Новини ліги

Анонс матчів 16-го туру Favbet Ліга 1

09:34, 25 жовтня 2013

МФК «Миколаїв» - «Зірка» (Кіровоград)

25.10.2013. П'ятниця, 15:00. Миколаїв. Центральний міський стадіон

Арбітр: Сергій Скирда (Харків)

Асистенти: Олександр Марчик (Київ), Денис Марченко (Чернігів)

Дискваліфіковані: Віталій Сокуренко («Зірка»)

Під загрозою дискваліфікації: Юрій Буличов, Володимир Найко, Артем Чорний, Олександр Каблаш, Станіслав Чучман (усі - «Миколаїв») - Ігор Загальский, Дмитро Фатєєв (обидва - «Зірка»)

Програму 16-го туру чемпіонату відкриє поєдинок у Миколаєві, де місцевий однойменний МФК в протистоянні із «Зіркою» намагатиметься вибратися зі смуги невдач, в яку влучив ще наприкінці літа. Статистика говорить, що шанси «корабелів» на успіх досить високі. «Зірці» лише одного разу вдалося обіграти «Миколаїв» на його полі. Сталося це в їх першому спільному сезоні в першій лізі. 7 травня 2001 кіровоградці на очах у 5000 глядачів, що зібралися на центральному миколаївському стадіоні, здобули перемогу з рахунком 1:0. Єдиний м'яч у тій зустрічі забив один із нинішніх тренерів «Зірки» Самір Гасанов, а судив поєдинок Віталій Годулян. З тих пір «корабели» в матчах з кіровоградцями в рідних стінах перемежали перемоги з нічиїми.

Зазначу, що в нинішньому році суперники встигли вже двічі зустрітися в Миколаєві. Навесні в місті корабелів була зафіксована бойова нічия (2:2), а в кінці вересня підопічні Олега Федорчука у додатковий час обіграли гостей з Кіровограда в рамках 1/16 фіналу Кубка України (2:1). Втім, у випадку з миколаївської командою статистиці особливо довіряти не варто. У минулому турі, наприклад, в гості до «корабелів» приїжджала «Олександрія», яка раніше ніколи не перемагала «Миколаїв» на виїзді. І що ви думаєте? Олександрійці відвезли додому три очки!

З іншого боку, діватися команді Олега Федорчука вже просто нікуди. 8-матчева безвиграшна серія викликала серед уболівальників «Миколаєва» величезну хвилю обурення, яка з кожною невдачею продовжує збільшуватися. Після 1:2 в поєдинку з «Олександрією» найбільш активні фанати змусили головного тренера команди Олега Федорчука пояснити причину безперервних провалів, а той, у свою чергу, попросив їх набратися терпіння і дати йому час. Що ж, час іде, час би вже і результат показати. У матчі проти «Зірки» уболівальників, та й, напевно, керівництво, задовольнить лише перемога.

У схожу з Федорчуком ситуацію на старті сезону догодив і наставник кіровоградців Микола Федоренко. Нагадаємо, «Зірка» спочатку виступала дуже багато пропускала, що, звичайно, не подобалося вболівальникам. Але, починаючи з середини вересня, команду, що називається, «поперло». Миколі Федоренку вдалося знайти оптимальний варіант лінії оборони, внаслідок чого кіровоградці стали менше пропускати і показувати позитивні результати. Безпрограшна серія «Зірки» на даний момент налічує п'ять матчів, а її ворота залишаються в недоторканності вже протягом 452-х хвилин. Цікаво, чи вдасться кіровоградській команді розжитися очками в Миколаєві і продовжити свої успішні серії?

 

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

11 зіграних матчів;

3 перемоги «Миколаєва»

3 нічиї;

5 перемог «Зірки»;

різниця м'ячів: 11:10 на користь «Зірки».

З них - на полі «Миколаєва»:

5 зіграних матчів;

2 перемоги «Миколаєва»;

2 нічиї;

1 перемога «Зірки»;

різниця м'ячів: 7:5 на користь «Миколаєва».

Матчі минулого сезону: «Зірка» - «Миколаїв» 2:1

 

«Титан» (Армянськ) - «Сталь» (Алчевськ)

26.10.2013. Субота. 14:00. Армянськ. Стадіон « Хімік»

Арбітр: Володимир Бондар (Харків)

Асистенти: Олег Найко (Чернівці), Михайло Маланчук (Чернівецька область)

Дискваліфіковані: Антон Хромих («Сталь»)

Під загрозою дискваліфікації: Сергій Жигалов, Руслан Соляник (обидва - «Титан») - Ігор Солдат, Нгаха Колінс, Андрій Міщенко (усі - «Сталь»)

 

Головний тренер «Титана» Олег Лутков свій перший матч біля керма команди провів саме проти «Сталі». У тому поєдинку, який відбувся в першому турі нинішнього сезону, перемогу з рахунком 2:0 відсвяткували «сталевари». Природно, і Лутков, і його підопічні жадають взяти реванш. Ось тільки чи під силу кримчанам це? Думаю, цілком! «Сталь» в нинішньому сезоні в гостях досить вразлива, що продемонстрували поєдинки в Полтаві і Охтирці. «Титан», у свою чергу, в рідних стінах програв лише один з останніх п'ятнадцяти матчів. Восени кримчани попали в низку невдач, але в попередньому турі змогли вибратися з неї, обігравши на своєму полі «Суми». До речі, саме гра підопічних Луткова, продемонстрована в поєдинку з сумчанами, змушує високо оцінювати їх шанси в майбутньому протистоянні зі «Сталлю».

Але ось яка штука. «Титану» вже не вперше доводиться починати другу половину, як першу, чемпіонату матчем проти «Сталі». У минулому сезоні кримчани перший поєдинок, що відбувся в Алчевську, програли з рахунком 0:2, а вдома не змогли взяти реванш - 0:2. У першому турі поточного чемпіонату «Титан» знову поступився в гостях з рахунком 0:2. У зв'язку з цим напрошується питання: чи має історія властивість повторюватися?

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

7 зіграних матчів;

2 перемоги «Титана»;

2 нічиї;

3 перемоги «Сталі»

різниця м'ячів: 10:7 на користь «Сталі».

З них - на полі «Титана»:

3 зіграних матчі;

2 перемоги «Титана»;

1 перемога «Сталі»;

різниця м'ячів: 5:4 на користь «Титану».

Матч першого кола: «Сталь» - «Титан» 2:0.

 

«Нафтовик -Укрнафта» (Охтирка) - ПФК «Олександрія»

26.10.2013. Субота, 15:00. Охтирка. Стадіон «Нафтовик»

Арбітр: Микола Кривоносов (Київ)

Асистенти: Тарас Клименко (Київ), Віталій Сухін (Одеса)

Дискваліфіковані: Станіслав Микицей («Олександрія»)

Під загрозою дискваліфікації: Олег Єрмак, Олексій Павелько (обидва - «Нафтовик») - Антон Кіча, Юрій Коломоєць (обидва - «Олександрія»)

 У центральному матчі туру в Охтирці місцевий «Нафтовик» прийме «Олександрію». Обидві команди перед початком сезону не заявляли про бажання підвищитися у класі. Тим не менш, позаду залишилася половина турнірної дистанції, а вони знаходяться серед лідерів, а це вже говорить багато про що. «Нафтовик», до слова, стартував не дуже добре, але восени набрав потужної ходи. Команда видала серію з семи матчів без поразок, протягом якої набрала 19 очок! «Олександрія», навпаки, стартувала досить потужно, але восени пригальмувала. Правда, минулого тижня підопічним Володимира Шарана вдалося вийти зі смуги невдач: у гостях олександрійці з рахунком 2:1 обіграли «Миколаїв».

 На даний момент «Нафтовик» випереджає «Олександрію» всього лише на одне очко. Отже, у разі перемоги підопічні Володимира Шарана обійдуть охтирчан. Ось тільки існують серйозні сумніви в тому, що олександрійцям вдасться роздобути в Охтирці три очки. «Нафтовик» в нинішньому сезоні на своєму полі ще не програвав! Та й «Олександрія» у своїй історії дуже рідко покидала районний центр Сумської області з очками. Востаннє, правда, це сталося зовсім недавно - у минулому сезоні олександрійці здобули перемогу з рахунком 3:2. Враховуючи той факт, що і в першому матчі поточного чемпіонату суперники продемонстрували величезну результативність (4:3 перемога «Олександрії»), в суботу слід очікувати не тільки цікавої гри, але і безлічі забитих голів.

 

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

27 зіграних матчів;

12 перемог «Нафтовика»;

9 нічиїх;

6 перемог «Олександрії»;

різниця м'ячів: 35:26 на користь «Нафтовика - Укрнафти».

З них - на полі «Нафтовика»:

13 зіграних матчів;

9 перемог «Нафтовика»;

2 нічиї;

2 перемоги «Олександрії»;

різниця м'ячів: 19:10 на користь «Нафтовика».

Матчі минулого сезону: «Олександрія» - «Нафтовик» 4:3

 

ПФК «УкрАгроКом» (Головківка) - «Олімпік» (Донецьк)

26.10.2013. Субота. 16:00. Олександрія. Стадіон « Ніка»

Арбітр: Дмитро Крівушкін (Харків)

Асистенти: Ігор Куценко (Київська область), Сергій Ковальських (Сімферополь)

Дискваліфіковані: Сергій Любчак («УкрАгроКом») - Олексій Дитятьєв («Олімпік»)

Під загрозою дискваліфікації: Олександр Ломко, Віталій Пономар, Сергій Радевич (усі - «УкрАгрОком») - Кирило Дорошенко, Максим Драченко, Іса Шериф, Олександр Ситник (усі - «Олімпік»)

Незважаючи на осічки, допущені у двох попередніх турах, «Олімпік» продовжує зберігати лідерство в чемпіонаті. Правда, за втраченими очками донеччан обійшла «Сталь», але це не настільки суттєво. Важливо інше. Існує велика ймовірність того, що підопічні Романа Санжара в третьому турі поспіль залишаться без перемоги. Цього разу їм належить виїзд до Олександрії, де вони зустрінуться з «УкрАгроКомом». Для тих, хто забув, нагадаю, що «аграрії» є однією з двох команд (друга - «Нафтовик»), яка в нинішньому сезоні на своєму полі ще не програвала! Але хто як не лідер може обірвати цю тривалу домашню безпрограшну серію колективу Юрія Гури? Тим більше, що «Олімпік» досить вдало грає в гостях. У нинішньому сезоні донеччани поки демонструють найкращий результат за кількістю набраних очок на виїзді.

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

1 зіграний матч;

1 перемога «Олімпіка»;

різниця м'ячів: 4:2 на користь «Олімпіка».

Раніше на полі з «УкрАгроКомом» не зустрічалися.

Матч першого кола: «Олімпік» - «Украгроком» 4:2

 

«Авангард» (Краматорськ) - «Буковина» (Чернівці)

26.10.2013. Субота, 14:00. Краматорськ. Стадіон « Авангард»

Арбітр: Вадим Саїк (Одеса)

Асистенти: Олександр Річка (Одеська область), Владислав Сухомлинов (Київ)

Дискваліфіковані: Ярослав Ямполь («Авангард»)

 Під загрозою дискваліфікації: Іван Войтенко, Дмитро Резніков, Дмитро Тищенко (усі - «Авангард») - Артур Новотрясов, Павло Рибковський (обидва - «Буковина»)

 «Авангарду», перед візитом до Черкас на кубковий поєдинок, належить спочатку битися з «Буковиною». До майбутньої зустрічі суперники підійдуть в абсолютно різному настрої. Зокрема, «Буковина» прибуде до Краматорська в прекрасному настрої, яке подарувала їм перемога над «Динамо -2». До речі, для підопічних Юрія Гія вона стала другою поспіль, здобутою в гостях. Чи вдасться їм продовжити цю серію? Припущу, що ні. Хоча чернівчани напевно і не будуть ставити перед собою мету у що б то не стало обіграти «Авангард». Думаю, і нічия їх цілком влаштує. Інша справа, що нічийний результат точно не задовольнить «Авангард». Краматорчане, які, як відомо, відчувають серйозні кадрові проблеми, вже півтора місяці обходяться без перемог. Більше того, підопічні Сергія Шевченка всуху програли три попередні домашні матчі. Отже, вони будуть прагнути реабілітуватися на очах у власних вболівальників, а цього можна досягти, тільки обігравши «Буковину». До слова, у травні нинішнього року «Авангарду» вже вдалося це зробити. Подивимося, чи вийде у підопічних Шевченка повторити цей фокус.

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

3 зіграних матчі;

1 перемога «Авангарду»;

2 нічиї;

різниця м'ячів: 2:1 на користь «Авангарду».

З них - на полі «Авангарду»:

1 зіграний матч;

1 перемога «Авангарду»;

різниця м'ячів: 1:0 на користь «Авангарду».

Матч першого кола: «Буковина» - «Авангард» 0:0

 

«Динамо- 2» (Київ) - «Десна» (Чернігів)

27.10.2013. Неділя, 13:30. Київ. Стадіон «Динамо»

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Асистенти: Павло Касанов (Вінниця), Максим Левченко (Кривий Ріг)

Дискваліфіковані: відсутні

 Під загрозою дискваліфікації: Каталін Карп, Дмитро Рижук, Олександр Цибульник, Айіла Юссуф, Віталіяс Ягодінскіс (усі - «Динамо- 2») - Іван Білий («Десна»)

Для «Динамо -2» майбутній поєдинок буде вже третім домашнім за останній тиждень. Попередній, проти «Геліоса», став для киян найбільш успішним у нинішньому сезоні. У ньому підопічним Олександра Хацкевича нарешті вдалося здобути першу перемогу в чемпіонаті, причому динамівці не просто обіграли «сонячних», а вчинили їм справжній розгром (3:0). Ця перемога повинна додати футболістам «Динамо -2» впевненості у своїх силах і налаштувати на подальші перемоги.

Розвинути успіх динамівці постараються в матчі проти «Десни». Восени команда Олександра Рябоконя зробила відмінний ривок, видавши 4- матчеву безпрограшну серію. При цьому чернігівці весь цей час зберігали свої ворота в недоторканності. Але будь-якої серії рано чи пізно приходить кінець. Кінець чернігівським серіям прийшов в Охтирці, де вони поступилися з рахунком 1:2. У Києві підопічні Олександра Рябоконя спробують знову ступити на білу смугу і як мінімум не програти. А допомогти їм у цьому має Єгор Картушов, який забив п'ять голів в останніх шести матчах команди.

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

19 зіграних матчів;

7 перемог «Динамо- 2»;

8 нічиїх;

4 перемоги «Десни»;

різниця м'ячів: 19:14 на користь «Динамо -2».

З них - на полі «Динамо- 2»:

9 зіграних матчів;

4 перемоги «Динамо- 2»;

4 нічиїх;

1 перемога «Десни»;

різниця м'ячів: 12:6 на користь «Динамо -2».

Матч першого кола: «Десна» - «Динамо -2» 0:0.

 

«Геліос» (Харків) - ПФК «Суми»

27.10.2013. Неділя, 14.00, Харків. Стадіон «Сонячний».

Арбітр: Андрій Кутаков (Київська область)

Асистенти: Богдан Бучинський (Тернопіль), Ігор Гарлач (Ужгород)

Дискваліфіковані: Олександр Яценко («Геліос»)

Під загрозою дискваліфікації: Владислав Налигач, Володимир Хамільтон - Роллінгс (обидва - «Геліос») - Гегам Кадімян, Вадим Лещук, Анатолій Масалов, Андрій Скарлош (усі - «Суми»)

Другий учасник перенесеного матчу 9-го туру, який у середу, 23 жовтня, відбувся на базі «Динамо» в Конча -Заспі, - «Геліос» прийме гостей з «Сум». Всупереч очікуванням, візит «сонячних» в гості до «Динамо -2» позитивних емоцій їм не приніс. Підопічні Сергія Єсіна поступилися з рахунком 0:3, в результаті чого була перервана їх 7- матчева безпрограшна серія. Після такого ляпаса завжди хочеться реабілітуватися. Напевно таке бажання закрадеться і в голови харківських футболістів, а команда Андрія Кононенко повинна стати для них хорошим подразником. З моменту виходу сумчан в першу лігу вони ще жодного разу не програли «сонячним». Більше того, у травні нинішнього року «Суми» обіграли «Геліос» у Харкові. Отже, треба б харків'янам взяти реванш.

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

3 зіграних матчі;

2 перемоги «Сум»;

1 нічия;

різниця м'ячів: 3:0 на користь «Сум».

З них - на полі «Геліоса»:

1 зіграний матч;

1 перемога «Сум»;

різниця м'ячів: 1:0 на користь «Сум».

Матч першого кола: «Суми» - «Геліос» 2:0.

Р. Мальчевський, Footboom.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору