчу розгледів порушення проти того ж Барладима у межах штрафного майданчика. Пенальті реалізував захисник «Кристалу» Роман Ленський. Після другого пропущеного голу, стрияни провели кілька небезпечних атак, однак рахунку 2:0 команди так і пішли на перерву.

Другий тайм пройшов у рівній боротьбі. Суперники обмінялися одним голом. Спочатку рахунок до розгромного довів Сергій Швей, який виявився у потрібному місці в потрібний час, після розіграшу кутового. А через десять хвилин після цього свій третій гол у сезоні провів 18-річний нападник Віталій Лазаренко, який кількома хвилинами раніше замінив Дмитра Скакуна. Отож, у підсумку – невтішне 1:3.

Ось яке розташування гравців обрав наставник «Скали» на матч проти «Кристалу». У порівнянні з попередньою переможною грою проти «Карлівки» відбулась лише одна вимушена заміна. Замість дискваліфікованого Ігоря Прокурора на поле з перших хвилин вийшов Юрій Антонів, який щойно залікував травму, але вже під час матчу знову відчув рецидив і достроково змушений був залишити поле. Команда діяла за схемою: 1-4-2-3-1. У воротах Роман Данкович; лінія захисту: праворуч – Петро Стасюк, ліворуч – Ігор Коцюмака; пара центральних оборонців – Юрій Антонів та Євген Аксінін. Опорні півзахисники – капітан команди Олег Дмитренко та Станіслав Катана. Трійку атакувальних півзахисників склали: праворуч – Дмитро Скакун, ліворуч – Леван Арвеладзе, а місце під нападником посів Володимир Пришнівський. І попереду грав Василь Цюцюра. Не змогли взяти участь у матчі вже згадуваний Ігор Прокурор, а через травму – Дімітрі Пачкорія.

 Наступний календарний матч «Скала» проведе 23 листопада у Стрию проти свердловського «Шахтаря»» і спробує реваншуватися за мінімальну поразку в матчі першого кола в Ровеньках, де зазвичай команда з Луганщини до реконструкції власної арени, проводила домашні матчі першості. На жаль, не зможе взяти участь у цьому протистоянні капітан «Скали» Олег Дмитренко, який відбуватиме дискваліфікацію за перебір жовтих карток.

 ФК "Скала"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору