Новини змагань

Перемога аграріїв у кубковій зустрічі

09:22, 8 серпня 2013

Матч другого попереднього етапу розіграшу Кубку України «УкрАгроКом»  «Нафтовик-Укрнафта» завершився з рахунком 1:0.

 «УкрАгроКом» Головківка  «Нафтовик-Укрнафта» Охтирка  1:0  (0:0)

 07.08.2013, початок – 17.00, Головківка, стадіон «ГОЛовківський», оцінка поля – 4, кількість глядачів – 500, температура + 29.

Суддівська бригада: арбітр – Чижевський П.П. (Київ), асистенті арбітра – Марчик О.В. (Київ), Дашко О.В. (Київська обл.), 4-й арбітр – Кацман О.О. (Кіровоград).

 Спостерігач арбітражу: Абросимов Є.О. (Одеса).

 «УкрАгроКом»: Науменко, Ломко, Любчак, Покосенко, Радевич, Даньків, Батраченко – капітан, Ляшенко (Фальковський, 75), Лозовий (Сірик, 63), Платунов (Боровський, 37), Пономар.

 Запасні: Ніколаєв, Череватенко, Єфремов, Зайнчковський.

 Головний тренер – Юрій Гура.

 «Нафтовик-Укрнафта»: Вокальчук – капітан, Войцеховський (Прокопченко, 62), Бояринцев, Зайчук, Антонюк, Павелько, Кісіль (Кременчуцький, 81), Саванчук (Світличний, 74), Разуваєв, Артюх, Левига.

 Запасні: Лавренюк, Вайда, Яровенко, Жаріков.

 Головний тренер – Євген Яровенко.

Попередження: Ломко (74), Сірик (82), Даньків (90+3) – Бояринцев (52), Разуваєв (68), Світличний (76), Кременчуцький (84).  

 Голи: Антонюк (51) – автогол.

Після важкого входу у новий сезон, коли у чотирьох турах чемпіонату FAVBET Ліга 1аграрії не здобули жодної перемоги, підопічні Юрія Гури прагнули реабілітуватися в очах своїх прихильників та подолати колег по першій лізі «Нафтовик-Укрнафта» у кубковій зустрічі на своєму рідному стадіоні «ГОЛовківський». Це, як відомо, був другий попередній етап розіграшу Кубку України.

 З цим суперником аграрії не зустрічалися жодного разу а ні у офіційних матчах, а ні у спарингах, а тільки чули про цю команду та ще тренерській штаб, разом з футболістами, передивився відеозаписи деяких ігор «Нафтовика» з Охтирки, зробивши аналіз та відповідні висновки. Але то все – теорія, а от практика – це зовсім інша річ…

 Але перед спортивним репортажем про цей цікавий двобій, давайте разом зробимо невеличкий екскурс у недалеку історію кубкових поєдинків «УкрАгроКому». Отже, 16 липня 2011 року команда провела перший матч на професіональному рівні. У матчі першого попереднього етапу Кубка України головківці вдома здолали краматорський «Авангард» 2:1. Таким чином, у аграріїв наступним суперником у розіграші Кубка України  став один з грандів українського футболу, а саме – «Металург» Запоріжжя! Кубкова зустріч між цими командами відбулася 17 серпня 2011 року та викликала великий інтерес та навіть ажіотаж прихильників футболу. На стадіоні «ГОЛовківський» у той день був повний аншлаг. Багато людей  стояло і у проходах. Це було дійсно велике свято футболу! Той історичний для команди з Головківки матч був насправді видовищним, цікавим та повним інтриги. Грали головківці достойно та з великим бажанням перемогти сильного та титулованого суперника. Основний час закінчився з рахунком 0:0, а от у овертаймі господарі поля таки програли більш досвідченому супернику з мінімальним рахунком 0:1. Та як би там не було, а ця зустріч  не просто запам’яталася глядачам, а навічно увійшла у історію клубу з Олександрійщини.

 Окремо требо сказати про кубкові зустрічі сезону 2012/2013. Перші дві гри були з аматорськими колективами. Ось їх результати:

      «Буча», місто Буча Київської області − «УкрАгроКом» − 1:2

        «Гвардієць» смт Гвардійське, Крим − «УкрАгроКом» − 1:3     

 Після перемоги над «Гвардійцем», аграрії вперше у своїй історії вийшли до 1/16 розіграшу Кубка України. І саме на цій стадії розіграшу  суперником головківців знову стає «Металург» Запоріжжя! Дежа вю! Але гра цього разу проходила не в Головківці, а у місті Олександрії на культурно-спортивному комплексі (КСК) «Ніка». Відбулася вона 23 вересня 2012 року та зібрала рекордну для аграріїв кількість глядачів – 4200! І вболівальники не пожалкували, що прийшли на цей матч, адже подивитися дійсно було на що. Аграрії, пропустивши першими м’яч  з сумнівного пенальті, невдовзі зрівняли рахунок – 1:1, з яким і закінчився цей повний інтриги двобій. У овертаймі рахунок не змінився і долю зустрічі вирішила серія пенальті. По пенальті «УкрАгроКом» переміг  команду прем’єр-ліги «Металург» з рахунком 5:4 та вийшов до 1/8 фіналу Кубка України! На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Металургу» Віталій Володимирович Кварцяний віддав належне супернику і наголосив, що у команди «УкрАгроКом» є добре майбутнє.

 На 1/8 фіналу Кубка України жеребкування визначило суперника аграріїв. Ним став ні хто небудь , а одеський «Чорноморець»! Про славетну історію цього вітчизняного гранда годі і говорити! Ця зустріч відбулася 31 жовтня 2012 року на КСК «Ніка» і зібрала 4000 глядачів. Гра проходила дуже цікаво. Про домінування одеситів на полі казати не можна. Гра була рівною. І якщо перший тайм закінчився з рахунком 0:1, то на початку другого аграрії встановили паритет – 1:1. Та більш  досвідчені гості таки перемогли «УкрАгроКом». Рахунок тієї зустрічі 1:2. Тоді ще ніхто не знав, що саме «Чорноморець» з Одеси стане фіналістом Кубка та Суперкубка України… Головний тренер «Чорноморця» Роман Йосипович Григорчук на післяматчевій прес-конференції схвально охарактеризував команду з Головківки та зокрема сказав (цитата): «…правда є в тому, що команда дійсно добре організована й зрозуміло, що це рівень не другої, а більш вищої ліги». Ці слова виявилися пророчими! У сезоні 2012/2013 ПФК «УкрАгроКом» здобув право виступати у першій лізі! Та пам’ятна кубкова зустріч команди «УкрАгроКом» з невеличкого аграрного села Головківки на Кіровоградщині та «Чорноморця», з відомого на весь світ мільйонного міста-порту  на Чорному морі Одеси, викликала широкий резонанс у футбольних колах держави. Популярна програма «Профутбол» відомого спортивного тележурналіста Ігоря Циганика, що виходить на каналі «2+2», після тієї історичної для аграріїв гри, показала досить великий за ефірним часом та змістовний сюжет про команду «УкрАгроКом» та її головного тренера Юрія Гуру. Цього дійсно заслужили дійові особи того сюжету…

Та повертаємося на стадіон «ГОЛовківський». Щасливі від того, що великий футбол повернувся до Головківки, місцеві вболівальники заздалегідь зайняли місця на красені-стадіоні. Згодом до них долучився потужний десант шанувальників футболу з Олександрії, яких доставили автобусами спецрейсів. На Олександрійщині футбол – це завжди свято!

Пролунав свисток досвідченого арбітра з Києва Павла Чижевського і гра розпочалася. Вже на 4-й хвилині господарі поля подавали кутовий з лівого флангу атаки, але   ситуацію розрядили приїжджі (комбінована жовто-чорна форма). Не можна казати, що початок матчу був швидким. Скоріше за все, він проходив у спокійному руслі. Можливо тому, що суперники не знали один одного. А на 14-й – Віталій Пономар бив по воротах нафтовиків, але удар був відверто слабким, тому голкіпер, він же капітан команди, Сергій Вокальчук спіймав м’яч  без напрягу. Свої контратаки охтирці будували переважно через фланги, але вони наштовхувалися на протидію чудових та досвідчених вінгерів (від англ. wing, крило) аграріїв − Олександра Ломка з правого крила захисту, та шульги Сергія Радевича, що грає на лівому фланзі. Небезпечною для «Нафтовика» була і 15-та хвилина, коли при великому скупченні гравців у карному майданчику з великими потугами захисники спромоглися перевести м’яча на кутовий. Нажаль, його подача не привела до гола. А гра набирала обертів. Друга половина першого тайму проходила жвавіше і кожна з команд шукала свою стежинку до футбольного щастя. На 24-й хвилині сьомий номер гостей Олександр Саванчук пробив зненацька по воротах Сергія Науменка, але дуже неточно. Буває. Спробували забити нафтовики і на 30-й хвилині, коли по воротах бив Сергій Кісіль, але удар був несильним, тому м'яч  легко піймав у руки голкіпер з Головківки. На 37-й – рання заміна від Юрія Гури. Коуч міняє Сергія Платунова на  вихованця олександрійського футболу Богдана Боровського. «Нова кров» дійсно добавила гостроти у атаки  украгрокомівців. Та перший тайм так і завершився з «баранками» на табло.

 Другий тайм почався у тих складах команд, з яким завершився перший. – Може бережуть сили на овертайм? – пронеслося у голові автора цих рядків. Та я одразу відкинув цю ганебну думку. Треба вигравати! Треба! І гол відбувся! На 51-й хвилині у власні ворота його забив одинадцятий номер гостей  Дмитро Антонюк. Під час потужної атаки аграріїв він намагався відбити круглого, і він це зробив! Але поцілив у власні ворота. Ми можемо лишепоспівчувати Дмитру ... А рахунок стає 1:0! Після цього дуже неприємного для приїжджих випадку, вони активізувалися і прагнули до статус кво.  Але аграрії і не збиралися грати на утримання рахунку та відсиджуватися у обороні. Вони продовжували грати, щоби подвоїти рахунок. На 59-й – Саша Ломко впритул потужно бив, але  голкіпер Сергій Вокальчук перевів шкіряного на кутовий. Подальший стандарт, нажаль, не мав гостроти. А на 61-й – одразу два гравця з Головківки могли відзначитися голом. Це Віталій Пономар, що у цій грі дуже часто опинявся у штучному офсайді,що створювали візаві, та Сергій Радевич. Але вони обидва схибили. Запам’яталася 64-та хвилина, коли Микола Ляшенко не зміг обдурити голкіпера нафтовиків і той витягнув круглого буквально з ніг гравця аграріїв. Але насправді цікавими були 78-80 хвилини, коли вільний удар у карному майданчику пробивали господарі. Цю ситуацію добре прорахував воротар Сергій Вокальчук та ліквідував справжню небезпеку.

 А от на 82-й – вже гості не змогли замкнуту дуже чудову прострільну передачу вздовж воріт головківців. Мабуть, це був не їх день… Гра так і завершилася з рахунком 1:0. Нарешті є сатисфакція для команди з Головківки! Молодці, хлопці! Так тримати! Тепер попереду 1/16 розіграшу Кубку України. Саме на цій стадії до турніру долучаються команди прем’єр-ліги. Пригадую попередній сезон… Дежа вю!    

  В’ячеслав  Чебишев, заслужений тренер України, майстер спорту, керівник прес-центру ПФК «УкрАгроКом»




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору