Новини ЗМІ

Перша домашня поразка аграріїв

09:59, 28 жовтня 2013

Зустріч чемпіонату FAVBET Ліга 1 «УкрАгроКом»  «Олімпік» завершилася з рахунком 0:1.

  Це була перша гра другого кола сезону 2013/2014 і відносилася вона до 16 туру чемпіонату FAVBET Ліга 1. Саме з зустрічі з «Олімпіком» 14 липня 2013 року у Донецьку підопічні Юрія Гури розпочали свій дебютний сезон у першому дивізіоні ПФЛ України. Нагадаю, що той поєдинок закінчився з рахунком 4:2 і проходив він при повному анті арбітражі по відношенню до «УкрАгроКому». Нажаль, нажаль, нажаль… Враховуючи цей прикрий факт, та те, що до звітної зустрічі команда з столиці Донбасу була одноосібним лідером, аграрії налаштовувалися на гру-відповідь  так серйозно, як і всі інші команди настроюються на двобій з лідером. Додам, що після домашньої перемоги над «Полтавою» у попередньому турі, головківці мали гарний настрій і у майбутнє дивилися з прагматичним оптимізмом. Перемоги від своєї рідної команди очікували і її численні прихильники, що у цей суботній день зібрались на трибунах культурно-спортивного комплексу «Ніка». Серед них були і дуже відомі в краї  люди, і фанати «УкрАгроКому».

 Доречи, саме фани найгарячіше підтримували свою улюблену команду на протязі всього двобою. Дякуємо вам, хлопці!

 А гра почалася без передмови. Гостро та безкомпромісно. У гостей (синьо-біла форма) вже на 8-й хвилині після передачі у центр карного майданчика міг відзначитися Іса Шеріф. Забігаючи наперед, відзначу, що саме Іса Шеріф по своїй чудовій грі був найпомітнішою фігурою на полі. Якщо б був приз «Кращий гравець матчу» його б однозначно отримав саме нігерієць Іса Шеріф і не тільки тому, що він забив гол, а саме по своїй продуктивній грі, причому, як з м’ячем, так і без нього. Думаю, що зі мною погодяться всі ті, хто був присутнім на поєдинку. Відповідь номінальних господарів поля не забарилася. На 12-й – вони проводять свою перспективну атаку, але спочатку В’ячеслав  Горбаненко був занадто повільним, а потім Дмитро Бровкін перетримав круглого… І одразу після цього знову атака головківців вже по правій бровці, що завершується прострілом. Але голкіпер  донеччан Заурі Махарадзе зіграв впевнено. Такий обмін атаками тривав практично весь перший тайм, а гра була рівною за всіма компонентами. Ось деякі епізоди, що врізалися у пам’ять. На 22-й хвилині Микола Ляшенко та Євген Лозовий проводять швидку комбінацію та віддають м’яч  на Д.Бровкіна у центр штрафного майданчика. Дмитро міг би забити, але Заурі Махарадзе у ефектному та ефективному падінні знімає шкіряну кулю з ноги форварда аграріїв. Непоганий воротар у «Олімпіка». Непоганий. 

     Привернув увагу момент на 25-й хвилині, коли після подачі у штрафний майданчик  аграріїв  м’яч  потрапив у руку захисника. Саме потрапив. Суддя був поруч і на це ніяк не зреагував. А от донеччани, і на полі, і на лаві запасних, галасливо апелювали до арбітра. Дарма, бо рефері у цьому епізоді був правий. Не рука знайшла м’яч , а навпаки  − м’яч  знайшов руку. І знову про Заурі Махарадзе. На 27-й – на діагональ М.Ляшенка відгукнувся В.Горбаненко, але першим на м’ячі був саме голкіпер «Олімпіка». І одразу контрвипад підопічних Романа Санжара, але цього разу  на другому поверсі добре зіграв воротар «УкрАгроКому» Сергій Науменко. Він же на 31-й – відбив удар Владислава Огирі. Дуже-дуже небезпечний момент у воріт аграріїв був і на 34-й хвилині. Захисники господарів зіграли якось необачно і гол міг забити Олександр Ситнік, але він схибив, а повторний удар з боку донеччан  був неточним. Сто відсоткову можливість загнати круглого у сітку воріт на 36-й хвилині не використав В.Горбаненко. Він примудрився з лінії карного майданчика (!!!) пробити повз порожніх (!!!) воріт, які без потреби залишив до цього моменту безпомилковий Заурі Махарадзе. 

 В’ячеслава  Горбаненка одразу (на 37-й) замінив Юрій Гура, випустивши на газон вихованця олександрійського футболу Богдана Боровського.

 Згоден з коучем. Такі моменти треба реалізовувати.  От так без забитих голів і завершився перший тайм, але назвати його «беззубим» язик не повернеться. Гра була чудовою з обох сторін. Це правда.

 Другий тайм був більш емоційним, темпераментним, агресивним та нервовим, про що свідчать і три «гірчичники» (у першому їх взагалі не було), що «доктор приписав». Пам’ятаєте, я згадував активність нігерійця Іси Шеріфа? Він на 48-й – міг вразити ворота після удару головою, але смугастий пролетів вище поперечини. Не попав по воротах украгрокомівців  на 53-й – і Роман Дорош. На 54-й та 55-й хвилинах марнують свої шанси вже головківці. Спочатку з стандарту капітан команди Олександр Батраченко посилає м’яч  прямо у руки голкіпера з Донецька, а потім не виходять два поспіль удари від Олександра Ломка та Сергія Радевича, відповідно.

 Тут треба зробити невеличкий відступ. Справа в тім, що не зміг прийняти участь у цьому відповідальному двобої  Віталій Пономар, що отримав досить серйозну травму. А участь Євгена Фальковського була під великим питанням (він вже пропустив зустріч з «Полтавою»), бо після операції на меніску в нього знову почало боліти коліно. Та таки ми побачили Женю на полі!

 І одразу пішли загострення у грі аграріїв, але «розмочити» рахунок вони, нажаль, так і не спромоглися, хоча моментів для цього було безліч!  Забивати треба, хлопці! Забивати! Перифразуючи відоме прислів’я з кінофільму «Кавказька полонянка» скажу, що «Футбол без голів – це як весілля без нареченої» . От так! А фатальною для підопічних Юрія Гури стала 83-я хвилина. Дальній пас з глибини поля знайшов у штрафному майданчику аграріїв Ісу Шеріфа. Той без зайвих роздумів зіграв на техніку та відправив круглого низом без напруги у ближній кут. Це був правий від Сергія Науменка кут, але голкіпер чомусь кинувся у кут лівий...

 Не «прочитав» цього разу Сергій цю ситуацію. Таке буває. Наш надійний голкіпер Сергій Науменко, якого раз за разом різні сайти включають до символічних збірних окремих турів, у даному випадку помилився, але ми йому цю помилку прощаємо, бо не помиляється лише той, хто не працює. Аграрії програли з мінімальним рахунком 0:1. Це була восьма домашня гра головківців і перша поразка у рідних «стінах».  Друге коло ми почали з програшу «Олімпіку». Дежа вю. Та основні події нас чекають попереду...

 В’ячеслав  Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту, керівник прес-центру ПФК «УкрАгроКом»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору