Новини ЗМІ

«Енергія» – «Сталь» – 1:6

09:20, 10 жовтня 2013

«Енергія» – «Сталь» – 1:6 (1:2). 
9 жовтня. м. Нова Каховка, стадіон «Енергія», 15:00. Поле: 4, Темп.: +15. Глядачів: 350
Судді: Деревінський О., Наскалов С., Пошелюзний І., Пасхал І.
Делегат ФФУ: Олейнік А. 

«Енергія»: Зелінський, Щербина, Черній, Шешеня (Горбачов, 75), Арутюнян, Солович (Цвик, 56), Ковальчук, Комягін (Мостіпан, 80), Гарібян, Логвиненко (Котов, 59), Скоцький (Риженко, 56).
Запасні: Остапенко, Гребєшков. 
Тренер: Юрій ОКУЛ.

«Сталь»: Вітів, Пінчук (Плієв, 69), Адамюк, Бурлін, Платунов, Каленчук, Коваленко, Степанишин (Балаян, 67), Котляр (Шутов, 46), Алієв (Куліш,46), Дністрян (Малін, 72).
Запасні: Рипновський, Кучеров. 
Тренер: Володимир МАЗЯР.

Голи: Комягін (7 – п.), Зелінський (51 – с.в.) – Платунов (9 – п.), Адамюк (45+1), Дністрян (46), Коваленко (66), Куліш (69).
Попередження: Солович (21), Ковальчук (55) – Пінчук (31), Вітів (90+1).
Вилучення: Цвик (90). 

Давно «Енергія» так не розчаровувала своїх уболівальників. Останнім часом новокаховчани не часто радують видовищною грою і перемогами, однак у рідних стінах подібної поразки не траплялося давно.
А починалося все навіть дуже оптимістично. За гру рукою у власному штрафному майданчику арбітр призначив пенальті у ворота «Сталі». Комягін чітко виконав удар з «точки».
Та не пройшло й п’яти хвилин, як гості відігралися – так само з пенальті. Нервовий початок зустрічі наклав свій відбиток на подальший перебіг подій. Упродовж першого тайму на полі точилася напружена боротьба за контроль над грою. «Енергія» не поступалася супернику за агресивністю у відборах і стремлінні йти в атаку. Новокаховчани виконали кілька потенційно гострих стандартів, а Олег Солович навіть міг вивести господарів уперед, якби на пів секунди випередив воротаря суперника. Натомість півзахисник «Енергії» лише зачепив Вітіва, який страшними корчами від «болі» випросив у арбітра попередження супернику. В середині тайму команди взяли паузу. Як виявилося – затишшя перед бурею. На 38 хвилині Солович знову міг забивати після навісу партнера з лівого флангу, але не зміг приборкати м’яча. На 45 хвилині команди обмінялися взаємними контрвипадами, в яких оборона діяла краще за атаку. А під сам кінець тайму, у компенсований час, гості забили другий м’яч. Новокаховчани не розібралися при кутовому, дали «сталеварам» нанести серію ударів, один з яких виявився результативним. Гол на рахунку Адамюка. 

Господарі ледь оговталися від невтішного завершення першого тайму, як гравці «Сталі» привітали суперника з виходом на поле у другій половині матчу. Привітали взяттям воріт від прудконогого Віталія Дністряна, який втік від Щербини і влучно пробив у дальню шістку – 1:3. Після такого «нокдауну» «Енергія» не відійшла аж до фінального свистка. А поки місцева команда намагалася зібратися, гості вміло продовжували її «розбирати». Першим «поплив» наш воротар. У нескладній ситуації, Дмитро не зміг виграти верхову боротьбу в суперника і закинув м’яча до власних воріт... Незабаром гості зловили новокаховчан у контратаці. Скориставшись обрізкою в центрі поля, суперники, як по нотах, розіграли свою комбінацію, завершальним акордом якої став удар головою Костянтина Коваленка. У подібній контратаці «Сталь» забила і шостий гол. Відзначився Станіслав Куліш. Після цього «Енергія» намагалася хоч якось скоротити відставання і виправитися перед нечисленною аудиторією новокаховських прихильників футболу. 
Втім, кілька стандартів і спроби загострити гру з флангів були безуспішними. Не допомогли й заміни, проведені тренерським штабом господарів у середині другого тайму. Після виходу на поле свіжих сил, гра суттєво не покращилася, якщо не сказати навпаки... Щоправда, одним епізодом футболіст найближчого резерву «Енергії» таки відзначився. Євген Цвик «в’їхав» прямою ногою в суперника, за що був вилучений арбітром. Червона картка за ризик нанесення травми може потягнути дискваліфікацію не тільки на наступну гру, а й на кілька інших. Втім, варто зазначити, що Цвик явно не фолив, а порушив правила за інерцією – не встиг зупинитися на швидкості і «знайшов» суперника ненавмисне. Це бачив і помічник головного арбітра на лінії, але суддя в полі чомусь не хотів прислухатися до колеги і прийняв радикальне рішення. 

Як би там не було, а цей прикрий епізод не міг уплинути на результат поєдинку. Скажімо відверто – ганебний результат для новокаховчан. Чи то легка ейфорія від перемоги над «Макіїввугіллям», чи втома, чи відсутність мотивації – щось таки (а може все по краплі і не тільки це) не дозволяє «Енергії» демонструвати стабільний футбол у цьому чемпіонаті...

ФК "Енергія"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору