Новини ЗМІ

ФК "Енергія": довгоочікувана перемога

11:45, 12 вересня 2013

«Енергія» – «Шахтар-3» – 3:2 (0:1). 
11 вересня. м. Нова Каховка, стадіон «Енергія», 17:00. Поле: 3, Темп.: +20. Глядачів: 1000
Судді: Резніков Д., Сердюк Д., Білоус М., Пасхал І.
Делегат ФФУ: Кубяк Л.

«Енергія»: Остапенко, Щербина, Черній, Шешеня (Горбачов, 72), Арутюнян, Ковальчук (Цвик, 56), Солович, Гарібян, Логвиненко (Риженко, 71), Комягін, Скоцький.
Запасні: Зелінський, Мостіпан, Котов.
Тренер: Юрій ОКУЛ.

«Шахтар-3»: Гриценко, Гончар, Іоша, Рудаков, Праслов, Кольцов, Ілюк (Кравченко, 77), Скоблов (Ковалець, 85), Садоха (Загорулько, 67), Акімов, Олейник. 
Запасні: Важинський, Штандер, Гринюк, Янко.
Тренер: Валерій РУДАКОВ.

Голи: Комягін (70, 90+4), Щербина (88) – Акімов (39), Загорулько (71).
Попередження: Солович (42) – Ілюк (50), Гриценко (88). 


Перемога, на яку зачекалися, але яку не всі очікували здобути, особливо за розвитком подій на футбольному полі. Так можна сказати про поєдинок 11 туру, в якому новокаховчани здолали «Шахтар-3». Після дошкульної поразки у минулому сезоні на полі гірників (0:9), «Енергія» прагнула взяти реванш у гостей з Донбасу і здобути бажані три очки. Однак матч був дуже напруженим, багатим на радощі й прикрощі, гості могли забивати більше, але й «Енергія» реалізувала не всі свої моменти...

Уже на старті матчу господарі захопили ініціативу в атаці. Кілька флангових атак могли принести успіх, якби наші футболісти були точніші у завершальній стадії. Гірники не забарилися з гострими відповідями. Удар із середньої відстані вдало парирував Остапенко. На 17 хвилині новокаховчани мали блискучу нагоду повести вперед у рахунку. Богдан Скоцький був першим на добиванні після того, як м’яч влучив у поперечину від удару партнера головою. З убивчої позиції Богдан пробив у руки Гриценку. Наступ на ворота гостей кількома дальніми пострілами підтримав капітан команди Юрій Комягін, але у рамку не влучив. Гра на зустрічних курсах не дозволяла сумувати глядачам. Моменти і гострі атаки виникали одна за одною. Гості ще кілька разів виходили на оперативний простір, де могли розвинути успіх. На заваді ставав наш воротар і захисники, які підстраховували кіпера. Здавалося, що під кінець тайму команди вирішили взяти паузу. Втім, гірники скористалися цим затишшям якнайкраще. Чергова стрімка контратака гостей завершилася проходом Акімова на ударну позицію, з якої він і забив перший гол у матчі. На перерву суперники пішли з мінімальною перевагою «Шахтаря-3».
На старті другого тайму команди не поспішали йти вперед. Гості намагалися взяти м’яч під контроль, надійніше зіграти в захисті, не дати новокаховчанам розвинути свої атаки. А згодом гості й узагалі почали контролювати гру, загрожуючи безпеці наших воріт. Та схоже у гравців «Енергії» відкрилося «друге дихання», і місцева команда пішла в масований наступ. Одну з затяжних атак вдало завершив Юрій Комягін, який з близької відстані розстріляв ворота гостей – 1:1. Та не встигли господарі порадуватися успіху, як гірники відновили перевагу. За хвилину Загорулько головою виводить «Шахтар-3» вперед. Здавалося, що такий розвиток подій підломив нашу команду психологічно і на вдалий результат годі й сподіватися. 
А тут ще й потужний постріл зі штрафного від гостей, який міг зняти всі питання про переможця. Та Остапенко виручив свою команду. І вже під завісу матчу господарі подарували своїм уболівальникам масу позитивних емоцій. Спочатку Щербина результативно замкнув передачу партнера зліва – 2:2! А на останній компенсованій хвилині «Енергія» вирвала перемогу. За участі гравців, які вийшли на заміну (Цвик, Риженко) новокаховчанам вдалася хороша контратака, яку прицільним ударом метрів з десяти завершив Комягін. 

Три очки у звітному матчі дозволили «Енергії» піднятися у турнірній таблиці на 13 місце. Залишається привітати наших хлопців з важливою перемогою і побажати розвивати цей успіх у наступних матчах.

ФК "Енергія"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору