Новини ЗМІ

Закономірна вікторія «Авангарду»

09:42, 2 вересня 2013

Четвертий домашній матч поспіль не знає радості перемоги «Нива». Не став винятком і поєдинок 8-го туру, у якому наші земляки поступились краматорському «Авангарду» — 1:2.

 Цей матч мав стати показовим у плані того, як «Нива» може протистояти непростому суперникові без двох дискваліфікованих гравців основного складу (Г. Баранець, А. Новак) та травмованого (І. Ільківа). До того ж, поєдинкові передували чергові пертурбації в кадровому складі. Адже, замість Т. Яворського та А. Кругляка обойма тернопільської команди поповнилася досвідченим оборонцем Андрієм Донцем з чернівецької «Буковини» та молодим універсалом Степаном Гірським з львівських «Карпат». Новачки у своєму дебютному матчі зіграли непогано, однак, зважаючи на загальний негативний результат матчу, і їх гра тьмяніє.

Як грім серед ясного неба став гол у ворота тернопільської команди у дебюті поєдинку. Нехитрий розіграш кутового на правому краю атаки «Авангарду» з наступною навісною передачею Станіслава Печенкіна, поставив на коліна оборонців «Ниви». У цьому епізоді форвард краматорців Михайло Ковальов зумів завдати точного удару головою з-під капітана «Ниви» Миколи Лазорика (0:1).

Пропустивши гол гравці «Авангарду» віддали ініціативу. І ледь за це не були покарані. Спершу, після навісної передачі зі штрафного Бориса Баранця, Руслан Івашко головою підсікнув м'яча так, що той летів у самісінький кут воріт. Однак кіпер краматорців Дмитро Жданков витягнувшись у струнку перевів смугастого на кутовий. Згодом красива триходівка Донець-Мельник-Малиш завершилася ударом з 18 метрів останнього — м'яч пролетів трішки вище воріт. І, насамкінець, той-таки Малиш отримав нагоду знову відзначитися. Оборонці суперника немов навмисне розступилися, коли той здійснював удар по воротах з середньої відстані. Але удару колишнього «авангардівця» бракувало як сили, так і точності…

Початок другого тайму видався для вболівальників «Ниви» багатообіцяючим. Вже на другій його хвилині настирний Ігор Мельник (мабуть, найкращий гравець у складі тернопільської команди) поборовся до останнього і був завалений у штрафному майданчику оборонцями «Авангарду». Пенальті чітко виконав сам постраждалий (1:1). Той ж Мельник отримав чудову нагоду записати на свій рахунок дубль. Однак Ігор не зумів реалізувати чистий вихід віч-на-віч з кіпером гостей - Жданков виграв дуель у тернопільського півзахисника. Але через дві хвилини і він був безсилим перед точним ударом метрів з 10-ти новачка «Ниви» Степана Гірського. Щоправда, за мить до цього боковий суддя з Чернігова підняв прапорець сигналізуючи, що Гірський перебував у офсайді, якого, на думку багатьох присутніх стадіоні і близько не було.

Долю ж матчу доволі несподівано вирішив разючий удар Артура Гущина. Той розхитав кількох оборонців «Ниви» і з лінії воротарського майданчика поцілив точно у нижній правий від тернопільського кіпера кут воріт (1:2). Що цікаво, нападник «Авангарду» забив гол практично першим дотиком до м'яча, адже лише за хвилину до влучного удару тільки з'явився на футбольному полі.

Як підсумок звітного поєдинку можна процитувати слова головного тренер «Ниви» Ігоря Яворського, сказані на післяматчевій прес-конференції: «Сьогодні «Авангард» здобув закономірну перемогу». Хоча тренер тернополян і визнав, що суперник завдав всього два удари по воротах, які, на жаль, для симпатиків «Ниви» були влучними…

 Статистика

«Нива» (Тернопіль) — «Авангард» (Краматорськ) 1:2 (0:1)
30 серпня. Тернопіль. Міський стадіон. 2 500 глядачів. +19°C.

Судді: Ю. Грисьо (Львів), Р. Ярмоленко (Чернігів), Т. Клименко (Київ).
4-й арбітр: О. Когут (Тернопіль).
Делегат ФФУ: С. Цимбал (Суми).

«Нива»: Базілевич, Романюк, Лазорик (к), Донець, Шестаков (Товкацький, 86), Малиш, Б. Баранець (Басараб, 52), Мельник, Яневич, Загинайлов (Гірський, 36), Івашко.

«Авангард»: Жданков, Ковальов, Кравченко, Візавер (к), Резніков, Войтенко, Швець, Швидкий, Печенкін (Солнцев, 64), Піднебенний, Расков (Гущин, 85).

Голи: М. Ковальов (9), А. Гущин (86) — І. Мельник (47, з пен.).
Попередження: В. Піднебенний (77) — С. Загинайлов (17), Р. Івашко (49).

ФК "Нива"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору