Новини ЗМІ

Вольова перемога аграріїв

13:47, 11 листопада 2013

Зустріч 18 туру чемпіонату FAVBET Ліга 1 «УкрАгроКом»  «Сталь» завершилася з рахунком 2:1.

 «УкрАгроКом» Головківка  «Сталь» Алчевськ  2:1(1:1)

 09.11.2013, початок – 13.30, стадіон «ГОЛовківський», Головківка, кількість глядачів – 570, оцінка поля – 4, температура + 13.

Суддівська бригада: арбітр – Іванов Ю.В.(Макіївка Донецької області), асистенті арбітра – Толмачов С.І.(Маріуполь), Матяш В.В. (Донецьк), 4-й арбітр – Копієвський В.В (Кіровоград).

 Спостерігач арбітражу: Геренда Є.Б. (Калуш Івано-Франківської області).

 «УкрАгроКом»: Науменко, Ломко, Радевич, Мамонов, Любчак, Степанюк Ю., Батраченко – капітан, Бровкін (Фальковський, 77), Боровський (Вдовіченков, 63), Лозовий (Даньків, 90+2), Пономар (Ляшенко, 90+2).

 Запасні: Ніколаєв, Зайнчковський, Єфремов.

 Головний тренер – Юрій Гура.

 «Сталь»: Ганєв, Солдат, Максименко, Ковальов, Хромих (Міщенко, 46), Леонов (Батюшин, 46), Батіщев, Поступаленко, Акименко – капітан, Сікорський (Гордя, 75), Степанюк Р.

 Запасні: Комарицький, Грицай, Троцько, Єрмаков.

 Головний тренер – Вадим Плотников.

Попередження: Пономар (34), Фальковський (90+2) – Батюшин (46), Солдат (51), Поступаленко (64), Гордя (90+2), Степанюк Р. (90+2).

 Вилучення: Поступаленко (67) – друге попередження (недисциплінована поведінка).

Голи: Пономар (36), Лозовий (79) – Степанюк Р.(31).

Той, хто займається, або просто цікавиться спортом знає, що в разі програшу, спортсмени (а якщо це командний вид, то ціла команда, що програла) завжди прагнуть реваншу. Завжди! От і аграрії після поразки у першому колі від «Сталі» 27 липня 2013 року в Алчевську (рахунок зустрічі 2:0), хотіли будь що перемогти  іменитого суперника на своєму рідному стадіоні у Головківці, що розташований поряд з чудовим православним храмом Святого пророка Ілії (ім’я Ілія не плутати з ім’ям Ілля!), вражаючим своєю величчю.  Що стосується положення команд у турнірній таблиці, то «Сталь» до звітної зустрічі була на 3 місці та мала 31 очко, а «УкрАгроКом», після виграшу в Сумах у попередньому турі, посідав 10 сходинку та мав у активі 21 заліковий бал. Ось такі розклади. Ну, а тепер, – до гри, панове!

Двобій розпочався без преамбули. Обидві команди почали зустріч у атакуючому стилі та діяли на величезній швидкості. Саме такий відкритий футбол наступального характеру дуже подобається глядачам, яких у цей теплий та сонячний день зібралося доволі багато.

 Всю зустріч головківців дуже активно підтримували і фанати, за що їм велика подяка від всієї команди! СПА-СИ-БІ! Вистачало і гостроти. На 13-й хвилині помиляється Олександр Батраченко. Він віддає пас точно у ноги суперника (форма червоного кольору) поблизу лінії свого карного майданчика. На щастя, сталевар пробив повз ворота, бо, мабуть, був розгубленим від неочікуваного «подарунка» капітана аграріїв. А от на 16-й – Євген Лозовий мав нагоду «розмочити» рахунок. З правого флангу атаки від пробив з меж штрафного майданчика та круглий пролетів вище поперечини. Треба бути об’єктивним та зазначити, що на початку поєдинку не все виходило у украгрокомівців так, як би хотілося прихильникам команди. Нажаль, було багато браку. Але згодом гра пішла по потрібному руслу, що додало впевненості, перш за все, саме підопічним Юрія Гури. Запам’ятався обмін дуже гострими атаками на 29-й хвилині, але до голу справа так і не дійшла. Він відбувся дещо пізніше (на 31-й) і забили його приїжджі. Сталевари проводили свою чергову атаку по лівому флангу, при цьому як слід розхитавши захист головківців. І тут свої найкращі якості продемонстрував найактивніший у цьому матчі форвард «Сталі» Руслан Степанюк. Він пробив низом під доволі гострім кутом не дуже потужно, але головне – точно. Шкіряний залітає у сітку через дальній кут воріт. Сергій Науменко цього разу, нажаль, не зміг виручити свою команду. Рахунок стає 0:1.

 Якщо і були збентежені таким розвитком подій місцеві, то зовсім недовго. Вже на 36-й – Віталій Пономар робить рахунок 1:1. Він на високому футбольному рівні «обікрав» захисника алчевців, та відправив кулю у ворота «Сталі». Браво, Віталя! Браво!

 Саме Віталій Пономар міг подвоїти рахунок  на 40-й хвилині. Але захисники гостей відправили м’яч  за лицеву лінію. Корнер до голу не привів. Команди пішли до роздягалень на перерву, коли на табло висвічувало 1:1.

Другий тайм був більш нервовим, про що свідчить і велика кількість «гірчичників» та одна червона картка (у першому таймі була показана лише одна жовта картка). Щоб там не казали, але завдяки такій виховній роботі (без лапок) головний арбітр Юрій Іванов з Макіївки Донецької області не допустив безладів на полі і утримав контроль за грою. А друга половина зустрічі запам’яталася от чим. На 56-й хвилині все той же Віталій Пономар з розвороту пробив по воротах, але голкіпер гостей Геннадій Ганєв був на чеку та ліквідував загрозу. На 67-й – Антон Поступаленко отримує другу жовту і одразу – червону картку і залишає межи поля. Риторичне питання. Хто від цього виграв, Антоне? І чим тобі не подобався великий електричний чайник-термос, з якого беруть чай усі охочі, у тому числі тренери і гравці команд-гостей? Навіщо ти, Антоне, його розбив вщент по дорозі у роздягальню після вилучення? Чи це твій рівень культури? Навмисно написав ці рядки, маю на те право! Це теж виховний момент.  І якщо тобі не соромно, то хай буде соромно за тебе твоїм колегам. А чайник ми придбаємо новий! Та повертаємося на смарагдовий газон стадіону. На 72-й хвилині, знаходячись у карному майданчику суперника, Євген Лозовий та Віталій Пономар не порозумілися і змарнували реальний шанс піти у відрив по забитих голах. Шкода! Та Женя Лозовий таки відзначився голом! Після потужної атаки аграріїв удари по воротах сталеварів летіли немов з автоматичної зброї, але Геннадій Ганєв грав надійно. Та таки останнє слово було за Євгеном Лозовим. Він пробив по воротах, коли кіпер «Сталі» ще не оговтався після попереднього удару. Це була 79-а хвилина гри. Рахунок стає 2:1. Класссссс!

 А от на 82-й – реальний шанс відновити паритет змарнував двадцять другий номер гостей Андрій Міщенко. Він пробив вище поперечини. А пам’ятаєте, я згадував храм Святого пророка Ілії? Так от, на 86-й хвилині гри всі почули звуки церковних дзвонів. Цей малиновий передзвін жодним чином не був пов’язаний з футболом, АЛЕ!!! Це був добрий знак! Аграрії здобули перемогу з рахунком 2:1! Є реванш! Є сатисфакція! Вітаємо аграріїв з цим успіхом та бажаємо подальших перемог!

 Наступну гру «УкрАгроКом» проводе з «Буковиною» у Чернівцях 16  листопада. Побажаємо аграріям успіху!

 В’ячеслав  Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту, керівник прес-центру ПФК «УкрАгроКом»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору