Новини ЗМІ

ФК "Славутич": невдалий візит до Херсона

08:48, 4 листопада 2013

Дата матчу – 03.11.2013 р.

20 тур. м.Херсон. Стадіон «Кристал». 800 глядачів. +10. Поле – 3. Початок о 14.00.

 

 

Арбітри: П.Почепецький (м.Дніпропетровськ), А.Юцишин (м.Тернопіль), О.Шандор (м.Львів).

Спостерігач арбітражу: В.Дем’яненко (м.Мукачеве).

 

«Кристал»: Д.Касперович, В.Кучеревський (Д.Атія, 80), С.Дяченко, С.Швей (Г.Челідзе, 33; С.Цой, 72), А.Жоров, Р.Ленський, А.Піркавець, А.Барладим (В.Потапенко, 90+4), К.Бічевой, А.Сітало, А.Манасян. Запасні: П.Шедзенко, А.Криворучко, Д.Холоша. Тренер: С.Шевцов.

«Славутич»: Я.Швець, Р.Худченко, О.Полуницький, О.Обревко, О.Музика (О.Лівіцький, 46), О.Лобов (А.Галушкін, 74), О.Шимко, Ф.Ємельянов, С.Чеботарьов (І.Шишкін, 74), Р.Полтавець, Є.Ушаков (О.Патяк, 71). Запасні: Т.Чоларія, О.Крещик, О.Колос. Тренер: І.Петров.

 

Гол: А.Піркавець (71).

Попередження: А.Манасян (31), А.Сітало (34) – Є.Ушаков (19).

 

Виїзним матчем проти херсонського ФК «Кристал» футболісти з Черкас розпочали друге коло Чемпіонату України. На цю зустріч обидві команди підійшли в піднесеному ігровому настрої, але з різними кадровими проблемами.

30 жовтня «Славутич» здобув путівку до чвертьфінальної стадії розіграшу Кубка України. Проте на гостини до Херсона черкащани приїхали без своїх трьох лідерів: Романа Дацюка та Ярослава Захаревича спіткали травми, а за перебір жовтих карток матч чемпіонату змушений був пропускати капітан «червоно-біло-синіх» Роман Мироненко. Щодо «Кристала», то в останніх чотирьох матчах чемпіонату команда здобула три перемоги і одну гру завершила внічию. У попередньому турі херсонці грали вдома й, на відміну від черкащан, серед тижня відповідальних матчів не проводили.

На старті гри, як і очікувалося, господарі поля свідомо віддали ініціативу, сподіваючись на швидкі контратаки. У дебюті матчу було помітне бажання гостей забити швидкий м’яч. Натомість, херсонці нервували, що позначалося на великому відсотку браку в їхніх передачах.

Перший небезпечний момент у звітній грі виник на 11-ій хвилині поєдинку. Після дальнього діагонального навісу Олекасандра Полуницького Роман Полтавець скинув головою м’яча Євгенові Ушакову на лінію карного майданчика, а той відкотив шкіряну сферу під удар Олександру Шимку, який завершив багатоходову комбінацію неточним ударом. Господарі не залишилися у боргу:  Антон Піркавець п’ятою переадресував м’яча на Вадима Кучеревського, проте пострілу екс-славутчанина бракувало точності.

У середині тайму Сергій Чеботарьов вивіреною фланговою передачею «знайшов» у карному майданчику Романа Полтавця, який ударом головою намагався переправити сферу за призначенням – м’яч розминувся зі стійкою воріт суперника у лічених сантиметрах.

Згодом Чеботарьов, взявши ініціативу на себе, розкидав на своєму шляху трьох захисників «Кристала» і завдав удару по воротах господарів – голкіпер херсонців Денис Карперович лише з другої спроби приборкав м’яча.

Витримавши після відпочинку стартовий натиск приїжджої команди, господарі провели небезпечну атаку. Замкнути фланговий простріл Романа Ленського в дотик Артемові Сіталу завадила реакція Ярослава Швеця. Поступово ігрова й територіальна перевага перейшла до господарів поля, і втілити її в забитий гол херсонці зуміли на 71-ій хвилині зустрічі. Після навісу Арсена Манасяна головою по воротах черкащан пробивав Семен Дяченко – на виході невдало зіграв Швець, а на підборі Антон Піркавець безперешкодно вразив ціль. Майже відразу Піркавець міг подвоїти рахунок – після дальнього прицільного удару шкіряна кіля просвистіла над хрестовиною воріт.

Проведені тренерським штабом «Славутича» заміни гру черкаської команди пожвавили, але кардинально на хід зустрічі не вплинули. Захопившись атакою, гості ледь не проґавили чергову атаку господарів поля: удар Сергія Цоя з лінії карного майданчика парирував Ярослав Швець.

Фінальний свисток арбітра зафіксував поразку черкаської команди, яка в турнірній таблиці опустилася на 7 місце. Наступну гру «Славутич» проведе проти свердловського ФК «Шахтар», де на кону будуть уже не три, а шість турнірних очок.

 ФК "Славутич"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору