Новини ліги

Анонс матчів 11-го туру Фавбет Ліга 1

17:17, 20 вересня 2013

21.09.2013. Субота, 16:00. Миколаїв. Центральний міський стадіон

МФК « Миколаїв» - ПФК «Суми»

Арбітр: Юрій Грисьо (Львів )

Асистенти: Юрій Карп'як (Львів), Ростислав Якімік (Львів )

Дискваліфіковані: Станіслав Чучман («Миколаїв» )

Під загрозою дискваліфікації: Артем Чорний, Олександр Бринько (обидва - «Миколаїв)

Головний тренер «Миколаєва» Олег Федорчук продовжує пошук оптимального складу . Про це свідчить безперервна ротація . Можливо, не обійдеться без неї і майбутній поєдинок проти « Сум » , в якому « корабелів » влаштує тільки перемога. Іншого результату в Миколаєві можуть і не зрозуміти , провиною чому служать останні невдачі команди. Програшна серія підопічних Олега Федорчука налічує вже три поєдинки. Стільки ж матчів « мовчить » найкращий бомбардир поточного сезону Михайло Сергійчук , що відбилося на результативності « корабелів » ( команда забила один гол у трьох іграх) .

В якості каталізатора для «Миколаєва » може виступити ПФК « Суми». Сумчани , як відомо , невдало виступають у гостях ( але це не завадило їм два тижні тому обіграти на виїзді « Олександрію »). У нинішньому році вони виграли лише два з одинадцяти зіграних на полях суперників поєдинку.

 

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

2 зіграних матчі;

2 перемоги «Миколаєва»;

різниця м'ячів: 3:0 на користь "Миколаєва".

 

З них - на полі «Миколаєва » :

 1 зіграний матч ;

1 перемога «Миколаєва » ;

різниця м'ячів: 1:0 на користь «Миколаєва ».

 Матчі минулого сезону: « Суми» - «Миколаїв » 0:2 , «Миколаїв » - « Суми» 1:0.

 

 21.09.2013 . Субота , 16:00. Кіровоград . Стадіон " Зірка"

«Зірка » (Кіровоград ) - « Сталь» (Алчевськ )

Арбітр: Михайло Митровський (Ужгород )

Асистенти: Олександр Дашко (Київська область) , Тарас Клименко ( Київ)

Дискваліфіковані: Антон Поступаленко, Максим Максименко ( обидва - «Сталь» )

Під загрозою дискваліфікації: Руслан Степанюк, Андрій Міщенко ( обидва - «Сталь» )

 Не зважаючи на незадовільну форму «Зірки» , анонсований поєдинок обіцяє стати дуже непростим для лідера чемпіонату - алчевської «Сталі ». У якому б стані не знаходилися суперники , кіровоградці на своєму полі завжди давали серйозний бій « сталеварам ». Щоб у цьому переконатися , достатньо поглянути на статистику протистояння команд : у Кіровограді господарі поля здобули п'ять перемог при двох у гостей. Причому , що цікаво , суперники перемагали один одного виключно з мінімальною різницею - 2:1 або 1:0. З останнім рахунком завершилися чотири попередні зустрічі команд у Кіровограді. Також можна звернути увагу на те , що в протистоянні суперників на полі « Зірки » жодного разу не було зафіксовано нічийний результат .

 Нагадаю, що в нинішньому сезоні « Зірка» і « Сталь» вже зустрічалися між собою. Їх очний поєдинок в рамках Кубку України завершився домашньою перемогою кіровоградців - 2:1. Правда , переможний гол підопічні Миколи Федоренка забили вже в овертаймі , а основний час матчу завершився внічию - 1:1. Продемонстрована «Зіркою» гра в минулому турі в Сумах ( незважаючи на підсумкову поразка) , а також ослаблений дискваліфікацією склад « Сталі» вселяють віру в те , що кіровоградцям вдасться відібрати очки у лідера чемпіонату. Але для цього потрібно забивати , а з голами у підопічних Федоренка останнім часом щось не ладиться (один гол у чотирьох матчах) . Можливо , про свої бомбардирські здібностях знову нагадає Галенко , який відновився після травми і рветься в бій.

 

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

14 зіграних матчів ;

6 перемог «Зірки» ;

3 нічиїх;

5 перемог «Сталі»;

різниця м'ячів: 19:18 на користь «Сталі» .

З них - на полі «Зірки » :

7 зіграних матчів ;

5 перемог «Зірки » ;

2 перемоги «Сталі» ;

різниця м'ячів: 8:5 на користь « Зірки ».

Матчі минулого сезону: « Зірка» - «Сталь » 1:0 , «Сталь » - « Зірка» 3:1

 

21.09.2013 . Субота , 18:00. Олександрія . Стадіон " Ніка"

ПФК «Олександрія» - «Буковина» (Чернівці)

Арбітр: Роман Бохняк (Севастополь )

Асистенти: Володимир Топіха (Київ ) , Андрій Приймачук (Рівне )

Дискваліфіковані : відсутні

Під загрозою дискваліфікації: Андрій Запорожан , Антон Шендрик , Артем Сухоцький (усі - «Олександрія») - Олег Керчу , Павло Грищенко (обидва - «Буковина» )

В Олександрії відбудеться, мабуть, найбільш принциповий матч туру . Правда , якщо навесні команди вели боротьбу за бронзові медалі чемпіонату , то зараз вони вирішують абсолютно різні завдання. Олександрійці борються за чемпіонське звання , а « Буковина» ...

З приводу чернівецької команди зараз складно давати якісь прогнози . Після анонсованого догляду дванадцяти футболістів на чолі з головним тренером здавалося , що чернівчанам світить непроста боротьба за виживання. Але потім деякі гравці повернулися , а їхній приклад , за чутками , можуть піти ще двоє ( Сантрапинських і Циколія ) . З таким складом можна спокійно боротися за місце в середині турнірної таблиці , що « Буковина » успішно почала робити в минулому турі , обігравши в рідних стінах « Десну».

Чи вдасться чернівчанам повторити аналогічний трюк в Олександрії? Навряд чи ! Все ж «Олександрія» - далеко не «Десна» , і якщо дозволити їй створити ті моменти , які були у чернігівської команди , то вона їх обов'язково реалізує . Крім того , олександрійці напевно захочуть реваншуватися за травневе поразку. На завершення зазначу , що в Олександрії ці суперники ніколи ще не грали між собою внічию.

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

16 зіграних матчів;

7 перемог «Олександрії»;

3 нічиї;

6 перемог «Буковини»;

різниця м'ячів: 20:16 на користь «Олександрії» .

 

З них - на полі «Олександрії» :

7 зіграних матчів ;

5 перемог «Олександрії» ;

3 перемоги «Буковини» ;

різниця м'ячів: 14:8 на користь « Олександрії» .

Матчі минулого сезону: « Буковина» - «Олександрія» 1:1 , «Олександрія » - «Буковина » 0:1

 

21.09.2013 . Субота , 16:00. Охтирка . Стадіон «Нафтовик»

«Нафтовик -Укрнафта» - «Олімпік» ( Донецьк)

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон )

Асистенти: Валентин Куцев (Київ ) , Олег Найко (Чернівці )

Дискваліфіковані: Роман Світличний , Денис Васильєв , Дмитро Башлай (усі - «Нафтовик» )

Під загрозою дискваліфікації: Олег Єрмак ( «Нафтовик» ) - Павло Іванов , Іса Шериф , Роман Дорош , Олексій Дитятьєв (усі - «Олімпік» )

У « Нафтовика » є можливість наблизитися до лідерів чемпіонату. Для цього підопічним Євгена Яровенка необхідно обіграти донецький « Олімпік» , який на даний момент займає другу позицію в турнірній таблиці. Трохи менше року тому охтирчани вже одного разу це виконали , на своєму полі розгромив донецьку команду з рахунком 3:0. Однак з тих пір багато чого змінилося. «Олімпік » став значно сильнішим, а « Нафтовик » залишився приблизно на тому ж рівні.

У нинішньому сезоні підопічні Євгена Яровенка в рідних стінах демонструють досить успішні результати. У чотирьох матчах « нафтовики » здобули три перемоги при одній нічиїй . У цілому ж безпрограшна серія охтирчан на своєму полі налічує п'ять поєдинків. Можливо , фактор домашнього поля і зробив би « Нафтовик » фаворитом майбутнього поєдинку , якби не одне але. Матч проти « Олімпіка» пропустять відразу три футболісти основного складу « Нафтовика » - Роман Світличний , Денис Васильєв та Дмитро Башлай , що збільшує шанси донеччан продовжити свою безпрограшну серію до восьми матчів.

 

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

4 зіграних матчів;

1 перемога « Нафтовика»;

1 нічия;

2 перемоги «Олімпіка»;

різниця м'ячів: 4:3 на користь « Нафтовика».

З них - на полі «Нафтовика»:

 

2 зіграних матчі;

1 перемога «Нафтовика» ;

1 перемога «Олімпіка»;

різниця м'ячів: 3:1 на користь «Нафтовика».

Матчі минулого сезону: « Олімпік » - « Нафтовик -Укрнафта » 0:0 , « Нафтовик -Укрнафта » - « Олімпік» 3:0

 

22.09.2013 . Субота , 15:00. Армянськ . Стадіон " Хімік"

«Титан» (Армянськ ) - «Геліос» (Харків)

Арбітр: Ярослав Песоцький (Суми )

Асистенти: Руслан Єрмоленко (Чернігів ) , Владислав Сухомлинов (Київ )

Дискваліфіковані: Роман Войнаровський ( «Титан» )

Під загрозою дискваліфікації: Сергій Кравченко , Сергій Карпенко , Сергій Жигалов (усі - «Титан» ) - Філіп Хамільтон - Роллінгс ( «Геліос » )

Харківський «Геліос », який після двох поспіль домашніх перемог , нарешті , вибрався із зони вильоту , чекає непростий виїзд до Армянська в гості до «Титану ». «Сонячні » перебувають у хорошому психологічному стані і знаходяться в прекрасній фізичній формі , що зазначив захисник команди Андрій Бойко. Однак цього для досягнення успішного результату в Криму може і не вистачити. У нинішньому сезоні « Титан » дозволив відвезти очки з Армянська лише « Олександрії» , тоді як в інших трьох матчах відсвяткував перемоги . Безпрограшна серія кримчан на своєму полі налічує дванадцять матчів. До речі , почалася вона саме з перемоги над « Геліосом » у листопаді минулого року. Чи вдасться харків'янам закінчити те , що вони власне і почали ? Відповідь дізнаємося в неділю, 22 вересня. Зазначу , що в нинішньому сезоні « Геліос » у гостях ще не перемагав .

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

6 зіграних матчів ;

2 перемоги «Титану » ;

2 нічиї ;

2 перемоги «Геліоса» ;

різниця м'ячів: 7:6 на користь « Геліоса ».

З них - на полі «Титану » :

3 зіграних матчі ;

2 перемоги «Титану » ;

1 нічия ;

різниця м'ячів: 3:1 на користь « Титану».

Матчі минулого сезону: « Геліос » - « Титан » 2:0 , «Титан » - « Геліос » 1:0

 

22.09.2013 . Субота , 16:00. Краматорськ . Стадіон " Авангард"

«Авангард » (Краматорськ ) - ПФК « Украгроком » ( Головківка )

Арбітр: Олександр Павлюк ( Київ)

Асистенти: Павло Касанов (Вінниця ) , Андрій Барановський ( Бородянка)

Дискваліфіковані : відсутні

Під загрозою дискваліфікації: Юрій Степанюк , Євген Лозовий ( обидва - « Украгроком » )

Керівництво та тренерський штаб «Авангарду » на питання про те , які завдання стоять перед клубом на нинішній сезон , відповідали, що конкретних цілей немає- мовляв , будуть прагнути перемагати в кожному поєдинку , а там будь що буде. Проте все ж певне завдання перед колективом поставлено - фінішувати в першій п'ятірці , про що в інтерв'ю проговорився півзахисник краматорчан Платон Свиридов. На даний момент « Авангард» з цим завданням успішно справляється : за підсумками десяти турів команда займає якраз п'яте місце. Раніше підопічні Сергія Шевченка і зовсім перебували на другій сходинці в турнірній таблиці , однак поразка в минулому турі від «Геліоса» похитнуло положення краматорчан . За словами того ж Свиридова , в матчі проти « УкрАгроКому » « Авангард» постарається повернути собі втрачені позиції.

Дуже цікаво , чи зможуть краматорчане продовжити свою домашню переможну серію , яка на даний момент нараховує сім матчів. Це можна назвати головною інтригою майбутнього поєдинку . «Украгроком», до слова , в нинішньому сезоні в гостях обіграв тільки розбалансовану «Зірку » , тоді як в інших чотирьох матчах поступився .

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

раніше не зустрічалися.

Роман Мальчевський, портал Footboom.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору