Новини ЗМІ

ФК "Скала": ВДОМА І РІДНІ СТІНИ ДОПОМАГАЮТЬ…

13:35, 11 листопада 2013

9 листопада стрийська «Скала» у першому домашньому матчі другого кола зустрічалася з ФК «Карлівка», 

що представляє адміністративний центр Карлівського району Полтавської області і перемогла гостей – 1:0. 

 

«Скала» (Стрий) – ФК «Карлівка» (Карлівка) – 1:0 (0:0)

9 листопада 2013 р. 14 год. м. Стрий. Стадіон «Сокіл». 12 градусів. 200 глядачів. Арбітр – Володимир Федунець (Тернопіль). Асистенти арбітра  Олександра Ардашева (Київ) та Андрій Ющишин (Тернопіль). 4-й арбітр – Андрій Карімов (Львів). Делегат ФФУ: Василь Бабій (Житомир).

«Скала»: 92. Роман Данкович, 15. Петро Стасюк, 77. Євген Аксінін, 4. Олег Дмитренко-к., 16. Ігор Коцюмака (29. Володимир Кайдрович, 66 хв.), 23. Станіслав Катана, 17. Ігор Прокурор, 10. Леван Арвеладзе (25. Павло Нагорний, 90+3 хв.), 18. Дмитро Скакун (33. Андрій Ковальчук, 90+1 хв.), 99. Володимир Пришнівський (35. Назар Кміть, 90 хв.), 14. Василь Цюцюра (9. Віталій Лазаренко, 84 хв.).

Резервні гравці: 1. Денис Рильський, 11. Роман Іванов.

Головний тренер – Володимир Книш.

ФК «Карлівка»: 1. Роман Чумак, 18. Єгор Бідний, 8. Владислав Тарганчук, 9. Максим Лубенець-к., 2. Ігор Носарєв, 7. Єгор Коваленко, 6. Олександр Пономаренко (20. Юрій Перін, 85 хв.), 25. Сергій Подригуля, 15. Максим Гаврась (13. Роман Масюк, 78 хв.), 11. Вадим Антіпов, 26. Ігор Фомич.

Резервні гравці: 66. Олександр Полуляхов, 14. Євген Співак, 17. Олександр Нечипорук, 22. Дмитро Добрянський, 10. Богдан Поляхов.

В. о. головного тренера – Сергій Лукаш.

Гол: Василь Цюцюра (55-пен.).

Попередження: Ігор Прокурор (22, 72), Дмитро Скакун (34), Євген Аксінін (45+1), Ігор Коцюмака (63), Станіслав Катана (71), Володимир Кайдрович (82), Роман Данкович (90+4) – Єгор Коваленко (13), Олександр Пономаренко (57), Максим Гаврась (59), Ігор Носарєв (59, 61).

Вилучення: Ігор Прокурор (72-друге попередження) – Ігор Носарєв (61-друге попередження).

Раніше суперники в першостях України зустрічалися лише одного разу. Це був матч другого туру нинішнього сезону, який відбувався 20 липня 2013 року  у Карлівці і завершився мінімальною перемогою господарів - 1:0. Єдиний гол тоді на 61-й хвилині провів Сергій Гриценко. Такий самий рахунок зафіксовано й цього разу і також на користь господарів. Та й гол стрияни провели приблизно у такому ж ігровому часі…

Для стрийської «Скали» після трьох виїзних матчів поспіль, які всі закінчилися поразкою, це була нарешті домашня гра. Звісно, «малиново-зелені», які перед цим матчем опустилася на передостаннє місце в турнірній таблиці, прагнула поліпшити своє турнірне становище. І команді Володимира Книша вдалося здобути таку очікувану перемогу у поєдинку проти сильного суперника, який перед цим двічі перемагав своїх візаві із загальним рахунком – 6:0. Так, 26 жовтня «Карлівка» вдома розгромила одного з головних претендентів на підвищення у класі – «Славутич» (4:0), а в попередньому, 20-му турі, здолала ново-каховську «Енергію» (2:0).

Напередодні цього двобою із командою зустрівся президент ФК «Скала» Микола Кміть. Розмова відбулася відверта. І, як бачимо, результат не забарився. А головне, чи не вперше в сезоні ми побачили справжній згуртований колектив, націлений на боротьбу, де кожен футболіст буквально вигризав звитягу.

Перший тайм закінчився без голів. Та й гольових моментів практично не було. На полі в основному точилася вперта чоловіча боротьба за кожен клаптик поля, де ніхто не хотів поступатися.

А головні події у цьому матчі відбулися вже після перерви. «Скала» розпочала другу половину дуже активно. Вже на 53-й хвилині господарі могли повести в рахунку, якби арбітр зафіксував відвертий фол на Дмитрові Скакуну, якого вивів на побачення з голкіпером Євген Аксінін. Правий атакувальний півзахисник стрийської команди втік від захисника і той відверто сфолив. Як арбітр не побачив у цьому порушення правил і не вилучив гравця «Карлівки», певен, не зрозумів ніхто. Однак через дві хвилини вже ніщо не завадило тернопільському арбітру призначити пенальті, коли у мажах штрафного майданчика порушили правила проти Василя Цюцюри. Футбольний вирок бездоганно виконав сам потерпілий – 1:0.

А ще через пять хвилин, на 60-й хвилині гості залишились в меншості. Двічі впродовж якихось двох хвилин не впорався з емоціями Ігор Носарєв. Спочатку лівий захисник «Карлівки» демонстративно після свистка вгатив по мячу, ледь не травмувавши капітана «Скали», а згодом Носарєву нічого не залишалося, як зупинити рейд того ж Дмитра Скакуна, який готувався вже завдати вирішального удару. У підсумку – дві жовті картки, друга з яких автоматично призвела до вилучення.

 Буквально через десять хвилин арбітр вирівняв чисельність гравців на полі, вдруге показавши Ігорю Прокурору жовту картку. Однак на відміну від гравця команди з Полтавщини, опорник «Скали» свої два «гірчичники» отримав незаслуженно. Спочатку, на 22-й хвилині за нібито недисципліновану поведінку, а вдруге, на думку арбітра, за симуляцію, хоча після такої «симуляції» Прокурор, який вже обіграв на підступах до штрафного майданчика капітана гостей, залишав поле накульгуючи з розпухлим гомілкостопом. Прикро й те, що Ігор лише залікував травму, і тут знову пошкодження.

Взагалі не хотілося писати про арбітраж у виконанні Володимира Федунця, однак показані ним 13 жовтих і 2 червоні картки не дають приводу змовчати. І при тому більша половина з цих карток показана гравцям обидвох команд за недисципліновану поведінку.

Остання пятнадцятихвилинка пройшла за повної переваги «Скали». Господарі могли, принаймні, ще двічі закріпити свою перевагу. І в обидвох випадках чудово асистував своїм партнерам Володимир Пришнівський, безперечно, кращий у цей день гравець «малиново-зелених». Спочатку Пришнівський вивів на побачення з воротарем Скакуна, однак Дмитро не зумів переграти Романа Чумака. А на 75-й хвилині, знову після відмінної передачі Пришнівського, з убивчої позиції з кількох метрів промахнувся Цюцюра. А потім був ще один епізод з непризначеним пенальті, коли тойже Василь Цюцюра на швидкості втік від захисників і обіграв воротаря, який завалив найкращого бомбардира «Скали» на газон. Арбітр знову промовчав…

Ось яке розташування гравців обрав наставник «Скали» на матч проти команди з Полтавщини. Команда діяла за схемою: 1-4-2-3-1. У воротах Роман Данкович (відстояв вже третю поспіль домашню гру на «нуль»); лінія захисту: праворуч – Петро Стасюк, ліворуч – Ігор Коцюмака; пара центральних оборонців – капітан команди Олег Дмитренко та Євген Аксінін. Опорні півзахисники – Ігор Прокурор та Станіслав Катана. Трійку атакувальних півзахисників склали: праворуч – Дмитро Скакун, ліворуч – Леван Арвеладзе, а місце під нападником посів Володимир Пришнівський. І попереду грав Василь Цюцюра. Через травму не зміг взяти участь у матчі Дімітрі Пачкорія.

Наступний календарний матч «Скала» проведе 16 листопада у Херсоні проти «Кристала», який в останніх шести турах здобув п`ять перемог і одного разу зіграв внічию.

 ФК "Скала"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору