Новини ЗМІ

Юрій Гій: «Найголовніше те, що хлопці не боялися грати у футбол»

11:27, 23 вересня 2013

На післяматчевій прес – конференції головний тренер «Буковини» Юрій Гій наголосив на те, що для вдалого виступу у першій лізі, нашій команді треба багато працювати. Юрій Володимирович також зазначив, що хотілося би бачити у лавах «Буковини» якомога більше вихованців місцевого футболу.

Юрій Гій: «Насамперед, я би хотів привітати господарів поля з перемогою. Думаю, що сьогоднішня гра трохи полоскотала нерви глядачам, тренерам. Дуже важко з 15 хвилини матчу ми грали вдесятьох. Зазначу, що ще 2 вересня у нас на контракті було три гравця. З цього моменту пройшло лише 19 днів. Тим більше, що у сьогоднішньому матчі після вилучення центрального захисника, на його позиції грав опорник. Звісно, що помилки будуть. Щобільше, нашим суперником була «Олександрія», яка зараз ставить зовсім інші завдання, аніж ми. Найголовніше те, що хлопці не боялися грати у футбол. На цьому ми і наголошували. Десь щось виходило, а десь – ні. Зрештою, для того, щоби гідно виступати у першій лізі до зимової перерви, нам треба багато працювати. А там – будемо дивитися. У нас є великі проблеми зі складом. У запасі перебувають ті хлопці, які ще вчора грали на аматорському рівні. Вони навіть не мають досвіду виступів у другій лізі. Треба працювати, працювати та ще раз працювати».

- Чи мають намір повернутися у команду ті футболісти, які нещодавно її залишили ?

- Перший тиждень роботи у мене пішов на те, що телефонував тим футболістам, які залишили «Буковину». Ми хотіли повернути їх у команду. Ті хто повернулися – продовжують виступи у Чернівцях, а щодо тих хто працевлаштувався в інших командах, то це їх вибір. Нам би хотілося того, щоби у команді було побільше місцевих вихованців.

- Чи є надія, що після того, як команду підтримали губернатор та інші чиновники, у «Буковини» не буде фінансових проблем до завершення першості України ?

- Якби не наш губернатор, то команди би, напевно, вже не було. Це, насамперед, його заслуга, що у «Буковину» повернулися ті гравці, які відігравали ключову роль у попередній команді та зараз продовжують виступати в Чернівцях. Сподіваюся, що у майбутньому у нашому клубі буде таке фінансове підґрунтя, що він не буде залежати від тимчасових рішень та забаганок спонсорів – сьогодні вони фінансують, а завтра – ні. Хотілося би у нас було так, як наприклад у Олександрії, де є стадіон, база. Команда з Олександрії, можливо, і не поспішає виходити у Прем'єр-лігу, однак робить підґрунтя для того, щоби не бути каліфом на годину.

 ФСК «Буковина»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору