Новини ЗМІ

Перша виїздна поразка "Олександрії"

10:14, 30 вересня 2013

ФК «Десна» (Чернігів) - ПФК «Олександрія»  2:0 (1:0)
29.09.13, 17-00, стадіон  ім. Ю.Гагаріна , +11,  глядачів 1200, оцінка поля 4
Головний арбітр – Андрій Яблонський(Тернопіль)
Асистенти арбітра – Михайло Маланчук (Чернівецька обл.) та Олег Найко (Чернівці)
4-й арбітр- Денис Марченко (Чернігів)
Інспектор ФФУ – Генадій Коваленко  (Київ)

ФК «Десна»(Чернігів): Федоренко, Жук, Мельник–к/к, Каваців, Смалько, Щедраков, Кондратюк(,Бовтрук,90+2), Чуланов, Картушов, Мочуленко(Козак,75), Агапов(Фурта,87).


Запасні: Шевченко, Гулардава, Кругляк, Рустамов.
Головний тренер –  Олександр Рябоконь


ПФК «Олександрія»: Зарубін, Сухоцький, Лобойко, Сидоренко, Пічкур (Бідловський,46),  Грицук, Старенький(Локтіонов,80), Коломоєць, Микицей(Кіча,60), Банада, Бондаренко – к/к.

Запасні : Леванідов, Бровченко, Зейналов, Шендрік.
Головний тренер – Володимир Шаран


Порередження: В.Жук(22), П.Щедраков() – В.Бондаренко(41), Микицей(53), Сидоренко(74).
Вилучення: В.Бондаренко(60) – друге попередження.
Голи: Є.Картушов (21 - пенальті), В.Чуланов (90+2).


Олександрійським вболівальникам нинішня чернігівська  «Десна» запам’яталася по другому фінальному матчу за звання абсолютного чемпіона України серед команд 2-ї ліги в сезоні 2012/2013 р.р. з нашими земляками, футболістами «УкрАгроКому», який відбувся на стадіоні КСК «Ніка» 16 червня 2013 року. Головному тренеру «Десни» О.Рябоконю вдалося за короткий час згуртувати навколо себе як досвідчених виконавців, так і талановиту молодь. В тому матчі ми побачили у виконанні «Десни» збалансовану в усіх ланках команду, яка сповідує атлетичний, агресивний, атакуючий стиль гри. І хоча чернігівці програли нашим землякам аграріям з рахунком 1:3 (перший матч в Чернігові завершився перемогою «Десни» 2:0), та за рахунок голу забитого в гостях, вони здобули звання абсолютного чемпіона України серед команд другої ліги. 
Остання зустріч між ПФК «Олександрія» та «Десною» датується 2-м травнем 2010 року. Тоді на стадіоні КСК «Ніка», в присутності 3500 глядачів команди розійшлися миром – 1:1. В тому матчі за олександрійців відзначився І.Мельник, а за «Десну» С.Старенький, який тепер захищає кольори «Олександрії». 
Як і годиться, на правах господаря, підопічні О.Рябоконя першими провели розвідувальну атаку. Після вкидання із-за бокової лінії і декількох ударів головою, господарі нанесли перший у матчі удар по воротах, але прямо у руки Р.Зарубіна. Відразу ж олександрійці провели близкавичну контратаку. Після проходу по лівому флангу і націленої передачі в центр, капітан «Олександрії» В.Бондаренко потужно пробив під поперечину. Голкіпер господарів А.Федоренко не без труднощів кінчиками пальчиків перевів м’яч на кутовий .
Після цього удару олександрійці захопили тотальну ініціатву і раз-по-раз загрожували воротам суперника. Слід звернути увагу, що після кубкової гри з «Металістом», В.Шаран суттєво змінив стартовий склад своєї команди. В порівнянні з попереднім матчем, в лінії захисту з’явилися: С.Лобойко та С.Микицей, роль опорного півзахисника виконував В.Бондаренко, на фланзі діяв Є.Пічкур. Через перебір жовтих карток взагалі не зміг взяти участь в матчі А.Запорожан. На початку зустрічі приємно було бачити олександрійців достатньо свіжими після виснажливого кубкового матчу з харківським «Металістом». Господарям в цьому плані було значно легше тому, що суперник у них був менш іменитий – криворізький «Гірник». Нагадаємо, що основний час в Кривому Розі як і в Олександріїї завершився з результатом 1:1. Та і вихід «Десни» до 1/8 фіналу Кубка України додавав футболістам більше оптимізму. На 18-й хвилині перший же прохід по лівому флангу завершився ударом у виконанні господарів поля, який ліквідував Р.Зарубін, але в сутичці в штрафному майданчику гостей арбітр матчу А.Яблонський угледів порушення з боку олександрійців і призначив пенальті, який чітко реалізував  Є.Картушов. Після забитого голу господарі посмілішали  і все частіше створювали небезпечні моменти біля воріт Р.Зарубіна. Достатньо активним виглядав у «Десни» лівий фланг атак. Зокрема на 30-й хвилині індивідуальними зусиллями Р.Мачуленка, м’яч досить стрімко було переправлено  в штрафний майданчик олександрійців і гостям прийшлося прикладати зусилля для ліквідації небезпечного моменту. Заслуговує на увагу швидка контратака олександрійців на 37-й хвилині матчу, після націленої передачі В.Грицука і прострілу А.Сухоцького. На жаль, для гостей, цей хід був прочитаний голкіпером чернігівців. На передостанній хвилині першого тайму олександрійці розіграли перспективну багатоходівку за участю В.Грицука, С.Старенького та А.Сухоцького, яка завершилася ударом В.Бондаренка, але м'яч влучив у поперечину.
Намагаючись підсилити атакуючі дії, в перерві футбольного матчу В.Шаран замість Є.Пічкура випускає на поле В.Бідловського. Олександрійці почали діяти на підвищених швидкостях і гострі моменти стали виникати біля воріт «Десни». Короткі швидкі передачі гостей раз за разом ставили господарів поля в незручні ситуації. Чернігівці натомість відповідали не частими, але швидкими контратаками. В.Шаран намагаючись активізувати дію команди в нападі, змінює С.Микицея на А.Кічу і той своїми швидкими діями виправдовує сподівання свого керманича. Але тут сталося лихо. За грубу гру проти суперника, друге попередження отримує В.Бондаренко і залишає свою команду в меншості. Ця подія мало потішила наших земляків, але треба віддати їм належне, що вони, навіть, у меншості шукали щастя біля воріт суперника. Ризикуючи наразитися на швидку контратаку, підопічні В.Шарана майже всіма силами йшли вперед, намагаючись відігратись. Захист «Десни» діяв практично безпомилково. Всі підступи до штрафного майданчика господарі надійно перекрили і розраховували тільки на контратаки. І на 78-й хвилині вони могли збільшити рахунок, але потужний удар Є.Картушова прийшовся у стійку воріт «Олександрії». Дві хороші нагоди для взяття воріт мав А.Кіча, але в обох випадках його сильні удари блокували захисники.
І коли пішла вже друга  додана до основного часу хвилина, господарі вивели віч-на-віч з нашим воротарем В.Чуланова, який і поставив переможну крапку в цьому матчі. 
На післяматчевій прес-конференції головний тренер ПФК «Олександрії» В.Шаран певною мірою провину за поразку взяв на себе, констатуючи той факт, що гравці не повністю відновилися після матчу з харківським «Металістом» та й та рокіровка в стартовому складі «Олександрії» не пішла на користь. 
О.Рябоконь підкреслив, що його команда досить серйозно вивчала стиль гри «Олександрії» і його підопічні зробили наголос на перекриття швидкісних атак олександрійців і позбавлення їх швидкого маневрування. Команда повністю справилася з цим завданням. Загалом, підкреслив керманич «Десни» в першій лізі не завжди команди перемагають на класі, часто – густо перемогу здобуває той, хто кого перебігає. 

ІАЦ ПФК "Олександрія"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору