Новини ЗМІ

ФК "Славутич": поразка, на яку не заслуговували

09:27, 23 вересня 2013

Центральний матч тринадцятого туру за всіма канонами відповідав своєму високому статусу. Незважаючи на важке після дощу поле міського стадіону Тернополя, команди продемонстрували гостроатакувальний, змістовний і якісний футбол. Події у звітній грі, розвиваючись за сценарієм  хвацького трилера, тримали у напрузі вболівальників з першої і до останньої хвилини дійства.

Стримавши стартовий натиск господарів, черкащани провели ряд небезпечних атак. Федір Ємельянов віддав м’яча на хід Ярославу Захаревичу, проте Степану Клекоту в останню мить вдалося вибити шкіряну кулю з-під ніг півзахисника «Славутича». Біля протилежних воріт Віталій Богданов закинув м’яча за спини захисників приїжджої команди, а одинадцятка «муніципалів» –  Сергій Полянчук, – опинившись на грані офсайду віч-на-віч з воротарем Ярославом Швецем, не зміг влучити у ціль.

У середині першого тайму два поспіль корнери біля воріт черкащан принесли дивіденди ФК «Тернопіль». Спочатку, за значного скупчення гравців, Сергій Полянчук влучив у стійку, а під час повторної подачі від кутового прапорця захисники славутчан дозволили Богданові Семенцю безперешкодно розстріляти ворота.

Пропущений гол додав наснаги «червоно-біло-синім»: гості доволі швидко відновили рівновагу в рахунку. Після прострілу Ярослава Захаревича зі стандарту на підбиранні першим виявився Федір Ємельянов, який з лінії карного майданчика вгатив сферу точнісінько у дальній кут воріт – 1:1.

На 36-ій хвилині арбітр матчу наважився призначити пенальті за ненавмисну гру рукою захисником «Славутича» Олександром Крещиком (забігаючи наперед, зазначимо, що перед самим фінальним свистком за більш очевидних обставин свисток Миколи Балакіна промовчав на користь господарів поля). А в епізоді з пробиттям одинадцятиметрового переможцем став Ярослав Швець, який парирував удар Сергія Атласюка. Обмінявшись різкими контрвипадами, суперники пішли на перерву.

Черкащани, затиснувши суперника на його половині, потужно розпочали другий тайм. Плани приїжджій команді зірвав курйозний автогол Крещика на 55-ій хвилині поєдинку. Фактично відразу ж господарі, вибудувавши захисні редути, почали «сушити» гру.

Двічі у властивому для себе стилі Ярослав Захаревич брав на себе ініціативу – і двічі був близьким до мети: м’яч спочатку влучив у сітку із зовнішнього боку, а потім чиркнув по стійці воріт тернополян. На 80-ій хвилині Роман Полтавець прихованим пасом вивів Євгена Ушакова на побачення з голкіпером гостей, проте Микола Плетеницький, полишивши свої володіння, вдало зіграв ногами на лінії карного майданчика.

Шанс врятувати гру славутчани мали у компенсований час. Після прострілу Олександра Шимка залишилась «непомітною» для рефері гра рукою тернополянина Тараса Кривого у власному карному майданчику, а на добиванні Роман Полтавець пробив вище воріт.

Тепер на підопічних Ігоря Петрова чекає випробування прем’єр-лігівською сімферопольською «Таврією» – поєдинок 1/16 фіналу розіграшу національного Кубка відбудеться 25 вересня на Центральному стадіоні нашого міста, початок о 17 год.

ФК "Славутич"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору