Новини ЗМІ

Миколаївські «енергетики» сильніші за новокаховських

09:44, 21 жовтня 2013

«Енергія» (Нова Каховка) – «Енергія» (Миколаїв) – 2:4 (1:2). 
19 жовтня. м. Нова Каховка, стадіон «Енергія», 15:00. Поле: 4, Темп.: +9. Глядачів: 400
Судді: Пенюшин О., Попельницький Д., Нижник В., Сальников П.
Делегат ФФУ: Буренко Ю. 

«Енергія»: Остапенко, Щербина, Черній, Шешеня, Арутюнян, Солович, Мостіпан , (Котов, 65), Логвиненко, Скоцький, Комягін, Риженко.
Запасні: Зелінський, Гребєшков, Горбачов, Гарібян. 
Тренер: Юрій ОКУЛ.

«Енергія» (М): Шилов, Гребинський, Шиманець, Бартальов, Гостєв, Велієв, Васильєв О. (Рябцев, 65), Рябченко (Тропін, 67), Гранковський (Маркитан, 85), Шиманець, Худобяк. 
Запасні: Васильєв Б., Курянов, Костюк, Федорченко.
Тренер: В’ячеслав МАЗАРАТІ.

Голи: Риженко (36), Комягін (83) – Худобяк (6, 31, 58), Гранковський (62 – п.)
Попередження: Щербина (63), Котов (72) – Гостєв (41), Гребинський (90+2). 
Вилучення: Риженко (86 – 2 попередження).

Чи не кожен з останніх матчів новокаховської «Енергії» можна розбирати на футбольних теоретичних заняттях з теми «Як не треба грати в захисті». Прикро, але протистояння з миколаївськими одноклубниками не стало винятком. Цього разу господарі пропустили чотири м’ячі, забили лише два, потішили відрізками непоганої гри, але загалом виглядали слабше суперника. 
В основному складі «чорно-помаранчевих» (останні матчі команда грає в таких кольорах) відбулися зміни, порівняно з минулими іграми. Через хвороби і травми у поєдинку не могли взяти участь Зелінський і Ковальчук, Гарібян перебував на лаві запасних фактично для кількості, бо теж мав пошкодження, а Цвик відбував дискваліфікацію за вилучення у матчі зі «Сталлю» (до речі, за рішенням КДК ФФУ, Євген також пропустить і наступну гру). Миколаївські «енергетики» сильніші за новокаховськихВідтак, у старті з’явився нападник Риженко і півзахисник Мостіпан. Місце у воротах зайняв Остапенко. Одразу можна зазначити, що перші двоє провели непогану гру (навіть попри вилучення Риженка), а от наш воротар упевненістю і надійністю не порадував. При чому оборонні порядки, якими керував Остапенко почали руйнуватися вже в дебюті гри. На 6 хвилині господарі проґавили контратаку миколаївців, Худобяк вийшов на ударну позицію і розстріляв ворота суперника в той час, коли центр захисту спостерігав за цим епізодом, немов по телевізору – 0:1. До середини тайму команди почергово володіли ініціативою, але гру нікому загострити не вдалося. Приблизно після 30 новокаховчани заволоділи територіальною перевагою, більше часу стали проводити на половині поля суперника, атакуючи флангами та пробуючи свої сили з дальніх ударів. Та гості мали на це свої аргументи. Ще одна вдала контратака, і Худобяк, наче під копірку забиває другий м’яч. Місцева команда заграла наполегливіше. Відчувалося, що варто господарям ще трішки притиснути, і захист суперника не витримає. З лівого кута штрафного майданчика Шешеня влучив у поперечину воріт, а за хвилини три Комягін не зміг переграти Шилова у ближньому бою. Та вже незабаром новокаховчани скоротили відставання. Риженко перехопив м’яч поблизу карної зони суперника, заплутав двох захисників і чітко відправив круглого у «шістку» – 1:2. Незадовго до перерви рахунок міг стати рівним, якби Скоцький влучив у рамку. На жаль, удар Богдана головою вийшов трішки неточним. 
Зі стартом другого тайму команда Юрія Окула продовжила агресивно діяти попереду. Знову міг відзначитися Риженко. Після навісу до карної зони Денисові вдалося класно пробити зльоту, але Шилов обрав правильну позицію і парирував удар. На жаль, ініціативу атакувальної групи гравців не підтримали захисники. Навіть навпаки, за 5 хвилин оборона господарів «наварила» два голи у власні ворота і тим самим збила завзятість у нападі, а з нею – і надію на позитивний результат. Спочатку Остапенко не порозумівся із Щербиною, вийшовши на перехват. У результаті наш кіпер випустив м’яча. Цю незграбність підстеріг Худобяк, який ніби очікував на помилку. Свій третій гол Ігор забив у порожні ворота. Миколаївські «енергетики» сильніші за новокаховськихА за кілька хвилин арбітр призначив пенальті за гру рукою у Щербини. Покарання з одинадцяти метрів виконав Гранковський. Після такого льодяного душу місцева «Енергія» знайшла в собі сили для кількох вдалих атак, які могли завершитися взяттям воріт. Риженко, розвернувшись на стрічці штрафної зони зарядив з носка над воротами. Логвиненко перевірив пильність Шилова здалека, той парирував, але тут же всюдисущий Риженко добиває зблизька – в ногу захисникові. А за пару хвилин Комягін приймає прихований пас від Котова і з розвороту пробиває під дальню стійку, від якої м'яч влітає до воріт. До кінця ігрового часу кількома неоднозначними рішеннями «порадував» і арбітр. Спочатку другу жовту і, відповідно, червону картку побачив перед собою Риженко. На думку судді, нападник симулював у боротьбі із захисниками суперника, і це «потягнуло» на друге попередження. А ще кілька свистків пролунали явно не в той бік і не в той момент: саме під завісу матчу, коли господарі атакували значними силами. Тож у підсумку – 4:2 на користь миколаївської «Енергії». 
Вже вкотре новокаховські гості з кількох помилок місцевої команди витискають максимум, а «Енергія» докладає чимало зусиль, та не здобуває очок. Чи довго так триватиме? Мабуть, на це питання зараз не відповість ніхто...

ФК "Енергія"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору