Новини ліги

Анонс матчів другої ліги. Шостий тур

12:59, 17 серпня 2013

17 серпня 2013

Погляд у минуле

У зустрічах попереднього ігрового дня, на жаль, особливих родзинок помічено не було, тому на цей раз ми зупинимося на головній сенсації туру, що сталася в Новій Каховці. Кременчуцький "Кремінь", що декларує перед собою завдання потрапити у перший дивізіон за підсумками поточного сезону, зазнав вже четвертої поразки поспіль. Після двох стартових вікторій над "Динамо" і "Реал Фармою", підопічним Сергія Свистуна довелося битися з нині непереможним Горностаївським "Миром" і черкаським «Славутичем», а слідом було фіаско в Кубку тернопільській "Ниві". Видно, три мінімальних "бублика" все ж надломили кременчужан, інакше пояснити провал команди в матчі з "Енергією" досить важко. У першу чергу ,звинувачувати футболісти повинні самі себе. "Енергетики", звичайно ж, також не є хлопчиками для биття, зумівши реалізувати помилку центру захисту "Кременя", а потім вміло обороняючись, але от з реалізацією у команди гостей було видно великі проблеми.

Всі ми пам'ятаємо, наприклад, торішній старт "Севастополя" у першій лізі, коли в коротке літнє міжсезоння до складу команди влилися новачки, а також прийшов новий головний тренер. Зараз в чомусь схожа ситуація і з "Кременем". От тільки якщо у кримчан, як виявилося, суперників у боротьбі за путівку в УПЛ практично не було, то у "біло-синіх" таких відразу вісім! Тому невдалий старт може в кінці весни відгукнутися колективу з Полтавщини в підсумковому розташуванні команди в таблиці.

 

Багаторічна стабільність

Якщо склад учасників двох найсильніших дивізіонів країни є більш-менш стабільним, то ось про другій лізі такого сказати не можна. Ряд клубів за власним бажанням або ж через об'єктивні причини змушені зійти з дистанції, інші йдуть на підвищення, а є колективи, які вже роками радують своїх шанувальників щорічним виступом у професіональному футболі. Такі колективи особливих турнірних завдань перед собою не мають, і ставлять на чільне місце, в першу чергу, раціоналізм у розподілі бюджетних коштів.

Головним з аборигенів на сьогоднішній день є комсомольський "Гірник-Спорт", який починаючи з дебютного чемпіонату країни виступає у вітчизняній професіональній лізі. Починалася, правда, історія колективу під ім'ям "Локомотив", потім трансформувалося в "Гірник", а з 1995-го назва команди стало двоскладових. Найбільш успішними для "гірників" був кінець 90-х, коли колектив двічі поспіль займав четверту сходинку в турнірній таблиці. У Кубку ж країни найвищим досягненням є прохід до стадії 1/16 фіналу, коли в Комсомольськ приїжджали "Таврія", "Карпати" і "Ворскла", але господарям у тих трьох битвах так і не вдалося жодного разу відзначитися у воротах представників Прем'єр-ліги .

За словами президента клубу Петра Каплуна, протягом усього часу існування колективу у команди ще жодного разу не було фінансових проблем. А нині можна сказати, що "Гірник-Спорт" переживає свій другий зеніт. Взимку на пост головного тренера був запрошений досвідчений фахівець Ігор Жабченко, і під його керівництвом колектив у попередньому чемпіонаті став переможцем втішного турніру в четвертій групі другої ліги, а в поточному сезоні "червоно-біло-чорні" програвали поки лише представникам лідируючої трійки.

 Програма ігрового дня

Велика частина поєдинків туру розпочнеться о п'ятій годині вечора. У Херсоні стартовий свисток буде дано о пів на шосту, а в Білій Церкві, Овідіополі та Кременчуці початок матчів заплановано на 18:00.

На базі донецького "Шахетра" молоді "гірники" постараються завдати першої поразки миколаївській "Енергії", яка в нинішньому сезоні ще не знала гіркоти поразок. Минулий тур миколаївці пропускали, в той час як "Шахтар-3" у виснажливому поєдинку обіграв "Реал Фарму", ще й втративши через вилучення основного голкіпера, що і без того зменшує шанси господарів на успіх.

У Ровеньках зійдуться два претенденти на підвищення в класі. З урахуванням однієї гри в запасі, "Шахтар" і "Тернопіль" мають у своєму активі однакову кількість набраних очок. Тиждень тому обидва суперника по ходу своїх зустрічей програвали, але "городянам" вдалося переломити хід зустрічі і зрівняти рахунок, а "гірники" завершили поєдинок бойовою нічиєю з "Оболонь-Броваром". Тріумфатору сьогоднішньої зустрічі вдасться не відпустити від себе лідерів, що буде мати велике психологічне значення, у свою чергу переможеним доведеться ліквідувати вже більш значну відставання від пелотону.

У Карлівці дніпродзержинська "Сталь" постарається взяти реванш у господарів за дві невдачі у попередньому чемпіонаті. У матчі на Дніпрі "сталевари" розписали з "аграріями" нічию 1:1, а на Полтавщині сильнішими виявилися карлівчани, вигравши 2:1. Обидві команди знаходяться у нижній частині таблиці, що має додати колективам мотивації у боротьбі за залікові пункти.

Хмельницьке "Динамо" намагатиметься забити перший історичний гол у ворота "Славутича". До цього всі чотири поєдинки завершувалися сухими (найчастіше мінімальними) вікторіями черкащан. Однак враховуючи нинішній стан команди господарів, а також форму "Славутича", що не буде дивним і великий рахунок на користь гостей.

Херсонський "Кристал" у поточній першості пропустив вже 11 м'ячів, що є найбільшим показником ліги. У свою чергу "Макіїввугілля" серед колективів нижній частині таблиці чи не найменше всіх виймає м'яч із сітки власних воріт. Ось вже в трьох поєдинках поспіль (два в чемпіонаті і один в Кубку) "кавуни" не знають смаку перемог. "Вугільники" ж на минулих вихідних підняли собі настрій завдяки вікторії над своїм кривдником у Кубку країни "Карлівка". Чи слід чекати мінімальну перемогу гостей?

"Реал Фарма" постарається дати справжній бій лідеру ліги Горностаївському "Миру". У цьому сезоні "фармацевти" вже з боями провели зустріч зі "Славутичем", поступившись тому в кубковому поєдинку лише в додатковий час. Горностаївці ж на класі переграли хмельницьке "Динамо", залишивши у воротах суперника три автографа. Чи стануть овідіопольці перепоною на шляху до чергової перемоги "Мира"?

Дуже цікаве протистояння відбудеться на "Кремінь-Арені". Господарям, для того, щоб остаточно не викреслити себе зі списку претендентів на першу лігу, обов'язково слід брати сьогодні верх. "Скалі" у всіх зустрічах не вистачало концентрації у других таймах, що ставало запорукою поразок. Сьогодні у гостей є відмінний шанс скористатися розібраним станом суперника, щоб нарешті здобути першу перемогу в чемпіонаті.

У Білій Церкві зійдуться представники нижній частині табелі про ранги. Новокаховську "Енергію" поки що кидає то в жар, то в холод. Після безапеляційного розгрому в Комсомольську, команда Окулова досить несподівано переграла вдома "Кремінь". "Арсенал" вже в трьох поспіль поєдинках не може відзначитися забитим м'ячем. Правда, у зустрічах четвертого і п'ятого турів команді протистояли лідери дивізіону, що не залишили "канонірам" шансів на підсумковий успіх. Даний матч повинен стати одні з найбільш непередбачуваних в усьому турі: перемогу в ньому може здобути кожна зі сторін.

Олександр Риженко, Ua-football 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору