Новини ліги

Професіональна футбольна ліга та її маркетинговий партнер ТОВ "Ліга Футбол" оголошують про набір слухачів до Школи футбольної журналістики

07:15, 11 серпня 2013

Професіональна футбольна ліга та її маркетинговий партнер ТОВ "Ліга Футбол" оголошують про набір слухачів до Школи футбольної журналістики.

Школа футбольної журналістики - це унікальний спільний із провідними спортивними ЗМІ освітній проект, що здійснюватиметься за підтримки  ПАТ "Оболонь". Школу утворено для навчання та підготовки журналістів у сфері футболу. Основні елементи освітнього процесу – досвід провідних журналістів, практика та зв'язок із засобами масової інформації.

Навчання у Школі розраховано на журналістів-початківців, студентів вищих навчальних закладів та фахівців зі зв’язків із громадськістю, які спеціалізуються на футболі.

Програма навчання розрахована на три місяці. Навчальна робота здійснюється провідними фахівцями друкованих та електронних ЗМІ, що спеціалізуються на футболі.

Програма навчання складається з серії лекційних занять, майстер-класів та виконання самостійних практичних завдань під керівництвом провідних журналістів спортивних ЗМІ. Методика навчання у Школі передбачає систематизацію та практичне застосування теоретичних знань у сфері медіа, що спеціалізуються виключно на футболі.

Діяльність Школи реалізується у три етапи:

  1. Прийом заявок та зарахування до Школи.
  2. Лекційно-практичний цикл.
  3. Стажування.

Зарахування до Школи: 

Зарахування до Школи відбувається на конкурсній основі. Претендент має заповнити реєстраційну форму та виконати тестове (практичне) завдання. Рішення про зарахування абітурієнта приймає Колегія викладачів.

Для виконання тестового завдання абітурієнт має написати звіт про матч (до 4-х тис. друкованих знаків) та у термін до 19 серпня 2013 року надіслати звіт та заповнену реєстраційну форму за електронною адресою press@pfl.com.ua. Матч для перегляду: Фавбет Ліга 1, 5-й тур, 11 серпня 2013 року, "Зірка" - "Титан", трансляція на телеканалі Футбол, початок о 16.00, або переглянути матч 6-го туру, що транслюватиметься на телеканалі футболу. Про визначений для перегляду матч та дату трансляції буде повідомлено додатково на офіційному сайті ПФЛ.  

Зареєструвавшись у Школі, Слухач має створити власний блог на сайті офіційного інформаційного партнера Професіональної футбольної ліги - порталу Ua-football. Після кожної лекції всі слухачі протягом трьох днів мають виконати «домашнє завдання»,  розмістити його у своєму блозі та надати матеріал для опублікування на сайті ПФЛ у блоці "Новини".

По завершенні навчального процесу кращі слухачі Школи проходять стажування у виданнях (друкованих та електронних), що входять до Пулу партнерів Школи. Період стажування – 1 місяць.

Відбір претендентів на проходження стажування у виданнях Пулу партнерів відбувається на конкурсній основі згідно з рішенням Колегії викладачів.

Програма навчання охоплює наступні напрями:

-      Актуальні жанри футбольної журналістики.

-      Специфіка футбольної лексики та синтаксису.

-      Основи стилістики та редагування.

-      Піраміда футболу. Структура організації та управління у футболі.  Основи документів, що регламентують                   проведення змагань з футболу.

-      Майстер хедлайнів.

-      Технології створення новин.

-      Ефективне інтерв’ю, спектр запитань до співрозмовника.

-      Психологічні прийоми та основи спілкування у футбольній журналістиці.

 

Початок навчання 22 серпня 2013 року.

Лекції проводитимуться щочетверга, з 17.00 до 20.00 у приміщенні Професіональної футбольної ліги (м. Київ, пров. Музейний, 2-б).

За необхідною інформацією звертайтеся до прес-служби ПФЛ за телефоном 050 410 22 09

Слідкуйте за оновленнями на сайті pfl.ua

Реєстраційна форма




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору