Новини ЗМІ

«Буковина» (Чернівці) – «Десна» (Чернігів) - 1:0 (0:0)

11:23, 16 вересня 2013

14 вересня. КСОП «Буковина». 1500 глядачів.

Арбітр – Балакін (Київська область), асистенти арбітра – Гарлач (Ужгород), Луцький (Івано – Франківська область), четвертий арбітр – Найко (Чернівці), спостерігач арбітражу – Грисьо (Львів).

«Буковина»: Когут, Темерівський, Керчу, Вечтомов, Новотрясов, Лисюк, Орловський (Єлов, 90), Савін (Сивка, 71), Рибковський (Деребчинський, 75), Маковійчук, Семенюк (М. Косован, 90+3). Запасні: Одольський, І.Гнат, Немтінов. Головний тренер – Юрій Гій.

«Десна»: Шевченко, Щедраков, Білий, Картушов, Козак (Фурта, 90), Жук, Мельник, Каваців, Кондратюк, Бовтрук (Малюк, 77), Агапов (Мачуленко, 68). Запасні: Федоренко, Гулордава, Рустамов, Чуланов. Тренер – Олександр Приходько.

Гол: Керчу (88, з пенальті).

Попередження: Жук (13), Каваців (27), Рибковський (50), Семенюк (67), Мачуленко (69), Козак (87).

У 10 турі першості України оновлена чернівецька «Буковина» приймала команду «Десна» (Чернігів). Зазначимо, що у стартовому складі нашого колективу на поле вийшли одразу шість вихованців буковинського футболу. Серед них – дебютанти «Буковини» Олександр Темерівський та Олександр Лисюк. Щоправда, двох Олександрів дебютантами нашої команди назвати важко, бо вони вже захищали кольори «Буковини». Темерівський грав у колективі з Чернівців у 2006 – 2009 роках, а Лисюк – у 2009. Зрештою, у матчі з «Десною» зіграло 9 вихованців місцевого спорту номер один, а ще двоє перебували у запасі. Звісно, що «Буковина» потребує кваліфікованих гравців і з інших міст нашої держави. Зокрема, 12 вересня за нашу команду знову заявили голкіпера Богдана Когута, а через день – півзахисника Павла Рибковського.

Наша команда мала чудову можливість вразити ворота «Десни» на 9 хвилині зустрічі. Після того, як штрафний виконав капітан «Буковини» Олег Керчу, удару головою завдавав Олександр Вечтомов. На «постріл» Олександра зреагував голкіпер чернігівської команди Олег Шевченко. Через хвилину на ударну позицію виходив досвідчений Степан Маковійчук. На жаль, і цього разу м’яч у сітці воріт «Десни» не опинився. А на 16 хвилині гри намагався влучно пробити по «рамці» суперника Павло Рибковський – м’яч опинився у руках Олега Шевченка. Згодом удару головою по воротах «Буковини» завдав нападник колективу з Чернігова Микола Агапов.

На 35 хвилині зустрічі у гру вступив голкіпер «Буковини» Богдан Когут, який зреагував на удар Вадима Бовтрука. Через 2 хвилини «пострілу» по «рамці» «Буковини» завдавав той же Вадим Бовтрук – м’яч оминув ворота чернівецької команди.

За 5 хвилин до завершення основного часу першого тайму шкіряну кулю у сітку воріт «Десни» ледь не відправили Олександр Семенюк і Степан Маковійчук, а згодом після удару Бориса Орловського м’яч влучив у гравців «Десни». А на 43 хвилині гри небезпечного «пострілу» по «рамці» «Буковини» завдав Єгор Картушов. Ударові гравця «Десни» забракло влучності.

У дебюті другого тайму на ударну позицію виходив Олександр Семенюк. Після «пострілу» Олександра м’яч пройшов поруч зі стійкою. А на 54 хвилині гри воротам гостей загрожував Олег Керчу. Чернігівську команду від голу врятував її страж воріт Олег Шевченко.

На 66 хвилині матчу нападник «Десни» Микола Агапов зумів вийти на ударну позиції та завдати «пострілу» по «рамці» наших земляків. Удар Миколи зумів відбити Богдан Когут. Наш воротар знову зумів виграти ще одну дуель у Миколи Агапова, якого згодом замінив Роман Мачуленко. Роман також мав шанс вразити ворота «Буковини», однак Богдан Когут, який став героєм матчу, залишився, так би мовити, «сухим».

На 75 хвилині гри наставник «Буковини» Юрій Гій випустив на поле Олександра Деребчинського, який замінив Павла Рибковського. Саме Олександр взяв участь у ключовому моменті матчу. Під завісу гри проти Олександра порушив правила гравець «Десни» Іван Білий. Виникало питання: де порушував правила Іван Білий ? Порадившись зі своїм асистентом, арбітр зустрічі Микола Балакін вказав на одинадцятиметрову позначку. Одинадцятиметровий вдало виконав штатний пенальтист «Буковини» Олег Керчу.

«Буковина» перемогла з рахунком 1:0. Зрозуміло, що Юрієві Гію належить провести ще багато роботи щодо покращення гри нашого футбольного колективу, однак зараз можна зробити висновок: виконавці, які зараз виступають за «Буковину», мають велике бажання приносити користь чернівецькій команді. Дехто може сказати про те, що «Десна» далеко не найсильніший колектив першої ліги. Дійсно, чернігівський колектив зараз перебуває у нижній частині турнірної таблиці, однак у лавах «Десни» грають футболісти, які пройшли школу команд Прем'єр-ліги. Зокрема, захисник Павло Щедраков ще минулого сезону грав у колективі елітного дивізіону «Говерла» (Ужгород). Зрештою, найголовніше те, що оновлена «Буковина» поновила виступи у першоліговій першості України з перемоги та піднялася на 8 рядок турнірної таблиці. Думається, що успіх чернівецької команди додасть її футболістам впевненості у власних силах. Наступний суперник підопічних Юрія Гія у першості України – один із лідерів змагань ПФК «Олександрія». І все ж, ми віримо у те, що у цьому виїзному поєдинкові наша команда досягне позитивного для себе результату.

ФСК "Буковина"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору