Новини ЗМІ

ФК "УкрАгроКом": важка перемога над «Полтавою»

09:54, 21 жовтня 2013

Матч 15 туру чемпіонату FAVBET Ліга 1 «УкрАгроКом»  «Полтава» завершився з рахунком 2:1.

 «УкрАгроКом» Головківка  «Полтава» Полтава  2:1 (0:0)

19.10.2013, початок – 17.00, КСК «Ніка», Олександрія, оцінка поля – 4, кількість глядачів – 725, температура + 7.

Суддівська  бригада: арбітр − Лісаковський А.А. (Одеса), асистенті арбітра – Шланчак  В.М. (Черкаська область), Іванов Г.Ф. (Одеська область), 4-й арбітр – Кацман О.О. (Кіровоград).

 Спотерігач арбітражу: Гамаль Р.Л. (Чернівці).

 «УкрАгроКом»: Науменко, Радевич, Любчак, Мамонов, Ломко, Степанюк, Батраченко – капітан, Лозовий (Боровський, 89), Бровкін, Горбаненко (Вдовіченков, 46), Пономар.

 Запасні: Науменко, Зайнчковський, Ляшенко, Даньків, Білала.

 Головний тренер – Юрій Гура.

 «Полтава»: Кучинський, Зозуля, Жданов – капітан, Фаворов, Чеботаєв, Шаврін, Турчанов, Зеленевич (Деркач, 46), Шевчук, Насібулін, Хобленко (Борисенко, 76).

 Запасні: Цапій, Семененко, Даценко, Нурідінов, Тимченко.

 Головний тренер – Ілля Близнюк.

 Попередження: Бровкін (17), Батраченко (26), Радевич (33), Любчак (85) – Фаворов (54), Шаврін (89).

 Вилучення: Насібулін (43) – за удар суперника ногою після зупинки гри, Кучинський  (75) – за нецензурну лайку на адресу арбітра.

Голи: Бровкін (50, 90+4) – Зозуля (79).

 Не дивлячись на те, що в порівнянні з «УкрАгроКомом» футбольний клуб «Полтава» має достатньо великий досвід виступів у перший лізі та до звітної зустрічі займав почесне 6 місце у турнірній таблиці (аграрії перебували на 13 сходинці), вболівальники команди з Головківки розраховували лише на перемогу своїх улюбленців у домашній зустрічі цих суперників. А як воно було насправді, читайте нижче.

 Цей матч 15 туру був останнім у першому колі, а це − як останні раунди у боксі, які недарма називають чемпіонськими. Головний тренер (читай – мотиватор) команди Юрій Гура завжди налаштовує своїх підопічних на перемогу, але цього разу, напевно, все було, як перед останньою битвою… І пролунав свисток!  І почалася гра! Її перші хвилини були для обох команд, як розвідка. Але розвідка активна, а не пасивна. Темп двобою був високим при мінімальній кількості браку з обох сторін. І це добре! Такий початок налаштовував глядачів, які не дивлячись на доволі низьку температуру та поривчастий вітер, зібрались на трибунах культурно-спортивного комплексу «Ніка», на результативну гру. І їх сподівання справдилися! Окремо треба сказати про фанів «УкрАгроКому». Їх було не дуже багато, а от атмосферу для аграріїв вони створювали саме ту, що треба для перемоги. Спасибі вам, друзі нашої команди! А перший момент, що запам’ятався, стався на 10-й хвилині. Нападник головківців Дмитро Бровкін потужно пробив по воротах. Круглий, зрикошетивши, вилетів на кутовий, подача якого не привела до голу. Гості (комбінована чорно-біла форма) «огризнулися» на 12-й хвилині, коли небезпечний постріл метрів з 25-ти зробив форвард Олексій Хобленко. Голкіпер Сергій Науменко з великими труднощами перевів смугастого на кутовий, буквально витягнувши його з нижнього кута воріт. Браво, Сергію! Браво! Дуже добру подачу у своєму стилі зробив вінгер аграріїв Олександр Ломко на 14-й хвилині, але, нажаль, її не зміг замкнути головою Віталій Пономар. На 19-й – скидка на  В’ячеслава  Горбаненка. Він зльоту пробиває з кута карного майданчика, але голкіпер полтавчан Максим Кучинський був на потрібному місці. На 28-й – міг би забити гол Сергій Чеботаєв , але в останню мить захисник головківців вибив м’яч  з під ніг «двійки» гостей. 30-та хвилина першого тайму завершилась супер-сейвом Сергія Науменка, після стандарту з лівого флангу атаки.

 А на 32-й – вже воротар приїжджих М.Кучинський демонструє свою майстерність та рятує команду від здавалося неминучого голу.

Чудову багатоходівку зробили на 35-й хвилині Сергій Любчак, Віталій Пономар та Євген Лозовий, але вона не привела до взяття воріт. На 43-й хвилині пряма червона картка Владиславу Насібуліну. І після вилучення гравця суперника, господарі залишилися у більшості. До свистка на перерву було ще декілька небезпечних моментів з обох сторін, але рахунок на табло після першого тайму залишився 0:0.

 Забиті м’ячі ми побачили у другому таймі. На 50-й хвилині капітан команди Саша Батраченко діагональною передачею через все поле  вивів у прорив як завжди швидкого Женю Лозового, який переправив м’яч  у центр штрафного майданчика на Діму Бровкіна. Останній без вагань точно пробив у ближній верхній кут воріт. Рахунок стає 1:0. От і розпочав відлік забитим голам наш форвард Дмитро Бровкін, якого всі пізнають, насамперед, по його пишній шевелюрі. Так тримати, Дмитро!

 Запам’яталася  і 55-та хвилина, коли після стандарту в виконанні Олександра Батраченка потужно та точно пробив по воротах Олександр Ломко, що може забивати голи, хоча за амплуа Саша − захисник. Цього разу знову впевнено зіграв голкіпер з Полтави. Доречи,  для Олександра Ломка це був 50 матч, що він провів у чемпіонатах України у склади ПФК «УкрАгроКом». Вітаємо тебе, Сашко, з цією приємною подією! Радуй нас і в подальшому своєю чудовою грою!  Обмін небезпечними моментами продовжився на 58-59 хвилинах. Спочатку Олексій Хобленко потужно бив по воротах господарів поля та не досяг мети, а потім вже Євген Лозовий здалеку, але шкіряний пролетів вище поперечини. Дуже неприємний епізод стався на 75-й хвилині, коли голкіпера полтавчан Максима Кучинського арбітр вилучив з поля за ненормативну лексику на свою адресу. Дисципліна, дисципліна, дисципліна… Над цим теж треба працювати… У ворота став резервний арбітр Олександр Борисенко, а відбувати покарання пішов Олексій Хобленко. Залишившись на полі без двох гравців, підопічні Іллі Близнюка не на жарт розлютилися і… на 79-й – забивають свій гол! Це зробив Олексій Зозуля. Отримавши точний пас з лівого флангу,  він пробив повз голкіпера Сергія Науменка, але не повз ворота. М’яч  у сітці. Рахунок стає 1:1. Здавалося, поєдинок завершиться нічиєю, але з цим не погодився весь матч активний Дмитро Бровкін. На останній хвилині доданого часу (!!!) Дмитро робить дубль, проштовхнувши шкіряну кулю у ворота після рикошету! Це була переможна крапка аграріїв у цьому надзвичайно важливому та дуже виснажливому матчі. Після фінального свистка рахунок на табло був 2:1.

  В’ячеслав  Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту, керівник прес-центру ПФК «УкрАгроКом» 

 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору