Новини ЗМІ

«Славутич» Черкаси – «Шахтар» Свердловськ 0 : 0

13:34, 11 листопада 2013

Дата матчу – 09.11.2013 р.

21 тур. Черкаси. Центральний стадіон. 1800 глядачів. +13.Поле – 3. Початок о 15.00.

Штучне освітлення з 56 хв. матчу.

 

Арбітри: Р.Калита (м.Кіровоград), Р.Соботюк, В.Дорошенко (обидва – м.Житомир).

Спостерігач арбітражу: О.Сидоренко (Сумська обл.).

 

«Славутич»: Я.Швець, О.Крещик, О.Полуницький, О.Музика (І.Шишкін, 72), Р.Худченко, Р.Мироненко (О.Патяк, 84), Ф.Ємельянов (О.Шимко, 67), С.Чеботарьов, О.Обревко, Р.Полтавець (О.Лівіцький, 90+4), А.Галушкін (О.Лобов, 64). Запасні: Т.Чоларія, О.Колос. Тренер: І.Петров.

 

«Шахтар»: С.Тукач, В.Салатін, С.Шеремет, Д.Головко, І.Пащенко, М.Хаблов, П.Тарануха, Р.Фатій (В.Коробкін, 88,), О.Лукашов, Р.Коновалов, Р.Борш. Запасні: І.Гришин, А.Поляниця, М.Ткачов. Тренер: Г.Сушко.

 


Попередження: немає – Р.Коновалов (8), В.Салатін (10), Р.Борш (69).

 

До звітного матчу обидві команди підійшли з серйозними кадровими проблемами – значно ослабленими залишилися ланки нападу. Черкаському «Славутичу» не змогли допомогти травмовані Ярослав Захаревич та Роман Дацюк, через перебір жовтих карток за матчем з трибуни спостерігав Євген Ушаков. У свердловчан дискваліфікацію відбували Антон Шарко та два Олександри – Яскович і  Янченко. Відтак, на гостроатакувальний футбол очікувати було марно – загрозу воротам несли лише розіграші стандартних положень. Для переліку всіх гольових моментів виявилося достатнім пальців однієї руки. Головною дійовою особою матчу став єдиний форвард черкащан – Полтавець: Роман провів однин зі своїх кращих поєдинків у футболці «Славутича». На жаль, поле Центрального стадіону Роман залишив у кареті швидкої допомоги.

Перший небезпечний момент у поєдинку виник на восьмій хвилині. Роман Коновалов поблизу карного майданчика з порушенням правил зупинив підключення до атаки славутчанина Олександра Крещика. З прямим ударом Романа Полтавця зі штрафного зміг впоратися голкіпер приїжджої команди Сергій Тукач.

На 32-ій хвилині за гостей зіграла стійка – Роман Полтавець на підборі після подачі від кутового прапорця свого тезки Мироненка поцілив у каркас воріт свердловчан.

І після перерви господарі значний відсоток у володінні м’ячем так і не змогли втілити у забитий гол. У середині другого тайму чергову нагоду під час розіграшу кутового змарнував Полтавець – після удару форварда господарів шкіряна куля розминулася з площиною воріт «Шахтаря». Останній шанс вирвати перемогу у славутчан  був за хвилину до завершення основного часу: після навісу Олександра Лобова Олег Патяк ударом головою пробив у руки голкіпера гірників.

«Шахтареві» за весь матч так і не вдалося створити бодай одне значне загострення біля воріт господарів поля.

Отже, табло Центрального стадіону зафіксувало сумні підсумкові нулі. Черкаський «Славутич» оновив свою безвиграшну серію у чемпіонаті країни до чотирьох матчів.

І наостанок: рівно 56 років тому на стадіоні «Колгоспник» (нині КП «Центральний стадіон») відбувся перший матч в історії цієї спортивної арени. Тоді місцевий «Колгоспник» у товариському матчі поступився київському «Динамо» 1:3.

 

Геннадій Сушко, головний тренер ФК «Шахтар»:

Ми задоволені нічиєю у звітному поєдинку. Через кадрові проблеми до Черкас приїхали лише 13 футболістів. Матч видався бойовим: у таких матчах, зазвичай, буває обмаль гольових моментів, яких обидві команди сьогодні так і не змогли реалізувати. Гра була до забитого голу.

Ігор Петров, головний тренер ФК «Славутич»:

Результатом гри не задоволений – ми сьогодні жадали перемоги. Намагалися убезпечити власні ворота та знайти моменти для взяття воріт суперника.  Оборонна ланка своє завдання виконала, а гри в атаці не вийшло.

У першому таймі нашим футболістам заважав сильний вітер, проте після перерви ситуація не змінилася на краще. Фланги працювали недостатньо швидко, а тому пройти насичену оборону суперника було вкрай важко.

Після кубкового поєдинку команда зазнала значних втрат: з обойми випав цілий ряд гравців основного складу. До зимової перерви залишається зіграти ще три тури, у яких ми повинні піднятися якомога вище у турнірній таблиці.

ФК "Славутич"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору