Новини змагань

"Оболонь-Бровар" -- "Мир" -- 1:1 (2:4)

09:48, 8 серпня 2013

Як то б не було болісно розуміти, та "Оболонь-Бровар" вже закінчив свій шлях до Кубку України. На перепоні став лідер другої ліги "Мир". Так, горностаєвці вкотре за цей сезон презентували себе компактною й зіграною командою, та в той же час вони з десяток разів тримались на лезі ножа. На жаль, креативні футболісти "пивоварів" дали їм дотриматися до серії післяматчевих пенальті, в якій найкращим чином проявив себе кіпер гостей Бобров.

Хоча ще перед початком "лотереї" у перемогу наших хлопців не вірилось. Все-таки пенальті -- це, в першу чергу, випробування не для майстерності, а для нервів. Тому тут перемагає більш загартований, досвідчений. Оскільки у заявці "Миру" середній вік гравців складає 27,95 років, а у "Оболоні-Бровар" -- 21,28, переможець здавався відомим ще до першого удару. Звісно, коли Хомутов, виконувавший 11-метровий другим, вдарив повз ворота, з`явилося сподівання, що статистичні дрібниці варто заховати до шухляди й чекати до потрібного моменту. Але наступні удари "пивоварів", які брав кіпер гостей показали, що юнакам доки не вистачає витримки. 

Після матчу головний тренер господарів Сергій Солдатов сказав, що просив підопічних не доводити справу до післяматчових пенальті, але...

Насправді гравців не звинуватити у бажанні, навіть у вмінні. Та футбольна доля така, що для голу треба обійти не одну перепону. Це і офсайд, і захисники, й воротар, при цьому й бажано влучати в площину воріт. У середу "зелено-білі" обходили одні перепони й одразу ж потрапляли до інших. Постійно не вистачало якісного завершального удару. Коли Фаворов зрівняв рахунок, а гості були у меншості, напрошувався переможний м`яч, та футбольні боги чомусь не дивилися в бік вулиці Північної.

Тут згадується минулорічна стаття журналіста россійського інтернет-порталу, який після несправедивої поразки ЦСКА від шведського АІКа сказав, що це буде армійцям на користь. Менш ніж за рік після слів коллеги команда Леоніда Слуцького виграла Премьєр-лігу. Можливо, ситуація має право на повторення у наших реаліях?

Хоча президент "Оболонь-Бровар" Олександр Слободян (повне інтерв`ю з Олександром В`ячеславовичем чекайте на сайті в найближчі дні) про цілі команди у цьому сезоні філософськи помітив, що оселю потрібно будувати з міцного фундаменту й головне завдання клубу це гідні, честні виступи з суперниками, в яких молоді гравці наберуть необхідного досвіду й зможуть розвиватися у потрібному руслі.

Отже, Citius, Altius, Fortius! А "Миру" мир й успіху у наступних матча Кубку. 

"Оболонь-Бровар" -- "Мир" -- 1:1 (2:4)

Голи: Фаворов (80) -- Білоусов (45+3).

Пенальті: 1:2 Шипа, 2:2 Корнєв, 2:2 Хомутов (мимо), 2:2 Вовченко (воротар), 2:3 Савченко, 2:3 Черемісін (воротар), 2:4 І.Кожемякін, 2:4 Лещенко (воротар).

"Оболонь-Бровар": Дяченко, Остапенко, Черемісін, Березанський (Бартошук, 73), Лещенко, Корнев, Проневич (Пронак, 54), Фаворов, Слободян (Вовченко, 54), Маринчук, Корольчук.

 Запасні: Федорівський, Майданевич, Таран, Литовчак.

 Тренер: Сергій Солдатов.

 "Мир": Бобров, Головко, Осьмачко, Чмеленко (Хомутов, 120), Яблонський, Шипа, Зайцев, Довбиш, Волков (Савченко, 74), Білоусов (І.Кожемякін, 103), Драголюк.

 Запасні: Гашин, А.Кожемякін, Колесников, Мясников.

 Тренер: Олександр Сапельник.

07.08.2013. Київ. "Оболонь-Арена". 1 000 глядачів. +29`С.

Арбітр: П.Почепецький (Дніпропетровськ), ассистенти: С.Горбас, В.Попков (Донецька обл.). 

Попередження: Фаворов (9), Остапенко (22) -- Довбиш (22)

Вилучення: Довбиш (57, друге попередження). 




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору