Новини ЗМІ

ФК "Зірка": кубкова поразка в Миколаєві

09:13, 26 вересня 2013

МФК «Миколаїв» (Миколаїв) – «Зірка» (Кіровоград) – 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 1:0).

25 вересня 2013 року. Миколаїв. Стадіон Центральний міський. Початок о 15.30. 4200 глядачів. +15 С.

Арбітр: Бондаренко Дмитро (Одеса).

Асистенти арбітра: Сухін Віталій (Одеса), Река Олександр (Жовтий Яр).

4-й арбітр: Саїк Вадим (Миколаїв).

Делегат ФФУ: Бондаренко Юрій (Херсон).

Інспектор ФФУ: Жосан Анатолій (Херсон).

МФК «Миколаїв» (Миколаїв): 1. Козаченко Дмитро, 3. Пєсков Євген (к/к), 9. Сергійчук Михайло, 11. Найко Володимир, 13. Чорній Артем (18. Ординський Володимир, 68), 14. Луценко Ігор, 15. Владов Дмитро (19. Берко Віктор, 94), 22. Голенков Антон (23. Ковальов Андрій, 84), 24. Джгереная Гіоргі, 25. Бринько Олександр, 27. Буличев Юрій. Запасні: 33. Товт Андрій, 8. Сухомлинов Рудольф, 10. Кучеренко Сергій, 16. Попов Роман. Головний тренер: Федоручк Олег.

«Зірка» (Кіровоград): 1. Ширяєв Євген, 2. Допілка Олег (3. Пінчук Тарас, 105), 4. Мостовий Андрій, 7. Рудницький Іван, 8. Родіна Вадим, 11. Галенко Ярослав (10. Степанков Роман, 46), 13. Сокуренко Віталій, 15. Степанов Андрій (к/к), 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор (66. Осадчий Дмитро, 95), 77. Чичиков Олексій. Запасні: 23. Березовський Віталій, 33. Поштаренко Павло, 55. Толстяк Олександр, 79. Логінов Олександр. Головний тренер: Федоренко Микола.

Голи: 0:1, Родіна Вадим (28), 1:1, Владов Дмитро (45+1), 2:1, Берко Віктор (109).

Попередження: Загальський Ігор (37), Чорній Артем (65).

  Кіровоградці давно не брали участь в 1/16 фіналу Кубка України проти команди елітного дивізіону. Тоді «Зірка» у важкому поєдинку в Кіровограді поступилася полтавській «Ворсклі» 0:1. А зараз в царині кубку панує повна демократія і виключно сліпий жереб – навіть команда другої ліги може розраховувати на прихильність жеребу і рівного собі на будь-якій стадій. Саме такий «рівний» в класі суперник і попався «Зірці» - миколаївський клуб, який, як і кіровоградці, грає в першій лізі. Мало того, в першому матчі цього сезону «Зірка» переграла МФК «Миколаїв» 2:1 в себе на полі.

 Але то чемпіонат, а кубок завжди залишається кубком. Одна гра. Ніяких нічиїх. І команди розпочали матч відповідно. В перші хвилини «Зірка» впевнено заволоділа ініціативою, і контролювала м’яч, неначе саме вона господар поля. Вона ж і створила перший небезпечний момент, коли Андрій Мостовий пробивав головою. Миколаївці ніяк не могли спіймати гру в ці хвилини. Але поступово господарі адаптувалися до гри «Зірки» і перехопили ініціативу. На 13-й хвилині Антон Голенков міг відзначитися, коли теж пробивав головою. А потім господарі поля мали дві відмінні нагоди відкрити рахунок. Спочатку Михайло Сергійчук з гострого кута сильно пробив, але м’яч пролетів у лічених сантиметрах від штанги. А потім Артем Чорній лише дивом не замкнув передачу з правого флангу. Цим дивом виявився Андрій Степанов, який провів один з найкращих матчів у сезоні. Щоправда, саме Степанов сам мав відмінну нагоду на 19-й хвилині, коли після подачі кутового і нападаючі «Зірки», і захисники «Миколаєва» махнули повз м’яч, а Андрій опинився в 11-и метрах від воріт сам. На жаль, удар вийшов і не сильний, і не точний.

 Але «Зірка» все-таки свій момент використала. Удар Віталія Сокуренка метрів з 30-и виявився неточним, але завдяки рикошету гості заробили право на кутовий. Подача Івана Рудницького знайшла голову того ж Вадима Родіни, і підопічні Миколи Федоренка повели в рахунку.

  Футболісти «Миколаєва» аж ніяк не очікували на такий перебіг події і пішли всіма силами вперед. Основна небезпека в ці хвилин йшла з правого флангу нападу. Небезпечно штрафні пробивали Джгереная і Чорній, але обидва удари були неточними. А ось коли арбітр оголосив, що в першому таймі добавлена всього одна хвилина, миколаївці зрівняли рахунок. М’яч вийшов повністю подібний до гола «Зірки» - кутовий, подача, удар головою Дмитра Владова і 1:1. Класичний гол у роздягальню.

  В другому таймі стиль гри на полі не змінився. Микола Федоренко підсилив напад, змінивши Ярослава Галенка на Романа Степанкова. Миколаївці у свою чергу атакували більше і різноманітніше. Але не дивлячись на велику кількість атак у господарів, справа до точного удару ніяк не доходила. І таких стовідсоткових моментів, подібних тим, що були в першому таймі, у господарів на початку другого тайму не було. «Зірка» ж намагалася використовувати Степанкова, який ніяк не міг зачепитися за м’яч, або пробити захист МФК «Миколаїв» за допомогою дальніх ударів.

  Наприкінці матчу підопічні Олега Федорчука пішли великими силами вперед, і Євгену Ширяєву довелося попрацювати на славу. Особливо гострими були удари Гіоргі Джгереная, коли Ширяєв відбив удар і Степанов вчасно опинився на підборі, а іншого разу голкіпер «Зірки» перевів м’яч на кутовий. А коли господарі поля видохлися в атаці, гості могли вирвати перемогу. Олексій Чичичков отримав передачу і, як здалося, зробить простріл на Романа Степанкова. Але Олексій вирішив пробити, і м’яч у нього звалився з ноги.

  Додатковий час розпочався з удару в поперечину Владова. Євген Ширяєв перший раз за матч зіграв невпевнено на виході, і м’яч після удару футболіста з Миколаєва вдарився об поперечину зверху і вилетів за межі поля. Малюнок гри на полі не змінився: господарі більше атакували, гості чекали слушної нагоди і сподівалися на контратаку. Головні тренери команд вирішили основний резерв приберегти на третій тайм. Так на полі з’явилися у «Миколаєва» Віктор Берко, а у гостей Дмитро Осадчий та Тарас Пінчук. І заміна Федорчука стала вирішальною. На 109-й хвилині Віктор Берко пробив по воротах з дальньої дистанції, але Євген Ширяєв у стрибку відбив удар. Кіровоградці у цьому моменті невдало зіграли на підборі, і той же Берко зважився на другий удар, який цього разу виявився влучнішим – м’яч влетів у дев’ятку воріт «Зірки».

 Наші земляки кинулися відіграватися, але миколаївці оборонялися надійно, постійно організовуючи контратаки. До кінця поєдинку рахунок так і не змінився. Так що свої кубкові зазіхання «Зірці» доведеться відкласти на наступний рік.

ФК "Зірка"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору