Новини ліги

Відбулася нарада за участі віце-президентів ПФЛ

15:17, 8 серпня 2013

8 серпня 2013 року в приміщенні ПФЛ відбулася нарада за участі президента Ліги Мілетія Бальчоса, віце-президентів Миколи Кмітя, Ігоря Шама, Віктора Пожечевського та Анатолія Волобуєва. У ході роботи учасники засідання визначили шляхи реалізації стратегії розвитку та діяльності Професіональної футбольної ліги у контексті Плану виконання Постанови ХХІІ Конференції, затвердженого Центральною Радою.    

Основні питання наради стосувалися розробленню та вжиттю заходів стосовно стабілізації фінансово-економічної ситуації в клубах першої-другої ліг. У цьому контексті утворено робочу групу із залученням до її складу провідних фахівців з маркетингу та фінансово-економічних питань. У компетенції групи спеціалістів - проведення моніторингу та аналізу маркетингової і комерційної діяльності й фінансового забезпечення клубів, а також підготовка висновків і відповідних пропозицій.  У подальшому головним завданням робочої групи стане розроблення Концепції виходу клубів з фінансової кризи та подальшого розвитку бренду ПФЛ шляхом комерціалізації змагань. Керівником групи призначено першого віце-президента ПФЛ Миколу Кмітя.

 

Окрему увагу приділено проблемі розбудови спортивної інфраструктури клубів, приведення до сучасних технічних характеристик стадіонів, футбольних полів та інших спортивних споруд. Це питання також підлягає вивченню робочою групою, що її очолить Анатолій Волобуєв. Спеціалісти, що увійдуть до складу групи, проведуть моніторинг стану спортивної інфраструктури клубів, а також вивчать та систематизують технічні можливості стадіонів клубів ПФЛ з метою організації телетрансляцій та приведення спортивної інфраструктури клубів до вимог транслятора. По завершенню вивчення ситуації заплановано розроблення проекту Концепції приведення спортивної інфраструктури клубів у відповідність до статутних та регламентних норм ФІФА, УЄФА, ФФУ та ПФЛ, а також вимог Положення «Про атестацію футбольних клубів України 1-ої та 2-ої ліг» на 2013-2016 роки.

Не менш важливим стало питання безпеки та забезпечення громадського порядку під час змагань з футболу. Після всебічного вивчення роботи клубів із зазначеного питання, члени робочої групи розроблять проект плану заходів щодо забезпечення громадського порядку та безпеки під час змагань серед команд клубів ПФЛ. В рамках роботи з цього питання планується організація та проведення циклу теоретичних та практичних семінарів за тематикою «Безпека та профілактика правопорушень під час змагань з футболу».  




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору