Новини змагань

ПФК "Олександрія": важка, але заслужена перемога

09:26, 8 серпня 2013

ФК «Олімпік»(Донецьк) – ПФК «Олександрія» - 1:1(0:0, 1:1, 3:5 – пенальті) 
07.08.2013 року, 17-00, стадіон «Олімпік», глядачів 300, поле 4, + 23 
Головний арбітр – І.Пасхал (Херсон)
Асистенти арбітра – В.Кисельов(Суми),  І.Сидорук(Сумська обл.)
Резервний арбітр – А.Береговий (Донецька обл.) 
Інспектор ФФУ – Г.Литвинов (Донецьк)


ФК «Олімпік»: Жук, Іванов – к/к, Гришко, Драченко, Пєвнєв, Шеріф, Дорошенко(Лебідь,46), Алексанов, Осадчий(Огіря,46), Волков, Єсип(Семенина,68).
Запасні : Махарадзе,Орєхов, Дудник, Шабан, 
Головний тренер – Р.Санжар,


ПФК «Олександрія»: Зарубін – к/к, Лобойко, Сидоренко(Микицей,99), Бровченко, Соломка(Коломоєць,73), Зейналов, Полярус, Пічкур, Антонов(Сухоцький,71), Банада, Басов.
Запасні : Рудик, Гаркуша, Грицук, Гуськов,.
Головний тренер – Володимир Шаран
Президент клубу – Сергій Кузьменко
Почесний президент клубу – Микола Лавренко


Попередження: П.Іванов(59), О.Волков(117) – О.Антонов(52),  С.Басов(105+2), Р.Зарубін(105+2),Ю.Коломоєць(109)
Вилучення: С.Басов(105+2)
Голи: Р.Драченко(113) – Р.Зейналов(95)


У нинішньому сезоні жереб вперше звів у розіграші Кубка України «Олімпік» та ПФК «Олександрія», а в чемпіонатах України суперники між собою провели 2 матчі. В минулому році в Олександрії у впертій боротьбі перемогли господарі поля – 2:1(Є.Банада, І.Чередніченко – К.Дорошенко), а в Донецьку 13 квітня нинішнього року олександрійці розгромили «Олімпік» - 4:1. Вже на 61 хвилині гри рахунок був 4:0 на користь наших земляків. У воротах донечан розписалися : А.Запорожан, Ю.Коломоєць та двічі В.Грицук. Гол престижу господарі поля зуміли забити лише в кінці зустрічі. Відзначився форвард «Олімпіка» А.Каськов.
    У звітному матчі головні тренери обох команд виставили експериментальні склади. В олександрійців із-за травми не змогли взяти участь Р.Локтіонов та Бідловскій, а А.Кічі, А.Запорожану, В.Бондаренку, С.Старенькому, А.Шендріку та В.Леванідову тренери дали змогу відпочити перед відповідальним матчем з харківським «Геліосом». У складі донечан теж з’явилися гравці, які не завжди потрапляють у стартовий состав – В.Жук, Р.Пєвнєв, Д.Осадчий та досвідчений Б.Єсип.
    Перший тайм проходив у невисокому темпі та в рівній, але малоцікавій боротьбі. Донечани більше грали через центр, а олександрійці частіше використовували фланги. Але створити до перерви хоча б один гольовий момент у воріт суперника команди не зуміли. 
В перерві головний тренер «Олімпіка» Р.Санжар зробив дві заміни, але забігаючи наперед, відзначимо, що користі вони донечанам не принесли.
    Олександрійці активно розпочали другий тайм і почали створювати гострі моменти у воріт господарів поля. На 62-й хвилині матчу, після прострілу з правого флангу О.Антонова, захисник «Олімпіка» з великими труднощами вибив м’яч на кутовий. Під завісу другого тайму двічі мав можливість відзначитися досвідчений Є.Пічкур, але не зумів переграти голкіпера господарів поля В.Жука. Маючи ігрову та територіальну перевагу в другому таймі, наші футболісти так і не зуміли забити переможний м’яч в основний час – 0:0.
 А відкрили рахунок  олександрійці на 95-й хвилині зустрічі, коли Р.Зейналов  після передачі А.Поляруса потужним ударом відправив м’яч у сітку воріт господарів поля. Гра в подальшому проходила під диктовку нашої команди. Але вирішальною стала 105-а хвилина зустрічі, коли за перемовини з арбітром отримав два попередження С.Басов і був вилучений з поля. Вже на початку останнього тайму долю матчу міг вирішити Ю.Коломоєць, але з вигідної позиції пробив мимо воріт. Відігралися господарі поля на 113-й хвилині гри, коли після навісу з правого флангу, М.Драченко першим опинився біля м’яча і зрівняв результат – 1:1.
В серії пенальті точнішими виявилися наші футболісти, які виконували їх бездоганно. Не підвів партнерів і капітан нашої команди Р.Зарубін, який парирував один із ударів донечан. У олександрійців пенальті реалізували : С.Лобойко, А.Сухоцький, С.Микицей, Ю.Коломоєць та Р.Зейналов. Важка, але заслужена перемога. Вітаємо нашу команду з виходом до наступного етапу Кубка України.
На післяматчевій конференції головний тренер ПФК«Олександрія» В.Шаран відзначив :
-  Задача була перемогти в кубковій грі. Сам матч виявився важким, 120 хвилин тримав у напрузі. Все вирішилося в післяматчевій серії пенальті. Тому я задоволений  цим переможним результатом. У нас немає основного складу, ми маємо 24 рівноцінні гравці. Ми дали змогу відпочити шістьом гравцям і дали шанс показати себе з кращого боку іншим футболістам.
Головний тренер "Олімпіка" Р.Санжар:
-  Гра була дійсно кубковою. Моменти були в обох команд. В «Олімпіка» були більш гостріші моменти, але вони ними не скористалися, за що і поплатилися. "Олександрія" дійсно заслужила перемогу.  

ІАЦ ПФК «Олександрія»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору