Новини ЗМІ

«СКАЛА» «РОЗЧАВИЛА» ЛІДЕРА

08:17, 9 вересня 2013

6 вересня «Скала» у виїзному матчі десятого туру зустрічалася з лідером другої ліги – ФК «Мир» і здобула впевнену перемогу – 3:0, яка стала першою у цьогорічній першості.

«Мир» Горностаївка – «Скала» Стрий –0:3 (0:0)
6 вересня 2013 р. 17 год. с. Горностаївка. Стадіон «Затис». 17 градусів. 1200 глядачів. Арбітр: Олександр Дєдов (Сімферополь). Асистенти: Марина Стрілецька (Луганськ) та В`ячеслав Малокостов (Севастополь). Спостерігач арбітражу: Юрій Маніло (Хмельницький).
 «Скала»: Денис Рильський, Петро Стасюк (Дімітрі Пачкорія, 85), Павло Нагорний, Юрій Антонів, Олег Дмитренко-к., Назар Кміть (Володимир Пришнівський, 46), Дмитро Скакун (Володимир Кайдрович, 63), Станіслав Катана, Леван Арвеладзе (Роман Іванов, 65), Ігор Прокурор (Ігор Коцюмака, 75), Василь Цюцюра. 
Головний тренер – Володимир Книш. 
Голи: Василь Цюцюра (47, 72), Ігор Коцюмака (78).
Попередження: Артур Мясников (18), Ілля Кожемякін (22), Олександр Осьмачко (80), Євген Білоусов (80), Михайло Лаптєв (90+3) – Ігор Прокурор (26), Юрій Антонів (38), Станіслав Катана (51), Володимир Кайдрович (84).

Звітний матч був для обох команд першим у їхній спільній історії,адже раніше суперники в першостях України ще не зустрічалися. Отож, знайомтеся: «Мир» Горностаївка.
Команду засновано 1994 року при Агрофірмі «МИР» у селі Горностаївка Новотроїцького району Херсонської області. До 2011 року сільська команда з Херсонщини виступала на аматорському рівні. Після перемоги у чемпіонаті України серед аматорських команд
2010 року, «Мир» отримав можливість спробувати свої сили на професіональному рівні. Дебютний сезон 2011/2012 років «Мир» завершив на 7-му місці в групі «Б». Сезон 2012/2013 років був трохи кращим: підсумкове шосте місці у групі 2, а 31-річний нападник Андрій Драголюк (до речі, вихованець львівського футболу) з 15 голами став найкращим бомбардиром групи.

       Цьогорічний сезон команда з Херсонщини розпочала напрочуд вдало і перед початком 10-го туру була одноособовим лідером другої ліги. У 9-ти зіграних матчах команда тренера Олександра Сапільняка здобула 7 перемог, та по разу зіграла внічию (1:1 із «Реал Фармою») та поступилася (черкаському «Славутичу» - 1:2). «Скала», навпаки, сезон почала як ніколи невдало. Тому підсумковий результат звітного матчу став повною несподіванкою для усіх скептиків стрийської команди, однак не для президента та головного тренера. Як відомо, після останнього програного вдома матчу від «Реал Фарми», президент ФК «Скала» Микола Кміть попросив вибачення в усіх уболівальників стрийської команди і пообіцяв, що найближчим часом команда порадує своїх шанувальників. І справді, передумови для цього були: «Скала» практично в кожному матчі показувала змістовну гру, створювала чимало гольових моментів, проте підводила реалізація. Мало місце й фатальне невезіння. Однак ніхто й не думав з цим миритися, а навпаки весь колектив як клубу, так і команди згуртувався у єдину футбольну сім’ю і вірив у футбольну фортуну. І ось нарешті «Скалу» прорвало. Хлопці Володимира Книша буквально «стерли» лідера змагань, причому на його полі.
Всі головні події цього поєдинку відбулися в другому таймі. Згадаймо, як у попередніх зустрічах, саме другий тайм був невдалим для «Скали». Дехто навіть говорив про поганий фізичний стан гравців команди. Звітна зустріч все це спростувала. Просто треба вірити у свою команду і багато наполегливо працювати. Тоді й прийде результат. Саме це й сталося у грі проти «Миру». Розгром сільської команди розпочав найкращий бомбардир «Скали» Василь Цюцюра, який на самому початку другої 45-ти хвилинки відкрив рахунок, влучно пробивши у «дев`ятку» воріт суперника. Він же на 71-й хвилині, знову завдяки індивідуальним діям, подвоїв перевагу стрийської команди. А остаточну крапку у цій феєричній для «Скали» зустрічі поставив Ігор Коцюмака, який чи не першим дотиком після виходу на заміну і який проводив лише другу зустріч у футболці стрийської команди, завершив зусилля партнерів після вдалої комбінації партнерів.
Попри впевнену звитягу, стрияни показали й неабиякий вишкіл. Сподіватимемось, що таких перемог у виконанні команди Володимира Книша буде побільше, а найголовніше, мабуть, те, щоб команда й надалі прогресувала. 
А наразі ми дякуємо за першу, так довгоочікувану перемогу. Так тримати, хлопці!

ФК "Скала"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору