Новини ліги

Анонс матчів Фавбет Ліга 1. Шостий тур

21:24, 16 серпня 2013

17.08.2013. Субота, 17:00.

 «Полтава» - «Десна» (Чернігів)

Арбітр: Олексій Москаленко (Кривий Ріг)

Асистенти: Сергій Толмачов (Маріуполь), Владислав Сухомлинов (Київ)

 «Полтава» - на даний момент є найбільш  безкомпромісним колективом першої ліги. Команда Іллі Близнюка - єдина в лізі, яка ще жодного разу не зіграла внічию. Не думаю, що після матчу з «Десною» що-небудь зміниться в цьому плані.

В останніх іграх полтавці помітно додали, хоча при цьому і поступилися в попередньому турі «Буковині». Але той поєдинок команда провела в гостях, а з «Десною» вона зіграє в рідних стінах. А тут, як ми пам'ятаємо, «Полтава» намагається набирати по максимуму очок. Це підопічні Іллі Близнюка наочно продемонстрували у двох останніх домашніх іграх, в яких вони обіграли «Олімпік» і «Сталь». У цілому ж у 2013-му році лише «Ниві» вдалося обіграти «Полтаву» на її полі. В інших восьми матчах полтавчани здобули п'ять перемог, чотири з яких - «сухі», при трьох нічиїх. Не на користь «Десни» говорять і невдалі результати команди у виїзних іграх. У нинішньому сезоні підопічні Олександра Рябоконя обидва рази в гостях поступилися. Більше того, з 11 останніх гостьових матчів чернігівці виграли тільки один - 2:1 «Фенікс-Іллічівець» (23 травня 2010 року). У решті десяти іграх «Десна» зазнала шість поразок при чотирьох нічиїх, причому в семи з цих поєдинків покинула поле без забитих м'ячів.

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

раніше не зустрічалися.

 

 «Авангард» (Краматорськ) - «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка)

Арбітр: Андрій Кутаков (Київська область)

Асистенти: Ігор Гарлач (Ужгород), Денис Марченко (Чернігів)

Дискваліфіковані: Леонід Бояринцев, Сергій Артюх (обидва - «Нафтовик-Укрнафта»)

Варто було «Нафтовику» на один матч «втратити» свого наставника, як відразу ж перервалася тривала результативна серія охтирчан, що налічує сім матчів. Що ж, Євгенія Яровенко вже виписали з лікарні, тому, можу припустити, він відправиться разом із командою до Краматорська. З ним на тренерському містку шанси «нафтовиків» на те, щоб вперше обіграти «Авангард» і перервати свою 3-матчеву безвиграшну серію значно збільшуються. Проте, як і раніше не можуть допомогти своїм партнерам Леонід Бояринцев та Сергій Артюх. Вони продовжують відбувати дискваліфікацію, що робить охтирський колектив слабкішим.

Підопічні Сергія Шевченка, у свою чергу, відчувають певні проблеми з добуванням очок на виїзді, зате в домашніх іграх поки демонструють 100%-ий результат. З однаковим рахунком (2:1) в Краматорську були повалені «Десна» та «Зірка». Чи спіткає подібна доля «Нафтовик»? Цілком можливо. Зазначу, що «Авангард» на своєму полі виграв останні п'ять матчів, причому всі - з мінімальною перевагою (2:1 або 1:0).

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

2 зіграних матчу;

1 перемога «Авангарду»;

1 нічия;

різниця м'ячів: 3-0 на користь «Авангарду».

З них - на полі «Авангарду»:

1 зіграний матч;

1 нічия;

різниця м'ячів: 0-0.

Матчі минулого сезону: «Нафтовик-Укрнафта» - «Авангард» 0:3, «Авангард» - «Нафтовик-Укрнафта» 0:0.

 

 «Олімпік» (Донецьк) - «Буковина» (Чернівці)

Арбітр: Володимир Бондар (Харків)

Асистенти: Богдан Бучинський (Тернопіль), Тарас Соломчак (Тернопіль)

Дуже непередбачувана пара! У позаминулому сезоні обидві очні зустрічі цих суперників виграла «Буковина». Потім свято прийшло і на вулицю «Олімпіка», який у попередньому чемпіонаті завдав чернівчанам дві поразки, взявши таким чином реванш. Цікаво, що в кожному з поєдинків забивала лише одна з команд.

Згідно тенденції, що намітилася, обидва поєдинки поточного чемпіонату повинні завершитися внічию. І нинішня форма суперників цілком розташовує до такого результату. Обидві команди знаходяться в доброму як фізичному, так і психологічному стані. «Олімпік» встиг відійти від домашньої поразки від «Ниви», набравши в наступних двох іграх чотири очки. Причому подивіться, хто був в суперниках у підопічних Романа Санжара: «Суми» та «Сталь» - друга і третя на даний момент команди чемпіонату. Що стосується «Буковини», то підопічні Вадима Зайця після серії невиразних ігор, схоже, поступово виходять на свій минулосезонний рівень. Про це говорять як гра, демонстрована командою в останніх матчах, так і її результати. Зокрема, в рамках Кубка України в гостях здобута перемога над ПФК «Суми», а в попередньому турі першої ліги у Чернівцях була обіграна «Полтава».

 Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

4 зіграних матчі;

2 перемоги «Олімпіка»;

2 перемоги «Буковини»;

різниця м'ячів: 3-2 на користь «Олімпіка».

 З них - на полі «Олімпіка»:

2 зіграних матчу;

1 перемога «Олімпіка»;

1 перемога «Буковини»;

різниця м'ячів: 2-1 на користь «Олімпіка».

Матчі минулого сезону: «Олімпік» - «Буковина» 2:0, «Буковина» - «Олімпік» 0:1

 

 «Украгроком» (Головківка) - ПФК «Олександрія»

Арбітр: Олексій Драчов (Чернігів)

Асистенти: Олег Найко (Чернівці), Анатолій Куцев (Київ)

У першому в нинішньому сезоні дербі Кіровоградщини зустрінуться «Украгроком» і «Олександрія». За підсумками п'яти турів становище команд, як у турнірній таблиці, так і в інших змагальних аспектах, відрізняється, немов небо і земля. Олександрійці є єдиною командою першої ліги, яка не знала гіркоти поразок, і займають лідируючу позицію в чемпіонаті. «Украгроком» - один з двох колективів, який має нуль у графі «перемоги», який при цьому замикає турнірну таблицю чемпіонату.

Варто відзначити, що «Олександрія» в поточному чемпіонаті на виїзді поки не перемагала і голів не забивала. У майбутньому поєдинку підопічні Володимира Шарана мають прекрасну можливість виправити ці недоліки, адже фактично, хоч матч і виїзний, вони проведуть його будинку на рідному стадіоні «Ніка».

 Зазначу, що в анонсованому матчі існує велика ймовірність того, що будуть продовжені найбільш тривалі в нинішньому сезоні «суха» і безгольова серії. Воротар «Олександрії» Владислав Леванідов зберігає свої ворота в недоторканності ось вже протягом 392 хвилин (4 матчі). У свою чергу, футболісти «УкрАгроКому» у чотирьох останніх іграх не змогли засмутити суперників, в результаті чого безгольову серія команди досягла позначки в 417 хвилин.

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

раніше не зустрічалися.

 

 «Геліос» (Харків) - «Зірка» (Кіровоград)

Арбітр: Вадим Саїк (Одеса)

Асистенти: Руслан Кисельов (Суми), Олександр Дашко (Київська область)

Харківський «Геліос» продовжує скаржитися на суддів. У понеділок, 12 серпня, президент «сонячних» Олександр Гельштейн з відкритим листом звернувся до куратора українських арбітрів П'єрлуїджі Колліни з проханням про консультативну допомогу. На наступний поєдинок харків'ян був призначений одесит Вадим Саїк, якого поки можна вважати фартовим рефері для «Геліоса». При ньому в кінцівці минулого сезону «сонячні» в гостях з рахунком 2:00 обіграли «Нафтовик-Укрнафта». Правда, не варто забувати і про те, що в згаданому поєдинку 27-річний арбітр у компенсований час видалив Сергія Борзенко. Крім свого капітана, харків'яни в минулому турі втратили ще й Сергія Давидова, який отримав в Олександрії свій четвертий «гірчичник» в нинішньому сезоні. Як бачимо, напередодні анонсованого матчу кадрова ситуація в «Геліос» залишає бажати кращого.

У «Зірки» в цьому плані все йде краще: дискваліфікованих немає, травмованих, начебто, - теж. У попередньому турі кіровоградці на своєму полі не змогли в більшості обіграти «Титан», що викликало невдоволення більшості фанатів. Команда поки і близько не показує тієї гри і результатів, які відповідали б поставленим перед нею завданням. Однак не варто забувати, що в міжсезоння «Зірку» очолив новий тренер і, можливо, футболісти просто ще не зовсім розуміють його вимог і установок. Необхідно набратися терпіння і почекати два-три тури, після чого вже робити якісь висновки.

У Харків «Зірка» вирушає для того, щоб поповнити очковий багаж і поліпшити своє турнірне становище. Останні три поєдинки проти «Геліоса» склалися для кіровоградців досить успішно - дві перемоги при одній нічиїй. Але варто згадати, що гостьова безвиграшна серія «Зірки» налічує вже п'ять поєдинків, а в Харкові вона не перемагала з 2010-го року. Саме тому ризикну припустити, що максимум, на що можуть розраховувати підопічні Миколи Федоренка в майбутньому поєдинку - нічия.

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

8 зіграних матчів;

2 перемоги «Геліоса»;

3 нічиї;

3 перемоги «Зірки»;

різниця м'ячів: 11-11.

 З них - на полі «Геліоса»:

4 зіграних матчі;

1 перемога «Геліоса»;

2 нічиї;

1 перемога «Зірки»;

різниця м'ячів: 6-6.

Матчі минулого сезону: «Геліос» - «Зірка» 0:0, «Зірка» - «Геліос» з рахунком 1:0.

 

 «Титан» (Армянськ) - МФК «Миколаїв»

Арбітр: Дмитро Жуков (Донецьк)

Асистенти: Віктор Матяш (Донецьк), Олексій Целовальник (Донецьк)

Майбутній поєдинок стане для команд вже третім очним за останні чотири місяці. Наприкінці квітня «Миколаїв» дивом забрав ноги з Армянська, зігравши тут внічию 2:2. Трохи більше тижня тому команди зустрілися у Миколаєві в рамках кубка країни. І знову в основний час було зафіксовано рахунок 2:2, причому на цей раз удача широко посміхнулася кримчанам, зрівнявши рахунок на п'ятій компенсованій хвилині. Правда, в овертаймі «Миколаєву» все ж вдалося вирвати перемогу - 3:2. Кажуть, Бог любить трійцю. Чи завершиться нічиєю (2:2?) І третя зустріч суперників у 2013-му році?

У всякому разі, особисто мені подібний результат бачиться найбільш вірогідним. «Миколаїв» на старті сезону виглядає сильніше. Але цього разу «корабели» зіграють на виїзді, а в Армянську, як відомо, «Титан» у нинішньому році ще не програвав. Домашня безпрограшна серія кримчан налічує вже десять матчів!

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

4 зіграних матчі;

1 перемога «Титану»;

2 нічиї;

1 перемога «Миколаєва»;

різниця м'ячів: 4:04.

 З них - на полі «Титану»:

2 зіграних матч, а

2 нічиї;

різниця м'ячів: 2:02.

Матчі минулого сезону: «Миколаїв» - «Титан» 0:2, «Титан» - «Миколаїв» 2:02.

 

 «Нива» (Тернопіль) - «Динамо-2» (Київ)

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Асистенти: Заур Курбанов (Херсон), Павло Касанов (Вінниця)

Схоже, в нинішньому сезоні Олександру Хацкевичу доведеться вирішувати задачу, аналогічну тій, з якою перед ним зіткнувся Андрій Гусін - збереження прописки в першій лізі. Як і роком раніше, за підсумками п'яти турів в активі киян - всього лише три набраних очки. І якщо раніше поєдинки проти «Ниви» динамівці проводили, поглядаючи на суперника зверхньо, ​​то в майбутньому матчі вже «Динамо-2» виступить аутсайдером.

 «Нива», до слова, має прекрасний шанс не тільки реабілітуватися перед своїми вболівальниками за розгромну поразку в минулому турі від «Сум», а й здобути свою першу в нинішньому сезоні перемогу в рідних стінах, яка, у свою чергу, перерве 11-матчеву домашню безвигришну серію команди в першій лізі.

Статистика очного протистояння в рамках першої ліги:

4 зіграних матчі;

4 перемоги «Динамо-2»;

різниця м'ячів: 10:05 на користь «Динамо-2».

 З них - на полі «Ниви»:

 2 зіграних матчу;

2 перемоги «Динамо-2»;

різниця м'ячів: 3:01 на користь «Динамо-2».

 Матчі минулого сезону: не зустрічалися.

 Роман Мальчевський, Footboom.com




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору