Новини ЗМІ

«Нефтяник» (Ахтырка) - «Сталь» 3:0 (1:0)

09:09, 7 жовтня 2013

«Нефтяник»: 31.Лавренюк – 20.Башлай, 30.Васильев, 23.Зайчук (к), 25.Свитличный, 14.Ермак (11.Антонюк, 65), 15.Павелько, 19.Артюх (9.Прокопченко, 81), 7.Саванчук (32.Левига, 68), 37.Вайда, 16.Радионов (8.Яровенко А., 69). Главный тренер – Евгений Яровенко. Запас: 33.Вокальчук, 17.Войцеховский, 18.Кисиль.
«Сталь»: 31.Ганев – 21.Максименко, 22.Мищенко, 5.Ковалёв М., 3.Хромых – 11.Леонов (4.Солдат, 58), 24.Колинс (к) (19.Троцько, 79), 14.Поступаленко, 32.Батюшин (8.Грицай, 61), 7.Сикорский (10.Гордя, 65) – 20.Акименко. Главный тренер – Вадим Плотников. Запас: 33.Комарицкий, 2.Ермаков, 9.Батищев. 
Голы: Ковалёв, 38 - в свои ворота (1:0). Радионов, 57 (2:0). Артюх, 66 (3:0).
Предупреждения: Павелько, 50 - Поступаленко, 43. 

Арбитры: Сергей Скирда (Харьков), Владимир Топиха (Киев), Александр Марчик (Киев), Валерий Киселёв (Сумы).
Наблюдатель арбитража – Павел Брюхов (Кременчуг, Полтавская область).

Разгром от экс-алчевцев

«Нефтяник» в последних играх набрал ход, о чем свидетельствуют результаты команды. Уже не первый год ахтырчане набирают оптимальную форму во второй половине первого круга. Именно в прошлом первенстве после неудачных матчей в начале сезона команда ближе к концу года выдала шикарную серию без поражений, тем самым уйдя на зимний перерыв среди лидеров. Вот и в текущем сезоне подопечные Евгения Яровенко прибавили по сравнению с первыми турами, и это неоспоримый факт.

Да, можно сделать скидку на травмы и дисквалификации в первых турах, но не было той легкости, быстроты, сыгранности в игре «Нефтяника». Сейчас же футболисты, на примере матча против «Стали», играли отлично, победив лидера заслуженно. Эта победа еще и тем особенная, что десять лет «Сталь» не проигрывала в Ахтырке – и вот традиция сломлена. Стоит также отметить, что обе команды имеют очень долгую историю личных взаимоотношений, проведя между собой множество матчей, которые всегда носили принципиальный характер, ведь команды чаще всего находились среди лидеров первой лиги.

Первый тайм футболисты «Нефтяника» и «Стали», откровенно говоря, провели не лучшим образом. Происходящее на поле было унылым зрелищем. На двоих соперники создали лишь три-четыре момента, которые с большой натяжкой можно назвать опасными, но один из них завершился забитым мячом.

Футболисты почти все время провели в центре поля – создавать ничего не получалось, на подступах к штрафной площадке все и заканчивалось. Нельзя сказать, что команды присматривались друг к другу, ведь это была не первая их встреча, но созидание хромало в первой половине больше обычного.

Лишь ближе к концу первого тайма сначала Батюшин из выгодной позиции запустил мяч над перекладиной, а Саванчук был удачливее в ответной атаке. Простреливая с правого фланга, защитник «Стали» Максим Ковалев срезал мяч в свои ворота – 1:0. С таким счетом команды ушли на перерыв, и ничего страшного не предвещало для гостей во втором тайме, судя по тому, что происходило на поле.

Во втором тайме все могло быть по-другому, используй свой шанс Батюшин. На 56 минуте полузащитника вывели на ворота ахтырчан, но вовремя подоспели защитники хозяев, выбив мяч на угловой. Лишь доли секунды не хватило, чтобы произвести результативный удар. Через две минуты классная атака футболистов «Нефтяника» закончилась вторым голом. Артюх выкатил мяч под удар Саванчуку – сильнейший выстрел приняла на себя штанга, но очень вовремя на подборе оказался Радионов, который с пяти метров забил мяч в пустые ворота – 2:0. После этого гости окончательно сникли, и на поле была одна команда – «Нефтяник». В этот вечер подопечным Евгения Яровенко практически все удавалось. Прошло еще шесть минут, и счет стал разгромным. Антонюк прошел двух защитников «Стали», отдал на Саванчука, а тот дальше на Артюха, который не оставил шансов голкиперу – 3:0. Интересно, что все три гола (учитывая автора удара-прострела при первом мяче, - прим. авт.) в ворота «Стали» забили бывшие алчевцы.

Игра была сделана, лидер обыгран, причем по игре, да еще сломали неприятную традицию без побед на своем поле в играх со «Сталью». Стоит также отметить, что даже при счете 3:0 ахтырская команда имела еще несколько шансов поразить ворота «Стали», но в завершающей фазе атак не хватило точности и удачи. Главный тренер хозяев поля Евгений Яровенко не играл не удержание счета, выпуская на замену игроков атакующего плана. Стоит отдать ему должное, ведь он за явным преимуществом переиграл, прежде всего, тактически, своего визави Вадима Плотникова.

Павел Соловей, UA-Футбол

Послематчевая пресс-конференция

Вадим Плотников: «Мы сыграли не лучший матч»


Вадим Плотников (главный тренер ФК «Сталь»):
 - Вважаю, що сьогодні ми зіграли не найкращу гру. Команда Охтирки була сильніше за нас настроєна на гру. Виграли більшу частину єдиноборств. І заслужено перемогли. Звичайно до першого голу, котрого ми забили самі собі, була рівна гра. Забили м’яча у свої ворота. В другому таймі ризикували, пішли великими силами в атаку, намагались відігратись, отримали контратаку, другий гол. Після цього команда розвалилась. Вже ми грали дуже погано. Тому я думаю і такий результат.

- З самого початку у вас не було недооцінки «Нафтовика»?
- Звичайно ні. У нас з «Нафтовиком» завжди складні ігри. Ми знаємо, що команда хороша, завжди функціонально готова. Хочу підкреслити, що багато на що вплинув авто гол. Сьогодні ми провалили гру. Після пропущеного авто голу, провалили.

- Чому не вдалося підсилити гру замінами?
- Гра була вже під контролем у «Нафтовика» і у нас уже нічого не виходило у творенні. Дуже важко в таких іграх виходити на заміну. Дуже складно.

Евгений Яровенко: «Мы забили прекрасные мячи»


Евгений Яровенко (главный тренер ФК «Нефтяник»):
 - Нажаль сьогодні у нас випав Бояринцев, але Башлай на цій позиції повністю справився. Бояринцев захворів, у нього простуда. Що стосується гри: ми знали, що це стабільний лідер першої ліги, котрий декларує завдання на підвищення в класі кожного сезону. Хороша мобільна командочка зі своїми лідерами. Головна задача була не дати супернику розбігтися, ловити їх на контратаках і шукати свій шанс. Що стосується першого тайму, то практично вони нам нічого не створили. Звичайно десь нам трішки поталанило, з прострілу Саванчука був авто гол. А другий тайм я рахую ми повністю домінували на полі. Забили прекрасні м’ячі. В кінці матчу могли ще забити, але давайте не будемо гнівити Бога і залишимо це на другі ігри. Вітаю усіх своїх вболівальників, команду, керівництво. Усі відпрацювали в унісон, дійсно усі жадали цієї перемоги і у футболістів був відмінний настрой.

- Складається враження, що чим сильніший суперник тим краще грає «Нафтовик»?
- Якось так у нас це склалося. Разом зі своїми помічниками настроював команду: хлопці команда рветься у Прем’єр-лігу , на цьому фоні ми можемо подивитись на себе, перевірити чого ми вартуємо на цьому фоні. Все залежить від вас на футбольному полі. Сьогодні було видно, що команда грала у колективний футбол. За виключенням деяких незначних нюансів, але це уже наша внутрішня кухня. Будемо розбиратись, будемо дивитись, будемо аналізувати. І будемо рухатись далі.

- Чому була така велика кількість замін наприкінці? Ви вирішили, що гра уже зіграна і потрібно дати зіграти іншим?
- Ні було видно, що Саванчук втомився, Радіонов втомився. Я бачив, що люди потомились, той самий Артюх втомився, вже не встигали. Тому, що мобільна середина їх це три активних півзахисники. Це Батюшин, Поступаленко і Колінс. Завдання було їх відключити, бо від них йшло продовження атак і від них йшла вся гострота. Завдання було закрити Сікорського тому, що він сьогодні один з таких мобільних, цікавих гравців в складі гостей. Практично нічого не дали зробити.

- Гра в Сумах дала команді відчути дух переможця, бо ми сьогодні бачили гру навіть виграючи з рахунком 3:0, ми закінчили гру в атаках, на тій половині поля, вони замкнулися в своєму штрафному майданчику?
- Ні я вимагав від хлопців, щоб вони і після першого голу, і після другого ніякому разі не сідали в оборону, продовжували гнути свою лінію і атакували. Головне, щоб у нас була компактність. Що і вдалося. Наприкінці у нас був момент і у Світличного, тільки йому не потрібно було перекидати, не потрібно було робити передачі. Якийсь кураж зловили наприкінці, побігли вперед, відчули, що можемо ще забити. В будь-якому випадку хлопці молодці. Ми ще маємо час для того щоб відновитись і 11-го числа у нас гра у Чернівцях.

- Як що згадати минулий чемпіонат, ми наприкінці першого кола значно додали і почали гарно заробляти очки. Побачимо ми в цьому році теж саме, бо ми вже почали все вище і вище підійматись в турнірній таблиці?
- Звичайно потрібно рухатись вперед. Ми вже вийшли на певний рівень і не маємо права опускатися нижче цього рівня. Хлопці прекрасно це розуміють, вбирають це і стараються реалізувати те, що ми від них вимагаємо.

- Стало помітно, що гравці стали менше оспорювати дії арбітрів і в конфліктних ситуаціях не починають усе це розпалювати, стало набагато спокійніше. Працював над цим тренерський штаб?
- Безумовно. Ми над цим працюємо. Можливо дійсно нам це заважало. Бачите ми все ж таки достукались до них, до них це дійшло. Хлопці прекрасно розуміють, що потрібно робити свою справу на футбольному полі, а судді повинні судити.

- Аномальна погода в цьому році, вона вносить свої коригування в тренувальний процес в підготовку до ігор?
- Безумовно, звичайно. Варіантів у нас небагато. На запасному полі, після гри з «Сумами», ми провели одне тренування. Стараємось його берегти. Але знаходимо можливості і проводимо роботу. Весь мікроцикл цього тижня ми провели на запасному полі.

- Як ви оцінюєте стан поля на сьогоднішній день?
- На цю пору року стан його задовільний. Але в будь-якому разі його потрібно підлагодити. Хочу подякувати хлопцям, які займаються полем, за його більш-менш пристойний вигляд.

По материалам официального сайта ФК «Нефтяник»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору