Новини ліги

Анонс матчів 10-го туру Фавбет-Лиги 1

09:14, 13 вересня 2013

13.09.2013

 «Сталь » (Алчевськ ) - ПФК «Олександрія»

П'ятниця, 17:00. Алчевськ . Стадіон " Сталь"

Арбітр: Володимир Бондар ( Харків)

Асистенти: Віталій Сухін (Одеса ), Олександр Річка (Одеська область)

Дискваліфіковані: Володимир Бондаренко («Олександрія» )

Під загрозою дискваліфікації: Максим Максименко, Андрій Міщенко , Антон Поступаленко , Руслан Степанюк (усі - «Сталь» ) - Антон Шендрик , Андрій Запорожан (обидва - «Олександрія»)

Десятий тур першої ліги відкриє поєдинок « Сталі» та «Олександрії» , які до недавнього часу ділили першу сходинку турнірної таблиці. Проте минулого тижня шляхи команд розійшлися. «Сталь» здобула впевнену перемогу в Чернігові і зберегла своє місце на вершині , а « Олександрія » несподівано оступилася в домашньому поєдинку проти ПФК «Суми» , в результаті чого опустилася на четверту позицію. Втім, уже сьогодні суперники можуть знову зрівнятися за очками (анонс був написаний до того, як алчевцям присудили технічну перемогу в матчі проти « Буковини »). Для цього « Олександрії» необхідно обіграти «Сталь».

 Таке завдання виконати підопічним Володимира Шарана буде важкувато. По-перше , в нинішньому сезоні на виїзді вони ще не перемагали . При цьому, правда , і не програвали. Також необхідно відзначити той факт , що

 «Сталь» зараз знаходиться у відмінній формі , що вона продемонструвала в останніх іграх. На її користь говорить і фактор домашнього поля. У нинішньому році «сталевари » у рідних стінах виграли сім поєдинків при двох нічиїх і одній поразці . До речі, це поразка алчевцям завдала якраз «Олександрія». На початку травня тодішні підопічні Андрія Купцова виграли в Алчевську з рахунком 4:2. Ця перемога стала для «Олександрії » першою на полі « Сталі» за останні 16 років!

 Перемогою олександрійців завершився і матч першого кола минулого сезону. Чи не прийшла пора для «Сталі» повернути боржок «Олександрії» і взяти реванш?

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

28 зіграних матчів;

13 перемог «Сталі»;

5 нічиїх;

10 перемог «Олександрії»;

різниця м'ячів: 33:32 на користь « Олександрії».

З них - на полі « Сталі» :

14 зіграних матчів ;

9 перемог «Сталі» ;

2 нічиї ;

3 перемоги «Олександрії» ;

різниця м'ячів: 20:14 на користь «Сталі» .

Матчі минулого сезону: « Олександрія» - «Сталь » 1:0 , «Сталь » - « Олександрія» 2:4

 

14.09.2013 

«Геліос» (Харків ) - «Авангард» (Краматорськ)

Субота , 16:00. Харків. Стадіон " Сонячний"

Арбітр: Олексій Драчов (Київська область)

Асистенти: Олег Кацман (Кіровоград ) , Ігор Куценко (Київська область)

Дискваліфіковані : відсутні

Під загрозою дискваліфікації: Філіп Хамільтон ( «Геліос » )

 

При певних розкладах за підсумками десятого туру турнірну таблицю може очолити «Авангард». Це стане можливим за двох умов: «Олександрія» не програє «Сталі», а підопічні Сергія Шевченка обіграють «Геліос». Ось тільки ймовірність такого збігу обставин дуже мала. І більші сумніви викликає не здатність олександрійців взяти очки в Алчевську, а саме можливості «Авангарду».

По-перше , у команди є серйозні кадрові проблеми. У лазареті «Авангарду» знаходяться Доценко , Ямпіль , Киселівський , Солнцев і Сангаре . По-друге , краматорчане на виїзді показують не настільки успішні результати, як вдома. У дванадцяти зіграних з початку року гостьових поєдинках підопічні Сергія Шевченка здобули всього лише три перемоги при чотирьох нічиїх і п'яти поразках. Хоча в останньому з цих матчів, в Тернополі, команді вдалося перервати свою 6 -матчеву безвиграшну серію у гостях . По-третє, необхідно відзначити придбання «Геліоса» , які харків'яни зробили перед закриттям трансферного вікна. З приходом Валяєв , Бойка та Яценка «сонячні» дійсно стали сильнішими, що на собі вже встиг відчути «Нафтовик-Укрнафта».

 Для двох футболістів анонсований матч обіцяє стати принциповим. У першу чергу, це стосується Віктора Раскова , який починав нинішній сезон у складі «Геліоса» , але потім став не потрібним команді. Зараз форвард захищає кольори « Авангарду» і його ймовірність появи в стартовому складі краматорчан дуже велика. Напевно, Раско постарається засмутити свою колишню команду. По інший бік барикад знаходиться Віталій Собко, який у минулому сезоні радував своєю грою краматорських уболівальників. Однак його вихід на поле менш вірогідний . Собко поки не вдалося завоювати місце в основному складі «Геліоса», тому він в основному задовольняється виходами на заміну.

Нагадаю , що травнева зустріч суперників у Харкові завершилася внічию. Мировий результат поєдинку бачиться мені найбільш вірогідним і цього разу, а як воно буде на ділі і чи зможе форвард "сонячних" Руслан Качур продовжити свою гольову серію до п'яти матчів - дізнаємося вже в суботу.

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

2 зіграних матчі;

1 нічия;

1 перемога «Авангарду»;

різниця м'ячів: 3:2 на користь «Авангарду».

З них - на полі « Геліоса» :

1 зіграний матч ;

1 нічия ;

різниця м'ячів: 2:2.

Матчі минулого сезону: « Авангард» - «Геліос» 1:0 , «Геліос» - «Авангард» 2:2

 

«Олімпік» ( Донецьк) - МФК « Миколаїв»

14.09.2013 . Субота , 16:00. Донецьк . СК " Олімпік"

Арбітр: Андрій Кутаков (Київська область)

Асистенти: Олександр Шост (Луганськ ) , Дмитро Оганесян (Луганськ )

Дискваліфіковані : відсутні

Під загрозою дискваліфікації: Іса Шериф ( «Олімпік» )

Паралельно з матчем у Харкові проходитиме поєдинок за участю ще однієї команди , яка знаходиться в лідируючій групі і має теоретичні шанси за підсумками туру очолити турнірну таблицю . Йдеться про «Олімпік» , який на своєму полі прийме «Миколаїв».

До майбутньої зустрічі суперники підходять в абсолютно різному настрої . У футболістів «Олімпіка» воно повинно бути радісним. Донеччани демонструють результативний футбол (і це має подобатися глядачам ), який при цьому приносить успішні результати. Команда вже тривалий час не програє (з кінця липня) і стабільно набирає очки. А ось у «Миколаєва» з останнім справи в попередніх турах йшли, м'яко кажучи, не найкращим чином. Підопічні Олега Федорчука спочатку в гостях несподівано поступилися « УкрАгроКому», а потім ще більш сенсаційно вдома програли «Полтаві». Саме тому припускаю, що психологічний стан « корабелів» зараз залишає бажати кращого. Зміцнити бойовий і моральний дух миколаївської команди зможе перемога над « Олімпіком». Раніше «Миколаєву» в лігві ворога це ще не вдавалося зробити. Можливо, вийде з третьої спроби ?

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

4 зіграних матчі;

2 перемоги «Олімпіка ;

1 нічия;

1 перемога «Миколаєва» ;

різниця м'ячів: 4:3 на користь «Олімпіка».

З них - на полі « Олімпіка» :

2 зіграних матчі;

1 перемога «Олімпіка» ;

1 нічия ;

різниця м'ячів: 2:0 на користь «Олімпіка».

Матчі минулого сезону: « Олімпік» - «Миколаїв» 2:0 , «Миколаїв  - «Олімпік» 2:0 .

 

«Полтава » - « Нафтовик -Укрнафта » (Охтирка )

14.09.2013 . Субота, 16:00. Полтава. Стадіон "Локомотив"

Арбітр: Віталій Дяденко (Кіровоград )

Асистенти: Олексій Целовальник (Донецьк ), Сергій Толмачов (Маріуполь )

Дискваліфіковані: Максим Кременчуцький («Нафтовик»)

Під загрозою дискваліфікації: Артем Семененко  Юрій Цапій (обидва - «Полтава») - Денис Васильєв, Роман Світличний, Дмитро Башлай (усі - «Нафтовик»)

 Те, що полтавчани не добрали в домашньому поєдинку проти «Зірки», вони сповна компенсували сенсаційною перемогою в Миколаєві. Завдяки цим трьом очкам підопічні Іллі Близнюка зробили крок з 9-го на 6-е місце в турнірній таблиці. Слідом за ними розташувався «Нафтовик -Укрнафта», з яким , власне , «Полтаві » і належить битися в десятому турі.

Фаворитом зустрічі виступлять полтавські футболісти. Головною їх перевагою є фактор домашнього поля. Безпрограшна серія підопічних Близнюка у Полтаві налічує чотири матчі. Всього з 11 зіграних у нинішньому році поєдинків на своєму полі полтачане програли лише один - тернопільській «Ниві » у першому турі поточного чемпіонату.

«Нафтовик -Укрнафта» поки теж можна назвати суто домашньою командою. На виїзді в нинішньому сезоні підопічні Євгена Яровенка набрали всього лише два очки у п'яти іграх! Тут також можна згадати і про програний у гостях «Украгрокому» кубковий поєдинок. Природн , у Полтаві футболісти «Нафтовика» постараються перервати невдалу для себе серію і здобути першу виїзну перемогу в сезоні.

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

2 зіграних матчі;

2 нічиї;

різниця м'ячів: 2:2.

З них - на полі «Полтави»:

1 зіграний матч;

1 нічия;

різниця м'ячів: 0:0.

Матчі минулого сезону: «Полтава» - «Нафтовик -Укрнафта» 0:0, «Нафтовик -Укрнафта» - «Полтава» 2:2

 

14.09.2013

ПФК «Суми» - «Зірка» (Кіровоград)

Субота, 19:00. Суми. Стадіон "Ювілейний"

Арбітр: Олександр Павлюк ( Київ)

Асистенти: Владислав Сухомлинов (Київ ) , Олександр Марчик (Київ )

Дискваліфіковані: Вадим Родіна ( «Зірка» )

Під загрозою дискваліфікації: відсутні

З такою грою і результатами, які «Зірка » продемонструвала в останніх іграх , кіровоградці найближчим часом ризикують опинитися в зоні вильоту. На даний момент команду від неї відокремлюють всього-навсього чотири очки. Почати вибиратися з ями кіровоградська команда планує в Сумах , де вона зустрінеться з місцевим однойменним ПФК. Однак розжитися тут хоча б одним очком « Зірці» буде дуже і дуже складно. У нинішньому році це вдалося зробити тільки алчевської «Сталі». У решті десяти матчах нинішні підопічні Андрія Кононенка здобули десять перемог із загальним рахунком 20-3! Тому слабо віриться в те , що «Зірці», що відчуває серйозні проблеми в організації гри, вдасться не програти в Сумах. Але, можливо, кіровоградці зможуть здивувати і, нарешті, порадують своїх уболівальників?

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

2 зіграних матчі;

1 перемога «Сум» ;

1 перемога «Зірки» ;

різниця м'ячів: 4:1 на користь «Зірки».

З них - на полі «Сум» :

1 зіграний матч;

1 перемога «Сум» ;

різниця м'ячів: 1:0 на користь «Сум».

Матчі минулого сезону: «Зірка» - «Суми» 4:0 , «Суми» - «Зірка» 1:0

 

«УкрАгроКом» (Головківка) - «Динамо -2» (Київ)

14.09.2013 . Субота , 17:00. Олександрія. Стадіон "Ніка"

Арбітр: Сергій Скирда (Харків )

Асистенти: Михайло Маланчук (Чернівецька область) , Володимир Шланчак (Черкаська область)

Дискваліфіковані: Андрій Даньків ( «УкрАгроКом» ) - Анатолій Тимофєєв («Динамо- 2»)

Під загрозою дискваліфікації: Євген Лозовий («УкрАгроКом») - Олександр Чорноморець , Олександр Цибульник (обидва - «Динамо-2»)

Майбутній матч може прояснити перспективи «Динамо- 2» в нинішньому сезоні. В принципі, про киян вже зараз можна говорити як про одного з претендентів на виліт. Вони залишаються єдиною командо , яка в поточному чемпіонаті ще не перемагала. Перед десятим туром підопічні Олександра Хацкевича замикають турнірну таблицю, маючи в своєму активі всього лише п'ять очок. Але при цьому « Динамо -2» пропустило найменше голів у чемпіонаті. Парадокс !

Загалом, якщо кияни не виграють в Олександрії, то вони ризикують дозволити конкурентам ще далі віддалитися від себе. Надолужити згаяне потім буде дуже складно. Як і перемогти «УкрАгроКом». Підопічні Юрія Гури в нинішньому сезоні на своєму полі ще не програвали. І лише в одному з чотирьох домашніх матчів не вберегли свої ворота від пропущених голів. Враховуючи беззубість нападу «Динамо -2» і надійність оборони « УкрАгроКому», головною надією гостей на перемогу мають стати дальні удари Алієва. Ось до чого повинен бути готовий воротар «аграріїв» Сергій Науменко, який вже давненько не пропускав з гри.

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

раніше не зустрічалися.

 

«Буковина » (Чернівці ) - « Десна » (Чернігів)

14.09.2013 . Субота, 17:00. Чернівці. Стадіон "Буковина"

Арбітр: Микола Балакін (Київська область)

Асистенти: Ігор Гарлач (Ужгород ) , Володимир Луцький ( Калуш)

 

Дискваліфіковані : відсутні

Під загрозою дискваліфікації: Олег Керчу ( Буковина») - Павло Щедраков , Іван Білий (обидва - «Десна»)

Матч у Чернівцях очікую з великим інтересом. Дуже цікаво поглянути на оновлену «Буковину». Правда , не думаю, що побачене зможе приємно здивувати будь-кого . Хіба що вболівальників «Десни». У результаті всім відомих подій чернівецьку команду покинув не тільки її наставник Вадим Заяць, але і більше половини футболістів. Їм на зміну прийшли юні , необстріляні спортсмени, які не мають досвіду виступів у першій лізі. Таким чином «Буковина » ризикує перетворитися з однією з найсильніших команд ліги в аутсайдера (але нехай вже краще буде так , ніж клуб повністю припинить своє існування) . Цим може скористатися «Десна», що відстає від «Буковини » у турнірній таблиці на два очки. Ослаблення чернівецької команди підвищує шанси підопічних Олександра Рябоконя на перемогу, яка перерве їх серію з чотирьох поразок поспіль .

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

4 зіграних матчі;

2 перемоги «Буковини;

1 нічия;

1 перемога «Десни»;

різниця м'ячів: 3:2 на користь «Буковини».

З них - на полі «Буковини» :

2 зіграних матчі;

2 перемоги «Буковини»;

різниця м'ячів: 2:0 на користь «Буковини».

Матчі минулого сезону : не зустрічалися.

 

«Нива» (Тернопіль ) - «Титан» (Армянськ )

15.09.2013 . Субота, 17:00. Тернопіль. Центральний міський стадіон

Арбітр: Дмитро Крівушкін (Харків )

Асистенти: Денис Марченко (Чернігів), Володимир Топіха (Київ )

Дискваліфіковані: Сергій Нудний («Титан»

Під загрозою дискваліфікації: Ігор Малиш , Сергій Загинайлов ( обидва - «Нива») - Роман Войнаровський, Сергій Жигалов, Сергій Кравченко ( усі - «Титан»)

Тернопільська «Нива » вже майже півтора місяця не знає перемог у чемпіонаті. Проте наставник команди Ігор Яворський закликає не драматизувати ситуацію. «Все буде нормально. Упевнений, «Нива» обов'язково переможе «Титан»! », - сказав Ігор Петрович напередодні анонсованого матчу. Втім, шанси тернополян на перемогу дійсно досить великі. По-перше , повернеться Григорій Баранець, якого так не вистачало «Ниві» у матчі проти «Авангарду». По-друге, «Титан» напередодні майбутнього поєдинку поніс серйозну втрату. Через перебір жовтих карток не зможе зіграти в Тернополі Сергій Нудний - один з лідерів ліги за системою «гол + пас». Ще одним фактом, що говорить на користь «Ниви», є гостьова безвиграшна серія «Титану». На даний момент вона налічує сім матчів, причому в нинішньому сезоні підопічні Олега Луткова на виїзді набрали всього лише одне очко .

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

раніше не зустрічалися.

Роман Мальчевський, Footboom.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору