Новини ЗМІ

Ігор Яворський: "Кожен футболіст повинен викладатись від А до Я"

11:44, 5 серпня 2013

- Знаєте важко коментувати таку гру, коли ти знаєш, що маєш три очка в кишені і вони спливають від тебе буквально за п’ять-сім хвилин до кінця поєдинку. Чому так? Тому що я завжди говорив, що футбол це ігрова дисципліна, це порядок на футбольному полі, це кожен футболіст повинен викладатись від А до Я. Почав арбітр матч і поки він не дасть фінальний свисток, футболіст який вийшов на поле повинен викладатись. Наші футболісти сьогодні не зрозуміли цього, і я вже говорив неодноразово, що ми страдаємо від цього, тому, що такі помилки і прорахунки в обороні які ми допускаємо останнім часом, це просто недопустимо. Команда бере вибиває м’яч і забиває нам його, це звичайно не красить нашу команду. А якщо взяти 80-т хвилин поєдинку, то команда грала у футбол. Я вважаю, що футбол дивився, гра команди була видовищною, було багато моментів, ми могли ще забити м’ячі.  Та на превеликий жаль так у футболі буває, що потрібно страдати через свої помилки, ось ми тепер і страдаємо.

- Що робити із захистом команди?

- Ну, захист ви ж бачите, ми тусуєм як можемо, уже не знаєм як.  Звичайно ми надіємось на одужання Ільківа, нашого центрального захисника, тому, що все таки він ведучий футболіст команди. Він уже приступив працювати в загальній групі, можливо ще тур- два і він з’явиться в стартовому складі. У нас жахлива ситуація в лінії оборни. Поки ми вели 2:0, забили м’ячі, поки ми грали дисципліновано позаду, поки вони виконували установку на гру, командна гра дивилась здорово. Тільки вони почали займатись анархією, почали грати кому як заманеться, звичайно почалися у нас проблеми і ці проблеми вже неодноразово у нас виникають. Я думаю, що потрібно з цим щось робити. Будемо виходити з цієї ситуації, яка у нас є, будемо пробувати інших футболістів на ці місця, іншого виходу у нас немає. І звичайно будемо на тренуваннях багато працювати, будемо вказувати на ті прорахунки які у них були і старатись робити усе можливе, щоб таких помилок не було як сьогодні.

- У вас раніше були нарікання до стану газону, як сьогодні?

- Я завжди говорю, що наш Тернопільський стадіон не є ідеальним. Сьогодні поталанило, що дощ пройшов і м’яч не деренчав і сьогодні він був більш швидкісний. Звичайно, що сьогодні футбольне поле було у кращому вигляді, та якщо його порівняти з такими стадіонами як «Олімпік» в Донецьку то я скажу нам до нього досить далеко. Чому? Тому що там просто ідеальні футбольні поля і звичайно нашим технічним футболістам дуже легко працювати з м’ячем на хорошому футбольному полі. Ми сьогодні бачили, що м’яч не так скакав як за звичай, м’яч контролювали в середині поля, швидко рухався м’яч, швидко футболісти приймали рішення, це йде тільки на позитив. Але ще раз скажу: ми самі допустили помилки і самі повинні за них нести відповідальність, і я також в тому числі і футболісти які не виконують установку на матч.

ФК "Нафтовик-Укрнафта"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору