Новини ЗМІ

ПФК "Олександрія": історична перемога в Миколаєві

10:13, 21 жовтня 2013

МФК «Миколаїв»  -  ПФК «Олександрія»  - 1:2 (1:2)
19.10.13, 15-00,стадіон «Центральний» , +13,  глядачів 2200, оцінка поля 3
Головний арбітр – Ігор Пасхал (Херсон)
Асистенти арбітра – Борис Трач  (Тернопіль) та Заур Курбанов (Херсон)
4-й арбітр - Володимир Міланич (Миколаїв)
Інспектор ФФУ – Ігор Іщенко (Київська обл.)

МФК «Миколаїв»:

Товт, Пєсков к-к, Сергійчук, Кучеренко, Найко, Луценко (Владов, 46), Чучман (Чорній, 65), Ординский (Каблаш, 46), Берко (Голенков, 46), Джгереная, Буличов.

Запасні: Восконян, Сухомлинов, Ковальов. 
Головний тренер – Олег Федорчук

ПФК «Олександрія» :

Зарубін, Лобойко, Кіча (Бідловский, 61), Локтіонов (Шевченко,70(Коломоєць,90)), Зейналов, Запорожан к-к, Шендрік, Старенький (Соломка, 90+5), Микицей, Бондаренко, Басов.  

                                                                                                                                                            
Запасні : Рудик, Пічкур, Грицук.
Головний тренер – Володимир Шаран


Порередження:  Чучман (64), Владов (68), Буличов (90+2) – С.Микицей (43), А.Кіча (50), С.Басов (90+5). 
Голи: Сергийчук (37-пенальті) – С.Старенький (6), Р.Зейналов (19-пенальті).

До матчу 15-го туру суперники підійшли не в вельми приємному настрої. Підопічні В.Шарана ось вже майже місяць не знають радощів перемог. До того ж не змогли вийти на поле через перебір жовтих карток: ключові захисники К.Сидоренко та А.Сухоцький. На одному з останніх тренувань отримав травму, але все таки зміг прийняти участь в матчі, головний бомбардир команди минулого чемпіонату В.Шевченко. В той же час і МФК «Миколаїв» відступати вже нікуди. В останнє вони святкували перемогу в 7-му турі над «Геліосом» - 4:1. 
Між собою футболісти МФК «Миколаїв» та ПФК «Олександрія» провели 20 матчів: 7 перемог олександрійців, 6 нічиїх та 7 перемог миколаївців. Різниця м’ячів 16-14=+2 на користь господарів поля. Кращі бомбардири в цих зустрічах – В.Максимов, С.Чуйченко та О.Казанюк ( усі – ПФК «Олександрія» - по 2 м’ячі), О.Вікарюк -3, Р.Забранський -2, С.Бугай -2 (усі – МФК «Миколаїв»).  2 з цих матчів відбулися у другій лізі. В Олександрії перемогли олександрійці – 1:0 (О.Казанюк), а в Миколаєві перемогли господарі – 2:0(О.Вікарюк, А.Білоусов).
У Миколаєві наші футболісти ще до нинішнього матчу не перемагали – 3 нічиї та 7 поразок в 10-ти зустрічах при різниці м’ячів – 12-1=+11 на користь миколаївців. Єдиний гол у складі нашої команди на рахунку В.Максимова. Нагадаємо , що суперники востаннє зустрічалися 24-го листопада 2012 року на КСК «Ніка» в рамках 22-го чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги.
Дебют краще вдався підопічним В.Шарана. вже на 5-й хвилині С.Микицей з-за бокової лінії вкинув м’яч у воротарський майданчик, де справно розпорядився м’ячем С.Старенький і відправив його в  правий нижній кут воріт А.Товта. За хвилину олександрійці могли подвоїти рахунок, С.Басов зі зручної позиції пробив поряд зі стійкою. Господарі ж відповіли гострою контратакою і після потужного удару з-за меж штрафної у виконанні миколаївців, голкіпер Р.Зарубін відправив м’яч на кутовий. Після пропущеного голу господарі активізувалися, притиснувши олександрійців до власних воріт. І після виконання декількох стандартів, м’яч мало не опинився у воротах Р.Зарубіна. Віддавши ініціативу, олександрійці продовжували при нагоді атакувати ворота гостей і на 19-й хвилині після проходу лівим флангом А.Кічі та його передачі на лінію воротарського майданчика, захисники грубо зіграли проти С.Старенького. Не роздумуючи, головний арбітр матчу І.Пасхал призначив пенальті, який чітко реалізував Р.Зейналов – 0:2. На 30-й хвилині олександрійці створили поспіль два небезпечні моменти у воріт миколаївців. В обох випадках ініціатором цих атак був А.Кіча і тільки неточність з завершальними ударами не дозволила трьохкольоровим збільшити рахунок. Після двох пропущених м’ячів господарі знітилися і не змогли протиставити активній грі гостей що-небудь конструктивного. Підопічні В.Шарана діяли напрочуд зібрано, вміло використовуючи всю ширину поля. І прикро, що майже на рівному місці захисники «Олександрії» порушили правила у власному штрафному майданчику і М.Сергійчук не залишив ніяких шансів Р.Зарубіну, пробиваючи пенальті. Цей пенальті виявився 100-м призначеним в наші ворота за час виступів наших земляків в першій лізі. Після пропущеного гола олександрійці відповіли гострими випадами та ударами з-за меж штрафного майданчика. Кінцівка першого тайму пройшла в позиційній боротьбі, де суперники особливо не ризикуючи, намагалися більше контролювати м’яч.
Не задоволений діями своїх підопічних Олег Федорчук, в перерві матчу робить одразу три заміни. І відразу темп гри став значно швидший. В.Шаран також робить заміну, замість А.Кічі в гру вступає В.Бідловський. В цілому в другому таймі гра носила достатньо прогнозований характер. Господарі, намагаючись відігратися, великими силами йшли вперед, а олександрійці, граючи другим номером, намагалися спіймати суперника на контратаці. В середині другого тайму замість Р.Локтіонова в гру вступає В.Шевченко, завдання якого дуже просте – діючи на вістрі атаки, використати шанс і збільшити рахунок. Гості подавали два поспіль кутових з правого флангу і в одному з них були близькі до взяття воріт, і тільки відмінна реакція А.Товта не дозволила олександрійцям збільшити рахунок в матчі. В цілому, олександрійська футбольна дружина в звітному матчі виглядала значно краще своїх суперників. Підопічним В.Шарана краще вдавалися дії в усіх ланках, футболісти швидше мислили, швидше приймали рішення, намагаючись в кожному епізоді вигравати мікро-дуелі, намагаючись результативно завершити кожну з атак. Здобувши першу в історії особистих протистоянь перемогу в Миколаєві, олександрійці, здається, вийшли зі смуги невдалих для себе останніх матчів, що дає всі підстави з оптимізмом дивитися в майбутнє.

 ІАЦ ПФК "Олександрія"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору