Новини ЗМІ

«Миколаїв» програв аграріям

09:21, 2 вересня 2013

Матч 8 туру чемпіонату FAVBET Ліга 1 «УкрАгроКом»  «Миколаїв» завершився з рахунком 2:0.

 «УкрАгроКом» Головківка − «Миколаїв» − 2:0 (1:0)

31.08.2013, початок −18.00, КСК «Ніка», Олександрія, оцінка поля – 5 , кількість глядачів – 1200 , температура + 17.

      Суддівська бригада: арбітр − Пєсоцький Я. С. (Суми), асистенти арбітра − Сидорук І. І. (Сумська обл.), Кисельов Р. О. (Суми), 4-й арбітр − Копієвський В. В. (Кіровоград).

 Спостерігач арбітражу − Лазенко О. М. (Чернівці).

 «УкрАгроКом»: Науменко, Ломко, Радевич, Покосенко, Любчак, Даньків (Степанюк, 89), Батраченко – капітан, Лозовий (Боровський, 81), Пономар, Бровкін (Сірик, 73, Ляшенко, 90), Фальковський.

 Запасні: Ніколаєв, Мамонов, Єфремов.

 Головний тренер – Юрій Гура.

«Миколаїв»: Козаченко, Пєсков – капітан, Каблаш, Сергійчук, Найко, Чучман (Владов, 60), Ординський (Берко, 60), Ковальов (Кучеренко, 60), Джгереная, Бринько, Буличев.

 Запасні: Товт, Сухомлинов, Луценко, Голенков.

 Головний тренер – Олег Федорчук.

 Попередження: Даньків (3), Любчак (69) – Бринько (63).

Голи: Фальковський (33), Боровський (90+1).

До звітного матчу команди підійшли займаючи, відповідно, 5 місце (11 очок) «Миколаїв» та 14 місце ( 6 очок) «УкрАгроКом». А оскільки свої попередні зустрічі команди виграли – «Миколаїв» вдома «поклав на лопатки»  харківський «Геліос» з рахунком 4:1, а «УкрАгроКом» у Кіровограді переміг «Зірку», забивши два м’ячі та не пропустивши жодного, обидва суперники перед двобоєм на КСК «Ніка» були у доброму настрої та налаштовувалися лише на перемогу. А як там буде, побачимо…

Після стартового свистка головного арбітра Ярослава Пєсоцького з Сум, аграрії здійснили свій перший рейд до воріт гостей (біла форма), але атаказахлинулася на підступах до штрафного майданчику. Відповіді чекати довго не довелося. Вже на 5-й хвилині після помилки Сергія Любчака Олександр Каблаш міг вийти віч-на-віч з голкіпером Сергієм Науменком, але Сергій Любчак виправив свою помилку та відбив круглого на кутовий. Той самий Олександр Каблаш після подачі кутового трошки не дотягнувся до м’яча, а то міг би бути гол. Оце так початок! Чи то ще буде! Граючи від оборони, номінальні господарі поля регулярно турбували захист суперника. Так, на 7-й – Віталій Пономар зробив передачу на Євгена Фальковського, але захисник корабелів її перехопив. Шкода! На 10-й – знову у полі зору О.Каблаш. Він дуже потужно пробив по воротах з відстані приблизно 25 метрів, але Сергій Науменко перевів шкіряного на кутовий. Цікавий момент був на 14-й хвилині, коли м’яч  опинився у сітці воріт миколаївців, але рефері гол не зарахував, вважаючи, що був напад на воротаря гостей. Як то кажуть, − він був ближче, йому видніше… Що кидалося у очі, так це добра індивідуальна техніка володіння м’ячем футболістів з берегів Південного Бугу. Майстри, що тут і казати. Але аграрії грали з великим бажанням перемогти в рідних «стінах» та проявляли твердий характер. Саме це, мабуть, нівелювало дійсно високий клас миколаївців. А перший гол відбувся на 33-й хвилині. І автором його став Євген Фальковський, який завжди на футбольному полі у тонусі. Діло було так. Євген Лозовий здійснив прохід по правому краю та потужно пробив по воротах. Голкіпер Дмитро Козаченко не утримав смугастого, а Женя набіг і послав м’яч  під поперечину! Рахунок стає 1:0. А Євген Фальковський одразу потрапив у обійми своїх товаришів.

 Про наш арбітраж красномовно говорить 35-та хвилина цього двобою. Захисник гостей зіграв рукою, але арбітр, що був поруч, цього не побачив. Чи зробив вигляд, що не побачив? Трибуни були дуже обурені цим епізодом, та голосно кричали: «Рука! Рука!». Але все даремно… Перший тайм так і завершився з рахунком 1:0.

Другий тайм команди почали у тих самих складах, що грали і у першому. Хоча, чесно кажучи, я думав, що головний тренер «Миколаїва» Олег Федорчук зробить заміни на його початку, щоб якимось чином змінити картину гри на свою користь. Забігаючи наперед, скажу, що Олег Вікторович таки заміну зробив, причому потрійну, і це сталося на 60-й хвилині. Другий тайм був таким же напруженим, як і перший. У рівній мірі працювали голкіпери обох команд – і Сергій Науменко, і Дмитро Козаченко.

 А ось що запам’яталося. На 49-й хвилині Віталій Пономар так «накрутив» гравця суперника, що той відверто розгубився. Після чого форвард головківців оддав точний пас Сергію Радевичу, але останній пробив вище воріт.  На 52-й – Євген Лозовий бив з стандарту, але м’яч  пролетів вище воріт. А от на 55-й міг відзначитися голом Володимир Ординський, але після його удару смугастий пролетів поряд з стійкою. На 78-й міг зрівняти рахунок дуже продуктивний гравець миколаївців О.Каблаш, але він порушив правила у боротьбі з С. Науменком. А розв’язка наступила у доданий час (90+1). Капітан аграріїв Олександр Батраченко дав чудовий пас вихованцю олександрійського футболу Богдану Боровському (він вийшов на поле замість Жені Лозового на 81-й хвилині). Той пройшов по правому флангу і потужно пробив у дальній кут. Є гол! Це була переможна крапка у цій нелегкій зустрічі.

 Аграрії перемагають грізного суперника з рахунком 2:0. Це була перша перемога головківців вдома, з чим ми їх і вітаємо! А я, дивлячись на табло з рахунком 2:0 та імпровізованим салютом на ньому, пригадав дуже шановану людину – Уїльяма Шекспіра та подумав: − «Мавр» зробив свою справу! Не жартую.

В’ячеслав  Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту, керівник прес-центру ПФК «УкрАгроКом»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору