Новини ЗМІ

ФК «Тернопіль», перемігши у драматичному матчі, виходить в 1/8 Кубка України

09:17, 26 вересня 2013

7 голів, 4 вилучення, 2 додаткові тайми, а головне перемогу свої команди побачили вболівальники, які прийшли сьогодні на матч 1/16 Кубка України підтримати футболістів ФК «Тернопіль» у поєдинку з першоліговою «Полтавою».

Власне підтримка вболівальників відіграла важливу роль, особливо коли тернополянам довелося грати два додаткові тайми. Скандування «Тернопіль! Тернопіль!», спів гімну України, перегукування між секторами фанів команди – такого на тернопільському стадіоні не було вже давно.

Не дивно, що після матчу футболісти ФК «Тернопіль» одразу побігли до трибун, щоб подякувати за підтримку.

А починалося все для господарів не надто оптимістично. Уже на початку поєдинку через провал оборонців ФК «Тернопіль» пропускає гол у свої ворота. Однак через 10 хвилин тернополяни відігралися – красивий гол ударом головою забив Ігор Курило.

З цим рахунком команди і пішли на перерву. В другому таймі перших хвилин 20 на полі домінували тернополяни. При цьому ще на 54-ій хвилині після подачі штрафного змусили помилитися оборонця гостей, який зрізав м’яч у власні ворота, зробивши рахунок 2-1.

На 80-ій хвилині полтавчанин Шевчук ускладнив життя своїй команді, отримавши другу жовту, відтак гості опинилися вдесятьох.

Втім, це не завадило їм активізуватися наприкінці 2-го тайму. Футболісти ФК «Полтава»  почали атакувати гостріше і на 85-ій хвилині їм таки вдалося зрівняти рахунок після подачі кутового. Наш воротар Микола Плетеницький зреагував на удар і навіть торкнувся м’яча рукою, однак той летів на стільки стрімко, що цей дотик не завадив кулі опинитися у воротах ФК «Тернопіль», 2-2.

Та вже через лічені хвилини стадіон лікував – Сергій Полянчук сильним, а головне точним ударом виводить господарів вперед, 3-2.

Здавалося, омріяна перемога в руках тернополян. У додані суддею 5 хвилин на полі продовжувалася точитися рівна боротьба.

Втім на останніх секундах головного часу не витримали нерви в нашого захисника Андрія Дубчака. Перериваючи навіс, він відбив м’яч рукою. Полтавчани отримали право на пенальті і  свій шанс не змарнували, 3-3.

Одразу після цього прозвучав свисток судді, і команди почали готувати до двох додаткових таймів. Вони виявилися не менш цікавими та напруженими.

Тернополянам в додатковий час вдалося вирватися вперед, після подачі штрафного відзначився наш захисник Андрій Пастернак.

А далі гра ставала все жорсткішою, іноді доходила до відвертих грубощів, за що суддя видалив ще одного футболіста гостей. 

Попередньо в одному з протистоянь полтавчани ледь не втратили капітана, який отримав травму голови, довелося навіть залучати лікарів швидко допомоги.

А догравали матч гості увісьмох – під завершення гри вихід сам на сам Богдана Семенця прямолінійним порушенням перервав захисник і тут же побачив перед собою «червоне світло». До речі, Семенцю в додатковому часі неодноразово діставалося по ногах. Можливо, саме через це він на останніх хвилинах не реалізував свою чергову 100-відсоткову нагоду, опинившись наодинці з воротарем. Та м’яч після його удару пролетів над воротами.

Буквально через хвилину після цього суддя дав фінальний свисток.

Стадіон після побаченої драми влаштував команді справжні овації. 

ФК "Тернопіль"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору