Новини ЗМІ

ФК "Енергія": Програне дербі

13:39, 11 листопада 2013

«Енергія» – «Кристал» – 1:4 (1:1). 
9 листопада. м. Нова Каховка, стадіон «Енергія», 14:00. Поле: 3, Темп.: +17. Глядачів: 1700 
Судді: Нізола А., Дебенко І., Семанюк Т., Мамчур В.
Спостерігач арбітражу : Маніло Ю. 

«Енергія»: Остапенко, Щербина, Черній, Шешеня (Горбачов, 62), Арутюнян, Солович, Комягін, Логвиненко (Цвик, 60), Гарібян (Котов, 83), Скоцький, Риженко. 
Запасні: Зелінський, Мостіпан. 
Тренер: Юрій ОКУЛ.

«Карлівка»: Касперович, Жоров, Кучеревський, Дяченко, Цой, Пиркавець (Швей, 84), Ленський (Шизденко, 89), Бічевой, Барладим (Чандароглов, 90+2), Челідзе (Антія, 76), Потапенко (Криворучко, 87). 
Запасні: Холоша.
Тренер: Сергій ШЕВЦОВ.

Голи: Комягін (32) – Потапенко (25, 54, 85), Цой (73).
Попередження: Солович (35), Щербина (73), Цвик (87) – Барладим (78), антія (90+3).
Вилучення : Скоцький (71 – 2 попередження за нецензурну лайку на адресу арбітра). 

Приваблива вивіска матчу «Енергія» – «Кристал» привела на головний новокаховський стадіон понад півтори тисячі уболівальників. Попри невтішні результати в останніх матчах, місцеві глядачі розраховували побачити справжнє дербі у матчі з командою з обласного центру. Але й останні не лишилися без підтримки. Херсонські ультрас потужною кампанією сперечалися в активності підтримки з новокаховськими фанами. Чи то херсонці більше гнали своїх улюбленців уперед, чи самі футболісти «Кристала» були краще вмотивовані на це протистояння, та як би там не було, гості продемонстрували гру, яка заслуговувала на три очки. Принаймні, у двобої з такою «Енергією».
Програне дербіПерша половина тайму видалася обережною. Суперники намагалися швидше переходити центр поля, але все таки чимало перепасовувалися, грали «до вірного». Гості шукали шлях до воріт новокаховчан фланговими проходами, розрізними передачами на гравців групи атаки. Господарі були менш наполегливими: більше використовували довгі передачі від лінії оборони відразу на нападників, адже зв’язати комбінації в середині поля не вдавалося. Загалом рівний темп гри якось несподівано порушив гол у ворота «Енергії». В одній з позиційних атак Кучеревський з правого флангу віддав зручну передачу на Потапенка, якому лишалося зблизька переграти Остапенка. Нападник не схибив і вивів свою команду вперед. Та з відповіддю господарі не забарилися. Вдала комбінація на лівому фланзі завершилася кількома короткими пасами, останній з яких отримав капітан команди Комягін. Юрію вдався класний постріл у дальню шістку, яку не встиг прикрити Касперович – 1:1. Зрівнявши рахунок, новокаховчани додали агресії в атаці і створили ще кілька непоганих моментів. Риженко протягнув м’яча майже з центра поля, увійшов до штрафного майданчика суперника, але в мить, коли потрібно було пробивати, Денисові завадив воротар суперника, якого одразу ж підстрахував партнер по захисту і вибив «круглого» на кутовий. А за хвилину на ударну позицію виходив Логвиненко. Метрів з 18 Максим не влучив у ворота. 
У другому таймі почалися справжні гойдалки. Однак у відкритий футбол новокаховчанам грати було вкрай складно. Створюючи моменти біля чужих воріт, господарі часто не встигали прикрити тил і миттєво отримували неприємності в захисті. В подібній ситуації «Кристал» забив другий м’яч. Потапенко втік аж до воротарського майданчика правим флангом атаки і влучно пробив повз Остапенка. «Енергія» намагалася не відставати і мала реальну нагоду вдруге зрівняти рахунок. Новокаховчани виконали пару гострих навісів, які не завершилися голами через незрозуміло слабкі та ще й невлучні удари нападників. У відповідь херсонці забивають третій гол, який, щоправда, арбітр не зараховує через офсайд. Господарі поля не полишали надії вирівняти гру і на деякий час заволоділи ініціативою в атаці. Знову загострилася гра біля воріт Касперовича, але ніхто з «енергетиків» так і не наніс акцентованого удару в площину. Невдовзі допомагати в атаці взявся центральний захисник Черній. В одному з епізодів Костянтин видав красивий прохід через трьох суперників аж до карної зони суперника, віддав на Риженка, але невдалий удар-простріл змарнував цю атаку. Надійно тримаючи оборонні редути, «Кристал» очікував на свій шанс. У грі зявилися зайві нерви, запал одних гравців переростав у жорстокість по відношенню до суперника, а інших – у бажання посперечатися з арбітром. За такі витівки Богдан Скоцький умудрився отримати два попередження за одну хвилину і залишив «Енергію» в меншості. Програне дербіЗа грубу гру попередили Барладима. Між тим, гості вичекали на свій момент. Щоправда, допомогли й господарі, зігравши рукою у своїй штрафній площі. Пенальті реалізував Сергій Цой. «Кристал» виглядав спокійніше, ніби всім всиляв упевненість, що перемога від них нікуди не втече. Не хотіли з цим погоджуватися підопічні Юрія Окула і продовжували шукати свій момент для взяття воріт. Класну нагоду втратив Черній, пробивши з середньої відстані у штангу. І тут же херсонці покарали «Енергію» за необачність в обороні. Невтримний Потапенко вибіг на побачення з Остапенком і передав воротареві свій третій «привіт»... Останні хвилини команди відверто догравали до фінального свистка, який зафіксував чергову поразку новокаховчан і п'яту з шести останніх матчів перемогу «Кристала». 
Важко робити висновки після подібних матчів. Господарі поля справді старалися, билися. Деякі місцеві футболісти грали з незалікованими травмами, що свідчить про їх вмотивованість на це дербі. Втім, кінцевий результат не виправдав очікувань: «Кристал» впевнено переміг, «Енергія» впевнено програла.

ФК "Енергія"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору