Новини ЗМІ

«СКАЛУ» ПІДВЕЛА КІНЦІВКА…

08:41, 7 жовтня 2013

4 жовтня «Скала» у виїзному матчі п`ятнадцятого туру гостювала у Тернополі, де в заключній 15-ти хвилинці поступилася лідеру змагань – місцевому муніципальному клубу (0:2).

ФК «Тернопіль» – «Скала» Стрий – 2:0 (0:0)

4 жовтня 2013 р. 18 год. м. Тернопіль. Міський стадіон. 7 градусів. 1 000 глядачів. Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків). Асистенти: Роман Ейдя та Олексій Вітт (обидва – Київ). 4-й арбітр: Андрій Ющишин (Тернопіль). Спостерігач арбітражу: Іван Кувік (Закарпатська обл.).

ФК «Тернопіль»: 12. Микола Плетеницький, 7. Ігор Курило, 4. Сергій Атласюк, 5. Степан Клекот, 3. Андрій Дубчак, 8. Андрій Кондзьолка-к., 15. Роман Гаврилюк (14. Андрій Пастернак, 85 хв.), 11. Сергій Полянчук (18. Іван Тарабалка, 88 хв.), 17. Віталій Богданов (6. Сергій Куріцький, 81 хв.), 10. ВасильЧорний (2. Юрій Соколовський, 90+2 хв.), 16. Богдан Семенець.

Головний тренер – Василь Івегеш.

«Скала»: 1. Денис Рильський, 2. Євген Аксінін, 4. Олег Дмитренко-к., 25. Павло Нагорний, 15. Петро Стасюк (16. Ігор Коцюмака, 89 хв.),  23. Станіслав Катана, 35. Назар Кміть (33. Андрій Ковальчук, 50 хв.), 10. Леван Арвеладзе (18. Дмитро Скакун, 76 хв.), 5. Роман Махлоєв (99. Володимир Пришнівський, 50 хв.), 17. Ігор Прокурор,  14. Василь Цюцюра (29. Володимир Кайдрович, 89 хв.).

Головний тренер – Володимир Книш. 

Голи: Віталій Богданов (76), Богдан Семенець (82).

Попередження: ВасильЧорний (80) – Станіслав Катана (83), Ігор Прокурор (90+4).

Звітний матч був для обох команд лише п`ятим у їхній спільній історії. І статистика досі була на користь тернополян, які перемогли в трьох попередніх поєдинках, а «Скала» лише одного разу – 18 травня нинішнього року, зробивши тоді подарунок своєму новому наставнику Олегу Лозинському, який в день матчу відзначав своє 28-річчя і дебютував в якості головного тренера в головній команді ФК «Скала». Загальна різниця забитих і пропущених м`ячів була  – 1:6 на користь тернополян.

Ось статистика усіх протистоянь суперників до цього матчу:

 «СКАЛА» (СТРИЙ) – ФК «ТЕРНОПІЛЬ»

 

Рахунки домашні:

Рахунки виїзні:

Сезон

забиті

пропущені

забиті

пропущені

0

2

0

3

2012/2013 – 1-й етап

1

0

0

1

2012/2013 – 2-й етап

У минулому турі команда Володимира Книша вдома, завдяки єдиному голу Ігоря Прокурора вже у доданий час перемогла київську «Оболонь-Бровар». До того була переможна гра у Новій Каховці. Тому всі небезпідставно сподівалися, що вдасться відібрати очки й потенційного лідера турнірних перегонів. Однак, досягти позитивного результату все ж не вдалося, хоча стрийська команда була близька до того.

Головний тренер «Скали», у порівнянні з попереднім матчем, виставив дещо інший склад, чим здивував багатьох. Не міг Володимир Книш задіяти оборонця Дімітрі Пачкорія, який пропускав цей поєдинок через перебір жовтих карток, й  нападника Віталія Лазаренка, що й надалі відновлюється після важкої травми. Отже місце у воротах зайняв Денис Рильський. Лінія захисту: ліворуч – Петро Стасюк, праворуч – Євген Аксінін, який вперше вийшов у стартовому складі. Пара центральних оборонців – Олег Дмитренко та Павло Нагорний. Опорні півзахисники – Ігор Прокурор та Станіслав Катана. Трійку атакувальних півзахисників склали: праворуч – Леван Арвеладзе, ліворуч – Василь Цюцюра (вперше у сезоні грав на раніше звичній позиції) і  місце під нападником посів Назар Кміть. І попереду несподівано грав … номінальний захисник Роман Махлоєв. Зробив це головний тренер «Скали» для того, щоб Роман міг «поборотися» у верховій боротьбі, адже тернополяни на своєму малопридатному для гри у футбол невкатаному горбистому полі, яке звично скоріше нагадує звичайний недоглянутий город (а під вечір воно ще й підмерзло), сповідують силовий принцип ведення гри.  

Перша половина зустрічі пройшла практично без моментів. Стрияни побудували гру від оборони і надійно перекрили усі шляхи для розвитку атак господарів, а при нагоді проводили стрімки контрвипади, де головну скрипку грав швидкий Василь Цюцюра. Саме лівий вінгер  «Скали» мав можливість відкрити рахунок, коли на 30 хвилині пробивав метрів з 12-ти. М`яч після удару в нижній кут воріт вибив на кутовий Сергій Атласюк. Тернополяни, бачачи, що пробитися до воріт Рильського їм не дають добре організовані захисні редути стриян, вдавалися до дальніх ударів. І саме після пострілу вже на другій компенсованій хвилині першого тайму Сергія Полянчука з 30-ти метрів, смугастий влучив у поперечину воріт «Скали». Оце й усі моменти в першій половині зустрічі.

Після перерви з виходом на поле Андрія Ковальчука та Володимира Пришнівського гра «Скали» в атаці помітно пожвавилася. Вже на 49-й хвилині небезпечно пробивав Василь Цюцюра. Голкіпер ФК «Тернопіль» Микола Плетеницький на місці. Згодом, на 52-й хвилині, він же парирує удар Ковальчука у нижній кут воріт, перевівши шкіряного на кутовий. На 62-й хвилині стрияни отримали право на штрафний на куті карного майданчика - Плетеницький знову виручає свою команду. «Муніципали» відповіли кількома моментами за участю свого  найкращого бомбардира Богдана Семенця, який до того під пильною опікою Павла Нагорного, був практично поза грою. Так, на 65-й хвилині після кутового він не зорієнтувався у штрафному майданчику, на 68-й хвилині, після сольного проходу Богданова, пробив неточно з близької відстані, а на 75-й хвилині ледь не замкнув скидку головою Чорного – Богдана випередив воротар «Скали» Денис Рильський.

А на 76-й хвилині господарі таки відкрили рахунок. Після триходівки м`яч потрапив до Богданова, який потужно пробив у нижній кут воріт. Не встигли гості отямитися, як настирливий Богдан Семенець з гострого кута забиває другий гол.

До честі «малиново-зелених» вони не склали зброю і продовжували боротьбу. Так, на 86-й хвилині потужно пробивав з 18 метрів Цюцюра – Плетеницький парирував удар. На 88-й хвилині Володя Пришнівський поцілив у стійку метрів з 20-ти. Однак рахунок так і не змінився.

Після звітного матчу ФК «Тернопіль» залишився найбільш незручним суперником для «малиново-зелених» в національних чемпіонатах. «Скала» учетверте поступилася своєму незручному сусіду, який, після осічки черкаського «Славутича» в Дніпродзержинську, вийшов в одноосібні лідери.

ФК "Скала"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору