Новини ЗМІ

ФК "Славутич": Чвертьфінал – наш!

08:08, 31 жовтня 2013

«Славутич» Черкаси – «Авангард» Краматорськ  1:0 (0:0)

 

Дата матчу – 30.10.2013 р.

Кубок України. 1/8 фіналу. Черкаси. Центральний стадіон. 6700 глядачів. +12.Поле – 4. Початок о 18.00. На 51-ій хв. гру було призупинено на 6 хв. у зв’язку з відключенням світла на стадіоні.

 


Арбітри: М.Балакін (Київська обл.), Т.Клименко, В.Топіха (обидва – м.Київ).

Делегат ФФУ: О.Тютюн (м.Фастів).

Інспектор ФФУ: В.Головко (м.Дніпропетровськ).

 

«Славутич»: Я.Швець, Р.Худченко, О.Полуницький, О.Музика, О.Обревко, Р.Мироненко, Ф.Ємельянов, Я.Захаревич (І.Шишкін, 90+8), С.Чеботарьов, Р.Полтавець (О.Лобов, 80), Р.Дацюк (О.Шимко, 90+7). Запасні: Т.Чоларія, О.Крещик, Є.Ушаков, О.Лівіцький. Тренер: І.Петров.

 

«Авангард»: Д.Пуговкін, М.Ковальов, М.Сангаре, Ю.Кравченко, Д.Рєзніков, І.Войтенко, Д.Швець, Є.Швидкий, Я.Ямполь, С.Печенкін (В.Піднебенной, 86), П.Свиридов (А.Маленко, 90+3).  Запасні: Д.Жданков, В.Расков, Д.Тищенко. Тренер: С.Шевченко.

 

 

Гол: М.Сангаре (90+2, автогол).

На 74-ій хвилині П.Свиридов («Авангард») не реалізував пенальті – вище воріт.

Попередження: Р.Полтавець (59), Ф.Ємельянов (73), Р.Мироненко (76), С.Чеботарьов (77) – І.Войтенко (34), М.Сангаре (45+2).

Вилучення: О.Обревко (74, фол останньої надії).

 

Матч пройшов за всіма канонами жанру: гол у компенсований час, нереалізоване пенальті, вилучення, автогол, відключення світла на арені стадіону, радість переможців і розпач переможених. «Славутич» досяг історичного чвертьфінального максимуму для черкаських професіональних команд у розіграші національного Кубка.

Сумбур у діях команд на старті поєдинку згодом перетворився на майже повний штиль: суперники, не форсуючи подій, почали терпляче вичікувати на помилку свого опонента.  І, власне, чекати довго не довелося: обрізка Олександра Полуницького дозволила Дмитрові Швецю вивалитися на ворота черкащан. На щастя, пострілу півзахисника «Арсеналу» бракувало точності. У той же час, біля протилежних воріт нападник славутчан Роман Полтавець ледь не підловив голкіпера приїжджої команди Дмитра Пуговкіна.

Якщо в першій половині тайму господарям лише за рахунок індивідуальних спалахів вдавалося загострювали ситуацію в поєдинку, то згодом, налагодивши комбінаційну гру, черкащани поступово витіснили першоліговий колектив на їхню половину поля. Розмашисту атаку черкащан за участі Олександра Обревка та Ярослава Захаревича ударом з лету міг результативно завершувати Сергій Чеботарьов. Роман Полтавець, видряпавши м’яча у захисника краматорців Станіслава Печенкіна, переадресував його на Дацюка, проте  тезка і водночас партнер по нападу не викрутив смугастого у дальній кут воріт.

Гості відповіли двома дальніми пострілами Ярослава Ямполя. Небезпеку приховував і розіграш стандарту: після того, як м’яч застряг у «стінці» на підборі, Мамаді Сангаре пробив у руки голкіпера господарів Ярослава Швеця.

Відразу після відпочинку арбітр матчу відверто «вибачив» Сангере, який, уже маючи в пасиві попередження, грубо сфолив на Полтавцеві. Згодом виявилося, що обструкція від семитисячної глядацької аудиторії на адресу Миколи Балакіна була зайвою, адже за іронією долі саме Мамаді стане творцем перемоги «Славутича».

На 51-ій хвилині «дніпропетровський синдром» охопив арену Центрального стадіону, яка протягом шести хвилин перебувала в суцільній темряві. Після відновлення Захаревич, розкидавши на своєму шляху трьох захисників, з лінії карного майданчика цілив у ближню «дев’ятку» – голкіпер дончан Пуговкін вчасно зреагував на удар.

Ключовим епізодом у матчі стали події на 74-ій хвилині: Платон Свиридов розрізним прихованим пасом вивів на ударну позицію Євгена Швидкого, якого ціною порушення в карному майданчику зупинив Олександр Обревко. Покарання виявилося більш ніж суворим: пенальті у ворота господарів та вилучення з поля захисника черкащан. Свиридов схибив з «точки» – шкіряна куля просвистіла над поперечкою.

Перелаштування на гру в меншості важко далося господарям. В одній з атак гостей після прострілу Дмитра Швеця ледь не зрізав м’яча у власні ворота Роман Худченко. Захопившись реалізацією чисельної більшості, «Авангард» проґавив контрвипад «червоно-біло-синіх».   Олександр Лобов віддав на хід Ємельянову, і Федір викотив шкіряну сферу під удар Дацюку, проте Роман з лінії воротарської незбагненно не зміг розстріляти ворота суперника. Гості з Донеччини не забарилися з відповіддю: Дмитро Швець пробив поруч із дальньою стійкою каркасу воріт славутчан.

У компенсований час футбольна фортуна посміхнулася господарям: на простріл Романа Мироненка результативно відгукнувся захисник гостей Мамаді Сангаре, який технічно переправив м’яча до сітки власних воріт.

Штурм відчаю не приніс вищому за класом супротивнику бажаних дивідендів. Відтак, «Славутич» крокує далі. Матчі 1/4 фіналу розіграшу національного Кубка заплановано провести навесні наступного календарного року – 26 березня.

ФК "Славутич"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору