Новини ЗМІ

ФК "УкрАгроКом": важка гра у Охтирці

08:32, 9 вересня 2013

Зустріч 9 туру чемпіонату FAVBET Ліга 1 «Нафтовик»  «УкрАгроКом» завершилася з рахунком 1:0.

       «Нафтовик» Охтирка  «УкрАгроКом» Головківка – 1:0 (1:0)

08.09.2013, початок – 17.00, стадіон «Нафтовик», Охтирка, оцінка поля – 3, кількість глядачів – 1500, температура + 13.

Суддівська бригада: головний арбітр – Іванов Ю. В. (Донецька обл.), асистенти арбітра – Журибіда В. В. (Луцьк), Матяш В. В. (Донецьк). 4-й арбітр – Пєсоцький Я. С. (Суми).

 Спостерігач арбітражу:  Кран О. В. (Харків).

          «Нафтовик»: Лавренюк, Бояринцев – капітан, Васільєв, Єрмак, Світличний, Кременчуцький, Артюх,Зайчук (Вайда, 77), Левига (Антонюк, 86), Яровенко (Саванчук, 69), Радіонов (Прокопченко, 72).

              Запасні: Вокальчук, Разуваєв, Жаріков.

              Головний тренер – Євген Яровенко.

   «УкрАгроКом»: Науменко, Ломко, Радевич (Мамонов, 45+1), Покосенко, Любчак, Даньків (Степанюк, 70), Батраченко – капітан, Лозовий (Боровський, 69), Пономар, Бровкін, Фальковський (Горбаненко, 46).

      Запасні: Ніколаєв, Ляшенко, Вдовіченков.

      Головний тренер – Юрій Гура.

Попередження: Єрмак (33), Кременчуцький (45), Лавренюк (54), Артюх (90+5) – Лозовий (33), Даньків (58), Бровкін (59), Горбаненко (74), Ломко (90+3).

Вилучення: Кременчуцький (87) – друге попередження (недисциплінована поведінка).

       Голи: Єрмак (6).

 Доля розпорядилася так, що ці дві команди у сезоні 2013/2014 вже зустрічалися на футбольному полі. То була кубкова гра. Як відомо, зустріч відбулася 7 серпня поточного року у Головківці і, завдяки автоголу Дмитра Антонюка, господарі перемогли з рахунком 1:0. Тому те, що нафтовики «мали зуб» на аграріїв – сумнівів не визиває. А це означає, що вони поставили собі єдину ціль – ПЕРЕМОГТИ у домашній грі 9 туру чемпіонатуFAVBET Ліга 1.

 До звітної зустрічі команди набрали рівну кількість очок – по дев’ять, але, за рахунок кращої різниці в забитих та пропущених голах, «Нафтовик» (співвідношення забитих та пропущених голів – 14-13) займав десяту сходинку у турнірній таблиці, а «УкрАгроКом» (різниця 8-11) − дванадцяту. У попередньому – 8 турі – «Нафтовик» дещо несподівано для багатьох вболівальників першої ліги програв у Харкові  «Геліосу»  з рахунком 3:2, а «УкрАгроКом» удома здобув перемогу з рахунком 2:0 над висококласною командою «Миколаїв». Ці всі обставини і робили цей поєдинок принциповим і, апріорі, цікавим. Давайте разом прослідкуємо за перебігом подій на полі стадіону «Нафтовик».

 Не гаючи часу, підопічні Євгена Яровенко (жовто-чорна форма) з перших хвилин почали активні дії, намагаючись показати «хто в домі господар». Вже на 2-й хвилині вони били по воротах, але м’яч  пролетів повз них. А невдовзі, с глибини поля йде пас на Олександра Яровенка (восьмий номер) – сина головного тренера команди Євгена Яровенко, який знаходився у карному майданчику приїжджих. Той його прийняв, а в цей самий час стопер аграріїв Сергій Любчак теж б’є по цьому ж самому м’ячу (це добре видно на відеозапису гри). При цьому Олександр Яровенко так картинно падає, що йому позаздрить будь який професіональний актор. Зрозуміло, що це падіння було розраховано на арбітра Юрія Іванова з Макіївки Донецької області. І той повівся на цей спектакль одного актора,  призначивши пенальті! Його чітко реалізував чотирнадцятий номер господарів поля Олег Єрмак. Це була 6-та хвилина матчу. Рахунок стає 1:0. О, сеньйора Справедливість, чому ж ти завжди відпочиваєш, коли грає ПФК «УкрАгроКом»???!!!  Розлючені таким рішенням рефері, аграрії почали робити все, щоб відновити паритет. На 13-й – йде прохід по правому краю Євгена Лозового та навіс у штрафний майданчик. Але його без проблем перехопив голкіпер нафтовиків Максим Лавренюк, який, як на мене, був кращим у цьому двобої у складі господарів поля. На 15-хвилині головківці подавали кутовий. У карному майданчику охтирців виникає невеличка «пожежа», але знову надійно грає голкіпер М.Лавренюк. На 18-й – по воротах з лівого флангу атаки з лінії штрафного майданчика б’є Віталій Пономар. Але удар був, по-перше, – несильним, а, по-друге, – прямо у руки кіпера. Господарі теж відповідали атаками, але до голу вони не приводили. Дуже впевнено та надійно грав Сергій Науменко, якого, доречи, популярний сайт  http://football.ua/ включив у склад символічної збірної 8 туру чемпіонату FAVBET Ліга 1, як найкращого голкіпера туру. На 28-й хвилині черговий кутовий з лівого флангу атаки подавали футболісти з Головківки, але знову все обійшлося без голу. На 30-й – вже хлопці з Охтирки подавали кутовий з лівого флангу атаки. Аналогічно! Тобто, − без голу. Отак, на зустрічних курсах, і проходив перший тайм важкого для аграріїв, у плані суддівства,  двобою. А перша половина гри так і закінчилася з рахунком 1:0.

Другий тайм мало чим відрізнявся від першого. Знову добре грали обидва голкіпери, знову Юрій Іванов робив свою «нелегку справу», свистячи у свисток де треба і не треба та щедро роздаючи «гірчичники» наліво та направо, а гравці намагалися забивати голи… Ось, що запам’яталося. На 51-й – просто феноменальний сейв від С. Науменка! На 56-й хвилині все той же Сергій Науменко «мертвою хваткою» схопив шкіряного, який летів з силою та швидкістю гарматного ядра у площину воріт. Це справді міг би бути гол! Very well, Сергію! Так само надійно зіграв голкіпер аграріїв і на 61-й хвилині, коли нафтовики подавали кутовий з лівого флангу атаки та створили гольовий момент.  Справедливості заради, слід зазначити, що господарі не грали на утримання рахунку. Темп гри був високим на протязі всього матчу. Щоб якось показати свою неупередженість, арбітр Юрій Іванов  наприкінці гри показав червону картку гравцю «Нафтовика». Навіщо? І так все зрозуміло! Поєдинок так і завершився з рахунком 1:0.

 І на останок про таке. Ця гра відбувалася 8 вересня – у День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості. Звичайно ж, місцеві футболісти хотіли зробити подарунок у вигляді перемоги над суперником всім нафтовикам України − вболівальникам футболу. Завдяки тому пенальті, що чомусь призначив у ворота аграріїв арбітр з Донецької області Юрій Іванов, вони цей подарунок зробили.  

В’ячеслав  Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту, керівник прес-центру ПФК «УкрАгроКом»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору