Новини ліги

Михайло Папієв: "У Чернівцях будується принципово нова система управління клубом"

13:51, 9 вересня 2013

Про це під час зустрічі з президентом ПФЛ заявив чільник Чернівецької області Михайло Папієв.

Буквально протягом місяця чернівецька «Буковина» зазнала таких пертурбацій, від яких не кожна команда б оговталася: одночасно клуб залишили і головний тренер, і  12 гравців основного складу. Додавали песимізму відсутність фінансування і, як наслідок, будь-якої перспективи на подальшу діяльність та участь у чемпіонаті Фавбет Ліга 1. Втім, таке невтішне положення справ  не залишилося осторонь уваги керівництва владних структур області. Минулого тижня Михайло Папієв провів робочу зустріч із теперішніми керівниками «Буковини», зокрема із генеральним директором клубу Віктором Олійником та в.о. тренера футбольного клубу «Буковина» Юрієм Гієм. Участь у нараді взяв також президент ПФЛ Мілетій Бальчос. У ході обговорення шляхів подолання кризи сторони виробили стратегію реабілітації  футбольного клубу та його подальшого розвитку.

«Під час нашої розмови ми обговорили можливі перспективи не тільки відродження клубу, а й розвиток інфраструктури.

Особисто я здивований тим, як можна було довести клуб до такого занедбаного стану. І це той клуб, який минулого сезону бив рекорди відвідуваності у лізі та знаходився серед  лідерів чемпіонату. З Михайлом Миколайовичем ми обговорили можливості залучення представників комерційних структур до здійснення спонсорської допомоги клубу, а також майбутні плани щодо розвитку інфраструктури ФК «Буковина. Наразі в планах пана Папієва – будівництво навчально-спортивного комплексу, на території якого розміщуватимуться футбольні поля для проведення навчально-тренувального процесу як для основної команди, так і для дитячо-юнацьких команд області. Тобто, перед чернівецьким футболом відкриваються широкі перспективи у контексті розбудови інфраструктурного господарства. Ми також обговорили і стан команди. Минулого тижня клуб заявив 11 футболістів-вихованців футбольних шкіл Чернівецької області, ведуться перемовини з тими виконавцями, що покинули команду. До речі, дев’ятеро з них уже повернулися в Чернівці.  Деякі клуби, до яких перейшли футболісти, пішли чернівчанам назустріч та відпустили їх «додому». Таким чином, маємо всі підстави вважати «Буковину» врятованою. Михайло Папієв неодноразово підкреслював, що має наміри збудувати саме «народну» команду. І в цьому контексті мені пригадується філософія футбольного клубу «Оболонь-Бровар». Олександр Слободян, президент клубу, вже довгі роки дотримується принципів народності, надаючи шанс молодим виконавцям-вихованцям своєї школи. На мій погляд, це дуже перспективно.

Мені хотілося б висловити щиру вдячність губернаторові Чернівецької області Михайлу Папієву за оперативне вирішення проблеми, що виникли в клуба.

По завершенні ми дійшли згоди, що зі свого боку Адміністрація ПФЛ надасть керівництву «Буковини» будь-яку підтримку з питань організації роботи з розбудови клубу та інших, пов’язаних із участю у змаганнях», зазначив Мілетій Бальчос.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору