Новини ЗМІ

Головківці та кияни розписали мирову

10:50, 16 вересня 2013

Матч 10 туру чемпіонату FAVBET Ліга 1 «УкрАгроКом» − «Динамо-2» завершився з рахунком 1:1 .

  «УкрАгроКом» Головківка − «Динамо-2» Київ  1:1 (0:0)  

 14.09.2013, початок −17.00, КСК «Ніка», Олександрія, оцінка поля – 4, кількість глядачів – 700, температура + 15.

  Суддівська бригада: арбітр – Скирда С. І. (Харків), асистенти арбітра – Маланчук М. Б. (Чернівецька обл.), Шланчак В. М. (Черкаська обл.), 4-й арбітр – Копієвський В. В. (Кіровоград).

 Спостерігач арбітражу − Абросимов Є. О. (Одеса). 

 «УкрАгроКом»: Науменко, Ломко, Радевич, Покосенко, Любчак, Степанюк, Батраченко – капітан, Горбаненко (Лозовий, 52), Пономар, Бровкін (Ляшенко, 46), Фальковський (Боровський, 75).

 Запасні: Ніколаєв, Мамонов, Вдовіченков, Зайнчковський.

 Головний тренер – Юрій Гура.

 «Динамо-2»: Бонь, Ягодінскіс, Рижук – капітан, Карп (Мединський, 85), Братков, Акубардія, Алієв (Мякушко, 65), Маїк, Савченко, Юссуф, Коркішко.        

 Запасні: Волинець, Панфілов, Трубочкін, Цибульник, Чорноморець.

 Головний тренер – Олександр Хацкевич.

Попередження: Степанюк (28) – Юссуф (52), Рижук (64), Ягодінскіс (84). 

 Голи: Ляшенко (90+1) – Юссуф (90).

 Десятий тур – це одна третина дистанції чемпіонату FAVBET Ліга 1  сезону 2013/2014, адже всього буде зіграно 30 турів і останній відбудеться у суботу 31 травня 2014 року. До чого це я? А тому, що вже прийшов час підвести проміжні підсумки та зробити деякі висновки. От і виходить, що у цьому ключі гра аграріїв з Головківки  – номінальних господарів поля – з суперником з столиці України мала не аби яке значення. Думаю, що і ви з цим погодитеся. Зрозуміло і те, що підопічні Юрія Гури окрім перемоги нічого іншого не хотіли. Глядачі теж сподівалися саме на виграш своїх земляків. Але, але, але! Це футбол, де всяке буває…

 Що стосується турнірного становища команд на початок звітного матчу, то «Динамо-2» займало останню – 16  строчку таблиці (5 очок), а «УкрАгроКом» був на дванадцятій сходинці (9 балів). Та це, по великому рахунку, не про що не говорить, бо у футболі  є така аксіома: «Кожна гра – це виклик для обох команд». І про таке. Команда «Динамо-2» пропускала попередній – 9 тур, бо одразу п’ятеро її гравців були викликані до збірних своїх країн. А ПФК «УкрАгроКом» нагло  засудили у грі з «Нафтовиком» у Охтирці (головний арбітр Юрій Іванов з Макіївки Донецької області), призначивши несправедливе пенальті на перших хвилинах зустрічі, і тому аграрії програли з рахунком 1:0. От тепер з преамбулою все.

 Переходимо безпосередньо до гри. Давайте разом прослідкуємо хронологію суботніх подій на смарагдовому газоні культурно-спортивного комплексу (КСК) «Ніка» в Олександрії. Одразу слід зазначити, що умови у цьому двобої диктувала погода и ось чому. Справа в тому, що практично весь цей поєдинок лив дощ, немов з відра!  Мало того, що футболістам було грати геть некомфортно, так вони ще побоювалися помилитися, як то кажуть, на рівному місті та пропустити зовсім непотрібний гол. Це стосується обох команд. Тому и грали суперники дещо обережно, розмірковуючи приблизно так: «Може і не заб’ємо, та головне – не пропустити». Та таки пропустили! Причому, – обидва колективи! Та про все по порядку.

 Вже на другій хвилині аграрії могли забити гол. Після стандарту Віталій Пономар пробив потужно низом у дальній кут, та на шляху м’яча у сітку опинився захисник «Динамо-2» (біла форма), а на добиванні, нажаль, помилився завжди продуктивний Євген Фальковський. На 4-й – знову б’є В.Пономар, який з флангу перемістився у центр, та цього разу дуже надійно грає голкіпер Мирослав Бонь. Атаку у відповідь головківцям довго чекати не довелося. Вже на 8-й хвилині з відстані приблизно 22-25 метрів б’є Олександр Алієв та шикарний сейв робить Сергій Науменко. А так би міг бути гол. Ви це самі зможете оцінити, подивившись на фото.

 На атаку номінальних господарів поля одразу йшла отака приїжджих. Удари йшли як у бік одних воріт, так і у бік других. На 12-й – удар Дмитра Коркішка, та знову надійно грає кіпер украгрокомівців С.Науменко. На 17-й – удар О.Алієва – поперечина. На 18-й – все той же С.Науменко буквально знімає круглого з голові Атанда Юссуфа. На 22-й – передача О.Алієва, але  Каталін Карп не зміг її замкнути. На 33-й хвилині капітан аграріїв Олександр Батраченко пробивав стандарт та захисник столичних ледь не зрізав шкіряного у власні ворота. На останній – 45-й – хвилині першого тайму В’ячеслав  Горбаненко пробивав штрафний у нижній кут, та дуже чітко зіграв голкіпер М.Бонь. Перший тайм так і завершився без голів – 0:0.

 У другому таймі картина на полі не зазнала змін. А от у складі аграріїв відбулася заміна. Замість Дмитра Бровкіна, який у першій половині зустрічі допустив чимало помилок та не мав потрібної швидкості, у гру вступив Микола Ляшенко. Як з’ясувалося у самому кінці поєдинку, Микола виявився справжнім джокером коуча аграріїв Юрія Гури, але про це − дещо нижче. Отже, йшов все той же обмін атаками, які, на превеликий жаль для глядачів, що, не дивлячись на дощ, зібралися на трибунах стадіону, не мали гольового завершення. Ось найбільш яскраві моменти гри. 46-та хвилина – удар Сергія Радевича прийшовся вище воріт. На 49-й хвилині прорив Олексія Савченка до воріт ліквідував стопер Олексій Покосенко. Тут же Атанда Юссуф не зміг замкнути передачу з флангу. А на 51-й − після  передачі Миколи Ляшенка хавбек Юрій Степанюк пробив вище воріт. Атака господарів на 53-й – завершилася ударом вінгера С.Радевича, але повз ворота. А хвилиною пізніше (на 54-й) Євген Лозовий  прорвався до воріт та пробив, але м’яч  пролетів поруч зі штангою. Була небезпека у воріт футболістів з Києва і на 63-й хвилині, але воротар М.Бонь буквально зняв смугастого з голови всюдисущого Жені Фальковського. Отак свої моменти не реалізовували С.Радевич, В.Пономар та інші украгрокомівці. У свою чергу не доходили до цілі і удари футболістів з берегів Дніпра. Найбільш небезпечним був «постріл» Антона Браткова на 85-й хвилині, але м’яч  пролетів поруч зі штангою. А от на останній (!!!) хвилині основного часу гол таки відбувся. Після пробиття штрафного удару Дмитром Коркішком, весь матч активний Атанда Юссуф грає на випередження та головою всаджує шкіряного у сітку воріт. Рахунок стає 0:1.

 – Все! Програли! – подумав я та поліз у кишеню за корвалментом, дивлячись на поле. І у цю мить сталось справжнє диво – Микола Ляшенко у доданий час забиває гол і робить рахунок 1:1, з яким і завершився цей повний драматизму поєдинок.

 Варто додати, що матч проходив у День фізичної культури і спорту України. Та, нажаль, з цим святом підопічні Юрія Гури перемогою нас не привітали. Відверто кажучи, при такому сценарії, добре, що не програли.

 А наступну гру «УкрАгроКом» проводить 21 вересня у Краматорську, де зіграє з місцевим «Авангардом». Побажаємо аграріям успіху!

В’ячеслав  Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту, керівник прес-центру ПФК «УкрАгроКом»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору