Новини ЗМІ

ФК "Олександрія": поразка, за яку не соромно

09:20, 26 вересня 2013

1/16 фіналу Кубка України
ПФК «Олександрія» - ФК «Металіст»(Харків) 1:4 (1:1,0:0,0:3 - додатковий час)
25.09.13, 18-00 КСК «Ніка», + 12,  глядачів 4800, оцінка поля 3

 Головний арбітр – Олександр Білокур (Донецька обл.)
Асистенти арбітра – Андрій Литвин(Київ),  Андрій Шамека(Маріуполь)
4-й арбітр – Чижевський Павло(Київ)
Спостерігач арбітражу – Парадніков Віктор (Київ)
Інспектор ФФУ – Лисенчук Генадій (Київ)


ПФК «Олександрія» : Леванідов, Сухоцький, Кіча (Пічкур,82), Сидоренко, Запорожан – к/к, Грицук(Зейналов,73), Шендрік, Старенький, Бідловський, Коломоєць, Банада(Локтіонов,95).
Запасні : Зарубін, Лобойко, Микицей, Бондаренко.
Головний тренер – Володимир Шаран


ФК «Металіст»(Харків) : Горяінов, Ксьонз, Папа Гуйе, Моледо, Вільягра, Краснопьоров (Гоменюк, 65), Соуза, Едмар к-к, Марлос, Бланко(Азеведо,46), Девіч(Нойок,100).
Запасні : Шуховцев, Шелаєв, Андрієвський, Радченко.
Головний тренер – Мирон  Маркевич

Попередження : Банада(27), Старенький(75), Бідловський(93). 
Голи : Запорожан(13) – Де Соуза(5,110), Гоменюк(93), Девіч(98 – пенальті).

Жереб в 1/16 фіналу Кубка України звів лідера першої ліги ПФК «Олександрія» та лідера Прем’єр-Ліги  харківський «Металіст».  Як не дивно, але перевага в очних зустрічах була на боці господарів поля. Між тим в рамках Кубку України суперники зустрічалися лише раз в сезоні 1992/1993 років і теж в 1/16 фіналу. В першому матчі, який проходив на стадіоні «Олімп» харків’яни вибороли перемогу лише на 90-й хвилині, відзначився О.Призетко. До цього В.Колесник  відкрив рахунок, але М.Шевченко відновив рівновагу. А в  матчі – відповіді боротьби не вийшло, «Металіст», як більш досвідчена команда не залишила шансу представнику першої ліги, котра виступала резервним складом. В тому матчі відзначилися В.Колесник, О.Призетко, О.Карабута, С.Кандауров та О.Боровик. У другому попередньому етапі олександрійці тільки в серії пенальті в Донецьку переграли місцевий «Олімпік». Не зміг прийняти участь в матчі захисник С.Басов, який отримав червону картку в грі з  «Олімпіком». Всі інші гравці команди В.Шарана були готові вийти на поле в цьому знаковому для їх команди матчі. Натомість М.Маркевич вирішив обійтися без своїх лідерів. В Олександрію не прибули: В.Дішленковіч, А.Гомес, К.Хав’єр, X. Соса.  


Протягом усього дня на Олександрію падав дощ, який на щастя не зіпсував зелений килим КСК «Ніка». Підтримати свою команду з Харкова прибула місцева торсида, частина якої  отаборилися з самого ранку біля КСК «Ніка».


 О 10-й годині інспектор ФФУ Г.Лисенчук в конференц-залі провів традиційну нараду з представниками команд та службами, які повинні забезпечити порядок і організацію проведення матчу.


Зі стартовим свистком головного арбітра О.Білокура, стало зрозуміло, що для лідера чемпіонату Премєр – Ліги легкої прогулянки сьогодні не буде. Першу атаку харків’яни провели за участю лідера команди та свого кращого бомбардира М.Девіча, але захисники ліквідовуючи загрозу, вибивають м’яч на кутовий. Відразу олександрійці відповідають швидкою контратакою. Після передачі В.Бідловського у вигідній ситуації опинився А.Кіча, але його удар проходить мимо воріт.  Вже на 5-й хвилині гості отримали право на пробиття штрафного в безпосередній близькості від лінії штрафного майданчика. До м’яча підійшов Де Соуза і підступним ударом мимо стінки відправив м’яч  у правий нижній кут воріт В.Леванідова – 0:1.


Вже на самому початку матчу заряснів маленький дощ, який значно зашкодив технічним діям футболістів на полі. Швидкий пропущений м’яч не надломив олександрійців, які ж відразу кинулися відігруватися. Після атаки з правого флангу та серії передач м’яч опинився у капітана господарів А.Запорожана, який  пробив точнісінько в праву від О.Горяінова дев’ятку. Після забитого голу гра вирівнялась. Харків’яни ніяк не могли знайти в атаці свого лідера М.Девіча, а короткий пас в центрі поля не давав бажаного ефекту в лінії атаки. 20 – та хвилина запам’яталася тим, що після помилки захисту «Олександрії» і націленої передачі М.Девіча в штрафний майданчик, але ніхто з гравців «Металіста» не зміг її замкнути. Підопічні В.Шарана намагаючись завадити стрімким атакам харків’ян, вдало грали в підкатах. Досить небезпечна атака була в олександрійців,  на вістрі якої опинився захисник К.Сидоренко, який майже впритул пробивав по воротах, але м’яч попав у О.Горяінова. До середини першого тайму олександрійці в атаці виглядали більш перспективніше, а ніж їх імениті гості. Особливо корисно в центрі поля діяв В.Грицук, який і віддавав гострі передачі партнерам, і при нагоді сам пробивав по воротах. Варто згадати  його потужний удар із-за меж штрафного майданчика, який пройшовся над поперечиною. На 28-й хвилині Є.Банада порушує правила, отримує жовту картку, дублюючи ситуацію, з якої був забитий перший гол. Цього разу пробиває М.Девіч, але м’яч пролітає над поперечиною. На 31-й хвилині олександрійці провели гостру контратаку по лівому флангу, В.Бідловський обійшовши суперників, зробив націлену передачу на А.Кічу, але в останню мить м’яч торкнувшись голови Антона, залишив штрафний майданчик. Олександрійці добре комбінували, діяли широко, викликаючи овації вболівальників, які вщент заповнили стадіон. Не зважаючи на мокре поле, футболісти діяли на великих швидкостях. На 34-й хвилині Едмар з вигідної позиції пробив по воротах, але його удар був заблокований захисниками. Після розіграшу кутового непоганий момент був у Моледо, який з лінії воротарського майданчика пробивав по воротах В.Леванідова, але м’яч пролетів вище воріт. На 36-й хвилині олександрійці прогавили прохід М.Девіча, але після його удару, В.Леванідов був на місці. І знову «Олександрія» іде в атаку, удар С.Старенького блокують захисники і м’яч виходить на кутовий. В кінцівці першого тайму харків’янам вдалося вирівняти гру, але в завершальній стадії їм нічого не вдавалося створити біля воріт олександрійців.  


В  перерві М.Маркевич міняє Бланко на Азеведо. Друга половина зустрічі розпочалася з атак господарів поля. Гострі моменти створювали А.Кіча, В.Бідловський та С.Старенький, після чого гості відповіли серією атак. Після розіграшу кутового вдало зіграли в стінку М.Девіч та О.Краснопьоров. Останній пробив по воротах В.Леванідова, який спочатку відбив його перед собою, а потім в падінні забрав м’яч. На 55-й хвилині господарі поля порушили правила проти Марлоса.  Де Соуза пробив досить небезпечно, але правильну позицію обрав В.Леванідов і відбив м’яч. За дві хвилини Вільягра обіграв двох гравців «Олександрії», зробив націлену передачу на Едмара, удар якого головою впевнено ліквідував В.Леванідов. Дедалі атаки харків’ян стають більш гострішими, підопічні М.Маркевича більш діють досконало. На 62-й хвилині з гострого кута, обігравши захисника, б’є М.Девіч - В.Леванідов на місці. Олександрійці ж відповідали рідкими контратаками. Після подачі В.Бідловського, з лінії штрафної позначки намагався пробити з розвороту Ю.Коломоєць, але не вдало. На 67-й хвилині матчу, після подачі кутового, М.Девіч пробив в поперечину, а повторний удар Папа Гуйе пройшовся поряд зі стійкою.  На 69-й хвилині небезпечну атаку провели харків’яни, але В.Гоменюку завадили пробити захисники. За мить В.Гоменюк знову пробиває по воротах, але м’яч летить вище воріт.  На 79-й хвилині, після подачі кутового у виконанні А.Кічі, Р.Зейналов пробив над поперечкою. На 80-й хвилині проти Ю.Коломойця гості порушили правила біля штрафного майданчика, але суддя на це не зреагував. На 83-й хвилині Р.Зейналов віддавав м’яч на хід Ю.Коломойцю, але останній дещо поквапився з ударом і пробив незграбно.  В кінцівці другого тайму олександрійці почали активно діяти на половині гостей.  На 86-й хвилині гостру ситуацію біля воріт харків’ян  створює Є.Пічкур, але влучно пробити йому завадив Азеведо. Основний час не виявив переможця в матчі і суддя призначає два екстра-тайми по 15 хвилин.


Перша ж атака харків’ян закінчується взяттям воріт. В.Гоменюк, отримавши діагональну передачу від Папи Гуйе, обіграв захисника олександрійців і влучно пробив в дальній нижній кут воріт.  На 95-й хвилині мав можливість зрівняти рахунок Є.Пічкур, який змістившись в центр, пробив по воротах. Голкіпер не втримав м’яч , а Ю.Коломоєць не зумів добити його, втративши гольовий момент.На 98-й хвилині А.Сухоцький, вибиваючи м’яч зачепив суперника і арбітр призначає пенальті, який вдало реалізує М.Девіч. За хвилину Р.Зейналов з вигідної позиції пробиває вище воріт. На 110 – й хвилині сольний прохід Де Соузи завершився черговим голом – 1:4. Останній шанс скоротити розрив в рахунку олександрійці втратили на 116 – й хвилині, коли після розіграшу штрафного А.Сухоцький пробив вище воріт. Не зважаючи на поразку, олександрійці заслуговують тільки добрих слів. Не дарма вболівальники проводжали команду гучними оплесками і вигуками – «Молодці!».

ІАЦ ПФК "Олександрія"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору