Новини ЗМІ

ФК "Оболонь-Бровар": Вечір рекордів

13:36, 11 листопада 2013

"Оболонь-Бровар" початку сезону і нинішній коллектив -- дві зовсім різні команди. Тоді це була дещо обережна команда, яка діяла, першочергово думаючи, про оборону власних воріт. Тому пропускали "пивовари" мало, забивали також небагато, а ще кияни не могли виграти у рідному місті. Київ став свідком перемоги команди лише у сьомому турі, коли був побитий "Кремінь". Зараз все змінилось, гра підопічних Сергія Солдатова стала більш яскравою, що не може не радувати вболівальників клубу, що приходять підтримати улюбленців на "Оболонь Арену", де команда нині грає дуже впевнено, результативно й переможно. А ось з виїздами у "пивоварів" вже не дуже складається. Востаннє колектив набирав максимум очок за межами рідних стін ще на початку серпня...

Тому перед матчем з "Гірником" була впевненість у тому, що кияни мають перемагати. Криворіжці, доречі, приїхали до столиці у ранзі лідера другої ліги. Так само, як це до них робили "Мир", "Тернопіль" та "Сталь". Попередники "Гірника" неодмінно губили на "Арені" очки й господарям дуже хотілося продовжити цю приємну традицію.

1

Перед матчем выдбулася досить чуттєва церемонія. Колишнього півзахисника "Оболонь-Бровара" Валерія Іващенко провели на футбольну пенсію, і одночасно привітали з місцем у тренерському складі клубу. Олександр Слободян побажав Валерію Володимировичу успіхів на новій ниві, а вболівальники підготували іменний банер.

2

Господарі почали гру натхненно, увімкнувши максимальні швидкості. Гості за ними не встигали й, як наслідок, вдавалися до порушень правил. Два фоли Давиденка змусили арбітра витягти з кишені два "гірчичника" й відправити захисника до роздягальні набагато раніше за партнерів.

3

Чисельною перевагою "пивовари" скористалися досить швидко. Це Фаворов вкотре продемонстрував гольове чуття й виявився найспритнішим у карному майданчику "Гірника". Відчувши кров, кияни продовжили атакувати супротивника. Удари по воротах Гурина йшли один за одним. І якби не Майданевич, який двічі простив гостей (чого лише коштує його йдар з 5-ти метрів, коли Олексій примудрився влучити у кіпера, що вже лежав на газоні!), до підтрибунних приміщень команди мали йти за розгромної переваги "біло-зелених".

4

Та у другому таймі за справу взявся молодший брат Валерія Іващенка, Олександр. Спочатку оболоньска "десятка" замкнув крос колишнього одноклубника по "Кривбасу" Кіцути, а потім опинився у самотності біля чужих воріт. Між цими моментами Іващенко мало не забив ще один м`яч, та його удар прийняла на себе штанга.

5

Ну а завершення поєдинка вийшло взагалі феєричним. Фаворов завдав гарматного пострілу з 30-ти метрів -- кіпер навіть не ворухнувся. Таким чином Артем відсвяткував виклик до "другої молодіжки" Гордійчук забив після динамічної атаки у стилі лондонського "Арсеналу. А Литовчак відзначився мало не першим дотиком після того, як змінив Корольчука. Тим самим Мар`ян перевершив досягення іншого тінейджера команди Ігора Березанського (захиснику на момент забитого гола було 17-ть, форварду ж -- 16-ть).

6

На завершення справжнього футбольного свята тренерський штаб господарів дав дебютувати у другій лізі Назарію Федорівському. А радісний диктор стадіону привітав з днем народження асистента коуча "пивоварів" Олега Мазуренка. Ех, так би із "Карлівкою" у наступному турі...

"Оболонь-Бровар" -- "Гірник" -- 6:0

Голи: Фаворов (27, 89), Іващенко (53, 65), Литовчак (90+2), Гордійчук (90+5).

"Оболонь-Бровар": Дяченко (Федорівський, 90), Лещенко, Черемісін, Корнєв, Кіцута, Фаворов, Проневич, Майданевич (Купрій, 82), Заваров (Гордійчук, 61), Іващенко, Корольчук (Литовчак, 88).

Запасні: Таран, Бартошук.

Головний тренер: Сергій Солдатов.

"Гірник": Гурин, Давиденко, Ходуля, Павлов, Голуб, Григорик (Черник, 62), Рябов, Гвоздевич (Васильєв, 19), Гаранян (Довбун, 55), Ільяшов (Пашковський, 59), Бука (Горбат, 72).

Запасні: Фельде, Христусь.

Головний тренер: Геннадій Приходько.

9 листопала. Київ. "Оболонь Арена". +10`С. 1 000 глядачів.

Арбітр: О.Омельченко (Донецька область), ассистенти: В.Федорок, Ю.Вашкевич (Чернігів). Інспектор ФФУ: Е.Валенко (Львів).

Попереждення: Іващенко (62) -- Давиденко (2), Ходуля (4).

На 17-й хвилині з поля було вилучено Давиденка (друге попередження).

Статистика матчу

24 (12) * Удари * 2 (1)

15 (6) * Удари в площину * 0

9 (1) * Кутові * 3 (1)

1 (0) * Офсайди * 0

14 (13) * Фоли * 5 (3)

ФК "Оболонь-Бровар"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору