Новини ЗМІ

ФК "Скала": КМІТЬ, ПАЧКОРІЯ ТА КАЙДРОВИЧ ЗАБЕЗПЕЧУЮТЬ ДРУГУ ВИЇЗНУ ПЕРЕМОГУ

09:47, 17 вересня 2013

16 вересня «Скала» у виїзному матчі дванадцятого туру у Новій Каховці зустрічалася з місцевою «Енергією» і здобула вольову перемогу – 2:3.

«Енергія» Нова Каховка – «Скала» Стрий – 2:3 (1:1)

16 вересня 2013 р. 16 год. 30 хв. м. Нова Каховка. Стадіон «Енергія». 18 градусів. 500 глядачів. Арбітр: Олександр Омельченко (Донецька обл.). Асистенти: Іван Салівончик (Черкаси)  та Олексій Гавеля (Кривий Ріг). 4-й арбітр: Ігор Пасхал (Херсон). Спостерігач арбітражу: Юрій Ісаєв (Запоріжжя).

«Енергія»: Зелінський, Щербина, Черній, Горбачов (Шешеня), Арутюнян, Солович (Ковальчук), Комягін, Гарібян, Логвиненко (Риженко), Скоцький, Цвик (Котов).
Головний тренер – Юрій Окул.

«Скала»: 1. Денис Рильський, 8. Дімітрі Пачкорія, 25. Павло Нагорний, 22. Юрій Антонів (16. Ігор Коцюмака, 46 хв.),  4. Олег Дмитренко-к., 23. Станіслав Катана (29. Володимир Кайдрович, 65 хв.), 10. Леван Арвеладзе, 35. Назар Кміть ( 99. Володимир Пришнівський, 52 хв.), 33. Андрій Ковальчук (15. Петро Стасюк, 90+4 хв.), 17. Ігор Прокурор, 18. Дмитро Скакун (11. Роман Іванов, 70 хв.).

Головний тренер – Володимир Книш. 

Голи: Юрій Комягін (17), Денис Риженко (72)  Назар Кміть (42), Дімітрі Пачкорія (77), Володимир Кайдрович (90+2).

Попередження: Віталій Горбачов (56) – Павло Нагорний (52), Дімітрі Пачкорія (86).

Сьогоднішній суперник «Скали» торік відзначив своє 60-ліття від дня заснування. А звітний матч був для обох команд лише п`ятим у їхній спільній історії. Команда з Нової Каховки належить до тих суперників, яких «Скала» в національних чемпіонатах досі ще не перемагала. Мало того, навіть жодного разу не звела гру до нічиєї. У чотирьох попередніх поєдинках «Скала» провела у ворота суперника лише один гол, пропустивши у власні – 7.

Ось статистика усіх протистоянь суперників до цього матчу:

 До звітного матчу команди підійшли з різним настроєм. У минулому турі команда Юрія Окула вдома у валідольному матчі на останніх секундах компенсованого часу вирвала перемогу у донецького «Шахтаря-3» (3:2). «Скала», навпаки, в рідних стінах поступилася лідеру черкаському «Славутичу» – 0:2. Однак все мало віришитися в очному протистоянні.

І ось вона, нарешті перша та ще й виїзна і до того ж вольова перемога стрийської команди!

Команда Володимира Книша вирушила до Нової Каховки без свого найкращого бомбардира Василя Цюцюри, який у попередній грі зазнав ушкодження і наразі відновлюється, як, до речі, і ще один нападник «малиново-зелених» Віталій Лазаренко. Зате, залікувавши травму, вийшов у стартовому складі Андрій Ковальчук.

Хоча все починалося для стриян не дуже вдало. Вже на 17-й хвилині «Енергія» завдяки голу одного з найкращих бомбардирів ліги Юрія Комягіна, який забив свій шостий м`яч в сезоні, повела в рахунку. Цей гол лише розізлив гостей, які до цього втратили принаймні три чудові нагоди відкрити рахунок. Стрияни з ще більшим завзяттям кинулися на штурм воріт команди з Херсонщини. І під завісу першого тайму після вивіреної передачі Юрія Антоніва з лівого флангу, Назар Кміть головою зрівнює рахунок, роблячи собі та команді подарунок до свого 20-ліття, яке він святкував 11 вересня. З таким рахунком суперники й пішли на перерву.

Друга 45-ти хвилинка була повністю за «Скалою». Хоча й другого забитого голу довелося чекати аж до 77-ої хвилини, коли Дімітрі Пачкорія своїм коронним ударом лівою з-за меж штрафного майданчика вразив ворота підопічних Юрія Окула.

Однак не встиг диктор по стадіону оголосити автора голу, як нападник «Енергії» Денис Риженко зрівнює рахунок. «Скала» й надалі вперто атакує ворота господарів. Чудовий шанс марнує Андрій Ковальчук, який не використав вихід сам-на-сам з воротарем «Енергії». Вище ми вже писали, що в попередньому турі команда з Нової Каховки вирвала перемогу в донецького «Шахтаря-3» - 3:2. Так ось, сталося це на третій компенсованій до основного часу матчу хвилині. Цього ж разу подібне повторилося, лише з тією різницею, що третій переможний гол провели стрияни. Перемогу «Скалі» більярдним ударом метрів з дванадцяти після масованої атаки приніс Володя Кайдрович, влучивши в притирку зі стійкою у самісінький кут воріт. І приніс, таким чином, таку очікувану й бажану другу виїзну перемогу. Браво!

По закінченні матчу головний тренер стриян відзначив у своїх вихованців, насамперед, характер та впевненість. «Після передматчевої установки, в очах хлопців я побачив, що ми ми сьогодні переможемо» – підкреслив Володимир Книш.

Після попереднього поєдинку проти лідера – черкаського «Славутича», у якому стрияни поступилися, ми відзначали рівень гри команди Володимира Книша, яка дозволяє дивитися у майбутнє з оптимізмом. «Скала» практично в кожному матчі  показує досить змістовну гру, створює чимало гольових моментів, проте хлопців підводить реалізація. Часто мало місце й фатальне невезіння. Однак усі ми вірили у майбутні звитяги. І вони ще обов`язково матимуть продовження! Наразі «Скала» навчилася перемагати лише на виїзді. На черзі – домашні перемоги… Довести це «малиново-зелені» мають змогу вже 21 вересня, коли вони вдома прийматимуть донецький «Шахтар-3».

 ФК "Скала"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору