Новини ЗМІ

ФК "Зірка": ВАЖЛИВА ПЕРЕМОГА

09:51, 21 жовтня 2013

«Зірка» (Кіровоград) – «Нива» (Тернопіль) - 1:0 (0:0)

 

20 жовтня 2013 року. Кіровоград. Стадіон «Зірка». Початок о 13.30. 1162 глядача. + 9 С.

Арбітр: Грисьо Юрій (Львів).

Асистенти арбітра: Дашко Олександр (Київська обл.), Сухомлинов Владислав (Київ).

4-й арбітр: Копієвський Віктор (Кіровоград).

Спостерігач арбітражу: Авдиш Валерій (Сімферополь).

«Зірка»: 33. Поштаренко Павло, 2. Допілка Олег (16. Гонщик Вадим, 46), 4. Мостовий Андрій, 8. Родіна Вадим (к/к), 11. Галенко Ярослав (25. Мартинюк Максим, 85), 13. Сокуренко Віталій, 18. Бурдіян Андрій, 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор (66. Осадчий Дмитро, 46), 23. Березовський Віталій, 77. Чичиков Олексій (7. Рудницький Іван, 90+1). Запасні: 1. Ширяєв Євген, 2. Пінчук Тарас, 15. Степанов Андрій. Головний тренер: Федоренко Микола.

«Нива»: 54. Новак Андрій, 22. Гірський Степан, 4. Лазорик Микола (к/к), 27. Донець Андрій, 17. Білий Василь, 10. Шестаков Сергій, 23. Басараб Михайло, 26. Малиш Ігор, 28. Кікоть Андрій, 7. Загинайлов Сергій, 11. Івашко Руслан (13. Товкацький Василь, 74). Запасні: 1. Базілевич Вячеслав, 18. Мдинарадзе Олександр, 16. Бадло Віталій. Головний тренер: Яворський Ігор.

Гол: 1:0, Осадчий Дмитро (77).

Попередження: Бурдіян Андрій (33), Гірський Степан (34), Загинайлов Сергій (39), Осадчий Дмитро (77), Басараб Михайло (79).

Вилучення: Сокуренко Віталій (53), Гірський Степан (62).

 

Небагато колективів можуть похвалитися такою історією протистоянь: більша частина матчів (10 з 14) відбулася у вищому дивізіоні (1995-2000 рр.), решта – в першій лізі. В цілому невелика перевага на боці «червоно-жовтих», але в національних чемпіонатах України тернопільці ще жодного разу не перемагали в Кіровограді, а кількість забитих м’ячів обмежується двома. Остання їх вікторія в Центрі України датована ще за часів другої союзної ліги, - 06.04.1987 року (0:1).

«Нива» прибула до Кіровограда потягом, втративши в попередньому турі через дискваліфікацію В.Яневича, В.Романюка, братів Баранців, та через травму гомілково-стопного суглоба лідера своїх атак Ігоря Мельника. Але настрій у підопічних Ігоря Яворського був відмінний, адже в останньому матчі «Нива» спромоглася нарешті перемогти («УкрАгроКом» - 2:0) вдома вперше в першій лізі з 10.10.2009 року. Втім, активніше гру розпочали господарі поля, три перші атаки яких завершувалися ударами Загальського, Галенка та Бурдіяна, але захисники «Ниви» ці удари кіровоградців успішно блокували. Здавалося, що «Зірка» продовжить грати першим номером, але поступово гра заспокоїлася і тернопільці ,подбавши про надійність тилів, почала проводити швидкі контратаки. Можливо, вони не були такими частими, як того хотілося наставнику «Ниви» Ігорю Яворському, але зусиллями Івашко та Кікотя пару гольових моментів гості все ж створили. Намагалися бити тернопільці і з далекої відстані, але цим ударам не вистачало влучності, або надійно грав голкіпер «Зірки» Павло Поштаренко. Свій стовідсотковий момент у першому таймі «Зірка» змарнувала на 22-й хвилині, коли після вкидання ауту Фатєєвим, пасу Галенка, з восьми метрів пробивав Мостовий, але у ворота не влучив. Завершувався перший тайм грою без воріт і, зрозуміло, такий перебіг подій не міг влаштовувати перш за все наставника «Зірки» Миколу Федоренка. По перерві він проводить дві заміни, які в підсумку і стали вирішальними. Замість Допілки та Загальського на полі з`явилися Гонщик і Осадчий, що значно підсилило атакуючу міць кіровоградської команди. Другий тайм взагалі пройшов за повної переваги «Зірки», але і гості мали відмінні шанси, щоби засмутити голкіпера господарів поля. Чого лише варті гольові моменти Загинайлова та Малиша, але тернопільці явно вибачили суперника. Значно більшу кількість гольових моментів створила у другому таймі «Зірка», але м’яч після ударів Мостового, прострілів Фатєєва та Чичикова ніяк не хотів влучати у ворота «Ниви». Більше того, на 53-й хвилині кіровоградці, після вилучення Сокуренка, взагалі залишилися в меншості, але така ситуація тривала лише дев`ять хвилин, коли за два попередження поле у складі «Ниви» залишив Гірський. Ось тут, в грі рівними складами (10 на 10), «Зірка» і дотисла суперників. А відзначився вихованець кіровоградського футболу Дмитро Осадчий, який сміливо увірвався до штрафного майданчика суперника і невідпорно пробив повз воротаря. Відзначимо і дебют в основному складі «Зірки» ще одного місцевого вихованця, форварда команди Максима Мартинюка. А також нагадаємо, що вже п’ятий матч поспіль кіровоградська команда залишає поле без пропущених м’ячів , чого з нею не траплялося з сезону 1994/1995 років, коли «Зірка НІБАС» виходила з першої ліги до вищого дивізіону. У підсумку, важлива перемога підопічних Миколи Федоренка, які піднялися в турнірній таблиці з восьмої сходинки на шосту.

М.Ковальов




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору