Новини ЗМІ

«Славутич» Черкаси – «Таврія» Сімферополь 3:1 (1:0)

09:14, 26 вересня 2013

Дата матчу – 25.09.2013 р.

1/16 фіналу. м.Черкаси. Центральний стадіон. 4850 глядачів. +12.Поле – 3. Початок о 17.00.

Штучне освітлення з 83 хв. матчу.

 

Арбітри: М.Кривоносов (м.Київ), А.Дудчик (м.Чернігів), Є.Данильченко (м.Луганськ).

Делегат ФФУ: В.Безсмертний (м.Кіровоград).

Інспектор ФФУ: Є.Геренда (м.Івано-Франківськ).

 

«Славутич»: Я.Швець, Р.Худченко, О.Полуницький, О.Музика, О.Обревко, Р.Мироненко (О.Шимко, 80), Ф.Ємельянов, Я.Захаревич, С.Чеботарьов, Р.Полтавець (О.Лобов, 84), Є.Ушаков (Р.Дацюк, 79). Запасні: Т.Чоларія, О.Лівіцький, І.Шишкін, О.Патяк. Тренер: І.Петров.

«Таврія»: С.Погорілий, Д.Матвієнко, М.Дударенко, В.Грінка, К.Сумеліді, З.Сільваші, Д.Клочко (І.Кошман, 69), О.Крамаренко, О.Мосендз (Р.Шпиця, 87), І.Гіглавий (І.Білялов, 78), Г.Калюжний. Запасні: В.Дмитроченко, Д.Попович, Д.Лях, М.Кардавар. Тренер: А.Садлер.

 


Голи: Р.Полтаець (25), Я.Захаревич (55), О.Лобов (90) – Г.Калюжний (50).

Попередження: О.Музика (54) – І.Кривий (7), М.Дударенко (56), Г Калюжний (73).

 

Головний тренер сімферопольської «Таврії» Янніс Христопулос вирішив зосередитися на виступах своєї команди у Прем’єр-лізі України. А відтак, до Черкас на матч розіграшу національного Кубка був відряджений молодіжний склад кримчан, який був посилений голкіпером Сергієм Погорілим.

Відзначимо, що за останні 15-ть років – це був уже третій візит першого чемпіона незалежної України до міста над Дніпром. У 2004-му році 120-ти хвилин виявилося замало, щоб визначити переможця двобою: у серії післяматчевих пенальті фортуна посміхнулася приїжджій команді.

У нинішньому протистоянні п’ятитисячна глядацька аудиторія побачила два різних тайми: у першій половині гри суперники, намагаючись не ризикувати, уважно вивчали один одного, а після перерви сценарій кубкового поєдинку отримав обриси гостроатакувального футболу.

До середини першого тайму обидві команди на двох назбирали незначну кількість небезпечних моментів. Спроба Ярослав Захаревича довгою передачею вивести на ударну позицію Євгена Ушакова була марною – нападнику славутчан встиг вчасно поставити спину Микола Дударенко. А у протилежних воріт пострілу сімферопольця Олексія Мосендза з гострого кута бракувало точності.

На 25-ій хвилині Роман Мироненко зі своєї половини поля закинув м’яча за спини захисників «Таврії», і Роман Полтавець, вигравши спринтерський забіг у своїх опонентів, зумів пробити повз голкіпера, який встиг вийти на лінію карного майданчика. Цікаво, що нападник черкащан почав святкувати взяття воріт ще до того, як шкіряна куля вдарившись об стійку затріпотіла у сітці воріт. Згодом на спробу Сергія Чеботарьова гостро прострілити вздовж воріт вчасно зреагував голкіпер кримчан Сергій Погорілий.

Після відпочинку розмірений хід поєдинку зламав забитий гол у відповідь резервістами «Таврії». Верхову подачу Дмитра Матвієнка безперешкодно ударом головою замкнув Григорій Калюжний. Господарі у боргу не залишилися і вже на 55-ій хвилині був відновлений статус-кво. Під час подачі з лівого флангу Романа Худченка на виході підвернув ногу голкіпер сімферопольців, а Ярославу Захаревичу залишилося вразити лише порожні ворота – 2:1.

Окрилений забитим голом, Захаревич раз по раз «запалюючи» свій правий фланг, ударами з гострого кута на подачами затероризував захист приїжджої команди. На 71-ій хвилині після потужного дальнього пострілу Олександра Обревка воротарю таврійців кінчиками пальців вдалося перекинути м’яча над поперечкою.

Спроби гостей врятувати гру обернулися для них ще більшими неприємностями. За чотири хвилини до завершення основного часу гри, під час швидкої контратаки Сергій Чеботарьов, намагаючись поцілити у площину воріт, влучив у захисника, а на підборі Федір Ємельянов з лінії карного майданчика пробив над хрестовиною воріт сімферопольців.

Значно посилили атакуючий потенціал славутчан проведені заміни тренерським штабом Ігоря Петрова. І саме Роман Дацюк та Олександр Лобов організували третій переможний гол у ворота суперника. Корінний черкащанин Лобов, скориставшись скидкою на хід Дацюка, впевнено реалізував вихід один на один – 3:1!

Отримавши заслужену перемогу, «Славутич» тепер очікує на наступного суперника по розіграшу національного Кубка – жеребкування стадії 1/8 фіналу відбудеться вже найближчої п’ятниці, 27 вересня.

ФК "Славутич"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору