Новини ЗМІ

ФК "Скала": СВОЄ ПОВЕРНЕННЯ ЛАЗАРЕНКО ВІДЗНАЧИВ ДУБЛЕМ

08:36, 28 жовтня 2013

26 жовтня «Скала» у виїзному матчі останнього у першому колі дев`ятнадцятого туру гостювала у Первомайську, де в поступилася миколаївській «Енергії» (2:4).

«Енергія» Миколаїв – «Скала» Стрий – 4:2 (2:0)

26 жовтня 2013 р. 15 год. м. Первомайськ. Центральний міський стадіон. 11 градусів. 150 глядачів. Арбітр: Віктор Копієвський (Кіровоград).  Асистенти: Ігор Жосан (Херсон) та Віталій  Сукравцев (Бердянськ, Запорізька обл.). 4-й арбітр: Володимир Міланич (Миколаїв). Спостерігач арбітражу: Іван Кувік (Закарпатська обл.).

«Скала»: 1. Денис Рильський, 8. Дімітрі Пачкорія, 25. Павло Нагорний, 4. Олег Дмитренко-к., 22. Юрій Антонів (16. Ігор Коцюмака, 75 хв.), 35. Назар Кміть (9. Віталій Лазаренко, 46 хв.), 29. Володимир Кайдрович (11. Роман Іванов, 85 хв.), 99. Володимир Пришнівський (2. Євген Аксінін, 70 хв.), 33. Андрій Ковальчук (18. Дмитро Скакун, 55 хв.), 14. Василь Цюцюра.

Головний тренер – Володимир Книш.

Голи: Ігор Худоб`як (28, 53), Євген Рябченко (45+1), Кирило Шиманець (52) – Віталій Лазаренко (66, 69).

Попередження: Сергій Гранковський (70), Євген Рябченко (77), Фарамаз Велієв (82) – Олег Дмитренко (67), Василь Цюцюра (90+1).

Для стрийської «Скали» це була друга виїзна гра поспіль. І як і попередню - проти лідера дніпродзержинської «Сталі», команда Володимра Книша програла.

Звітний матч був для обох команд першим у їхній спільній історії, адже раніше суперники в першостях України ще не зустрічалися. Адже й не дивно, бо миколаївський клуб створено наприкінці 2011 року. Дебютували «енергетики» в зимовому чемпіонаті Миколаївської області 2011-2012 років, де здобули 1 місце. У 2012 році команда стала чемпіоном Миколаївської області серед команд вищої ліги та фіналістом Суперкубку області. 2013 року«енергетики» виграли зимову першість області у вищій лізі. Керівництво клубу прийняло рішення про вихід команди до другої професійної ліги України. Тоді ж і розпочався процес підготовки та вирішення організаційних питань переходу. Навесні та влітку 2013 року «Енергія», згідно з відповідними вимогами, взяла участь у чемпіонаті України серед команд ААФУ. А вже у липні 2013 року «Енергія» дебютувала у чемпіонаті України серед команд другої ліги. Наразі команда перебуває у середині турнірної таблиці і виступає з перемінним успіхом, чергуючи вдалі матчі з провальними. Можна відзначити, що миколаївці одна з тих команд, що надійно грають в обороні. У 17-ти матчах «Енергія» пропустила лише 19 голів.

У попередньому, 18-му турі «Скала» була вільною від ігор, а миколаївці в «енергетичному» дербі на виїзді здолали «Енергію» з Нової Каховки – 2:4. З таким самим рахунком команда відомого у минулому миколаївського футболіста, а нині тренера Вячеслава Мазараті перемогла й цього разу.

Головний тренер «Скали», у порівнянні з попереднім матчем, змушений був обмежитись без двох опорників Станіслава Катани, який пропускав цей поєдинок за перебір жовтих карток, та Ігоря Прокурора, який ще на тренуванні в Моршині травмував коліно. Натомість, відновився після травми нападник Віталій Лазаренко, котрий 23 жовтня вже зіграв один тайм на першість області за «Скалу-2». Своє повернення до головної команди Віталій відзначив «дублем». Але про це згодом. Отже місце у воротах зайняв Денис Рильський. Лінія захисту: ліворуч – Юрій Антонів, праворуч – Дімітрі Пачкорія. Пара центральних оборонців – Олег Дмитренко та Павло Нагорний. Опорні півзахисники – Володимир Кайдрович та Володимир Пришнівський. Трійку атакувальних півзахисників склали: праворуч – Андрій Ковальчук, ліворуч – Леван Арвеладзе, а місце під нападником посів Назар Кміть. І попереду грав Василь Цюцюра.

Розпочала «Скала» агресивно і вже до 25-тої хвилини могла тричі вразити ворота миколаївців, які свої домашні матчі проводять у Первомайську на стадіоні з просто жахливим газоном. Дивно, як спостерігачі арбітражу дозволяють «Енергії» проводити матчі на цьому полі… Дві хороші нагоди не використав Василь Цюцюра, з вигідної позиції промахнувся Андрій Ковальчук. Здавалося, що взяття воріт господарів питання часу. Однак на 28-й хвилині через нерівне поле втратив м`яч Олег Дмитренко і господарі провели миттєву контратаку, яку завершив вихованець івано-франківського футболу Ігор Худоб`як.  Не найкращим чином зіграв тут і Павло Нагорний, який не зумів втримати центрального нападника. Ще одним болючим ударом став гол у роздягальню, який на 45-й хвилині провів Євген Рябченко.

Третій м`яч глядачі побачили на 52-й хвилині, коли після подачі з кутового відзначився захисник Кирило Шиманець, якого залишили без нагляду на дальній стійці. Не минуло й двох хвилин, як господарі забили четвертий гол. Знову відзначився Ігор Худоб`як, який продемонстрував високу індивідуальну майстерність. Після подачі у штрафний майданчик, не даючи смугастому опуститися на землю, цей нападник із помітною зайвою вагою увігнав його у сітку воріт.

До честі «малиново-зелених» вони протягом усієї зустрічі не мирилися з невтішним для себе рахунком і продовжували боротьбу. Лише за рахунку – 0:4, фортуна посміхнулася команді Володимира Книша, які провели два голи у відповідь, а могли й зрівняти рахунок.

На 66-й хвилині у властивому для себе стилі дальнім ударом метрів з 30-ти пробивав Дімітрі Пачкорія, воротар невдало відбив шкіряного і першим на добиванні був вже згадуваний Віталій Лазаренко. Ця ж пара гравців стрийської команди створила й друге взяття воріт миколаївців. На 69-й хвилині оборонець «Скали» на швидкості здійснив рейд своїм флангом і прострілив у штрафний майданчик, де найспритнішим був Віталій Лазаренко.

Після цього чудовий шанс забити третій м`яч мав Дмитро Скакун, який у штрафному майданчику господарів накрутив трьох захисників, однак з убивчої позиції не влучив у ворота. Згодом, був ще один змарнований шанс. Отож, у підсумку прикра поразка – 2:4, яка відкинула стриян на передостанню позицію у турнірній таблиці.

ФК "Скала"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору