Новини ліги

FavBet Лига 1. Анонс матчів четвертого туру

15:40, 3 серпня 2013

"Полтава" - "Сталь"

3 серпня. Полтава. "Локомотив". 17:00

Арбітр Володимир Бондар (Харків). Асистенти: Михайло Маланчук (Чернівецька обл.), Ігор Сидорук (Сумська обл.).

Полтавським "городянам" навряд чи можна занести в актив дебютну частину чемпіонату. Команда Іллі Близнюка за три стартових туру зуміла добути лише одну вікторію. Двічі "чорно-зелені", які виступають у новому чемпіонаті переважно в чорно-білій екіпіровці, першими відкривали рахунок, проте залишали поле переможеними. Так було в поєдинку стартового туру з "Нивою", а також у зустрічі з "Сумами", коли сьогоднішні господарі півтора тайму грали в більшості, але були змушені по другій половині підняти білий прапор.

"Сталь" поки що демонструє феноменальну стабільність: всі три протистояння підопічні Вадима Плотникова завершили з однаковим рахунком 2:0 на свою користь, і шанси продовжити успішну для себе серію досить високі. Головною проблемою алчевців може стати недооцінка суперника. У минулому чемпіонаті "сталеварам" також впевнено на виїзді вдалося переграти тоді команду Анатолія Безсмертного з різницею у два м'ячі, а от в Алчевську була зафіксована результативна нічия 3:3. Але, думається, на цей раз гостям вдасться уникнути помилок, допущених практично цим же складом в листопаді 2012-го.

Статистика очного протистояння. 2 матчі: +0 = 1-1; 3:5.

З них - на полі "Полтави". 1 матч: +0 = 0-1; 0:2

 

"Титан" - ПФК "Олександрія"

3 серпня. Армянськ. "Хімік". 17:30

Арбітр Максим Козиряцький (Запоріжжя). Асистенти: Олександр Шост (Луганськ),

Дмитро Оганесян (Луганськ)

Один з центральних поєдинків туру відбудеться на Кримському півострові. Аррменському "Титану" поки не вдається знайти бажану стабільність, через що колектив Олега Луткова встиг як відчути смак перемог, так і гіркоту поразок. Якщо господарям вдасться сьогодні зіграти також злагоджено і чітко, як це було в протистоянні з "Буковиною", то "Олександрії" при всій своїй грізній передній лінії доведеться дуже непросто.

Підопічні Володимира Шарана після стартової вольової перемоги над "Нафтовиком" не зуміли зломити опір "Динамо-2", проте вже через тиждень сповна відігралися на "Авангарді". Мабуть, можна припустити, що вдруге на ті ж граблі "триколірні» не настануть, але і суперник у гостей на цей раз серйозніше київських дублерів.

Додаткової мотивації гостям додасть остання дуель команд, коли "титани" просто розчавили олександрійців з рахунком 3:0 на їх же полі. Саме після тієї зустрічі пішов з посади рульового олександрійців Андрій Купцов. Цікаво також те, що останню вікторію і забутих гол у матчі з кримчанами "Олександрія" святкувала ще в 2010-му, після чого були одна нульова нічия і дві поразки.

Статистика очного протистояння. 9 матчів: +4 = 1-4; 9:14.

З них - на полі "Титану". 5 матчів: +2 = 1-2; 3:6

 

"Олімпік" - "Суми"

3 серпня. Донецьк. "Олімпік". 17:30

Арбітр Дмитро Бондаренко (Одеса). Асистенти: Тарас Клименко (Київ),

Ігор Куценко (Київська область)

Донецькому "Олімпіку" належить провести другий поспіль домашній матч. Тиждень тому команда Роман Санжара поступилася тернопільській "Ниві", за поразку якої донецький колектив повинен звинувачувати в першу чергу самих себе. Немає сумнівів, що у сьогоднішній зустрічі "олімпійці" будуть налаштовані тільки на перемогу. Тим більше цьому сприяє ряд факторів. У першу чергу, слід нагадати, що у гостей пропускає поєдинок основний опорник Тарас Дурай, який заробив у зустрічі третього туру пряму червону. У другу - не можна пройти повз фігури Богдана Єсипа, який трохи більше місяця тому одягнув футболку сумчан, тому може розповісти своїм новим партнерам по команді багато цікавого про гру "городян". Завершує список історія зустрічей. Гостям ще жодного разу не вдавалося відвозити з Донецька хоча б нічию: всі сім матчів завершувалися виключно перемогами "олімпійців".

«Суми» ж крім невдалої локальної виїзної серії в Донецьку все ніяк не можуть завоювати три очки в гостьових зустрічах. Тиждень тому "городяни" здобули надвольову перемогу над "Полтавою", яка повинна підвищити у підопічних Андрія Кононенко впевненість у власних силах.

Статистика очного протистояння. 14 матчів: +7 = 4-3; 21:13.

З них - на полі "Олімпіка". 7 матчів: +7 = 0-0; 18:6

 

"Авангард" - "Зірка"

3 серпня. Краматорськ. "Авангард". 17:30

Арбітр Ярослав Песоцький (Суми). Асистенти: Паша Касанов (Вінниця),

Андрій Приймачук (Рівне)

В деякій мірі старт краматорчан і кіровоградців у нинішньому чемпіонаті виявився в чомусь схожим. Перші здобули вікторію над "Десною", розписали мир з "Буковиною", а також крупно поступилися "Олександрії". В активі "Зірки" дві перемоги над "Миколаєвом" та "Динамо-2" плюс зустріч з "Нафтовиком", яку місцеві вболівальники були б не проти забути. Як підсумок - перед звітною зустріччю команди в таблиці розділяє всього три позиції, які можуть бути нівельовані або ж навпаки - збільшено відрив.

У трьох останніх гостьових матчах (з урахуванням минулої першості) "червоно-жовтим" ні вдалося жодного разу відзначитися у воротах суперника, а загальна різниця м'ячів складає 0:10. Остання вікторія датована ще 2 травня. У свою чергу "Авангард" вдома не програє на рідній арені з 23 квітня, коли поступився "Миколаєву". Проте всі передматчеві результати можуть бути легко нівельовані нестабільністю опонентів у поточному чемпіонаті. Тому багато чого буде залежати від фізичного та психологічного стану саме в даний конкретний момент.

Статистика очного протистояння. 2 матчі: +0 = 1-1; 1:3.

З них - на полі "Авангарду". 1 матч: +0 = 0-1; 0:2

 

"УкрАгроКом" - "Буковина"

3 серпня. Олександрія. "Ніка". 18:00

Арбітр Олексій Москаленко (Кривий Ріг). Асистенти: Максим Левченко

(Кривий Ріг), Володимир Луцький (Калуш)

Обидві команди нині перебувають внизу табелі про ранги. І якщо таке положення "аграріїв" в деякій мірі передвіщалося, то ось результати "Буковини" виявилося досить несподіваними. Поки що сьогоднішнім суперникам вдавалося забивати тільки зі стандартів, а в активі значаться лише нічиї. Думається, і Вадим Заяць, та Юрій Гура розраховують у сьогоднішній зустрічі переломити неприємну для себе серію, здобувши стартову перемогу, після якої з плечей футболістів спаде психологічний тягар.

Тиждень тому "УкрАгроКом" потрапив під "сталеливарний" каток, поки що рівняти всіх рівним шаром, а "Буковина" вдома не зуміла втримати мінімальну перевагу над "Геліосом", пропустивши після стандарту у заключну п'ятихвилинку.

Виходячи з останніх результатів команд, слід припустити, що на полі КСК "Ніка" команди навряд чи подарують глядачам яскравий гостроатакуючий футбол, віддавши перевагу цьому боротьбу за м'яч у центрі поля. Хоча не виключений варіант, при якому гості будуть намагатися грати першим номером і шукати ключі до воріт господарів.

Статистика очного протистояння. Раніше не зустрічалися.

 

"Геліос" - "Десна"

3 серпня. Харків. "Сонячний". 18:00

Арбітр Юрій Іванов (Макіївка). Асистенти: Володимир Шланчак (Черкаська

область), Сергій Ковальських (Сімферополь)

Положення харківського "Геліоса" нині дуже схоже на те, в якому знаходиться два учасники попередньої пари: "сонячні", на щастя для себе, рахунок забитим м'ячам з гри відкрили, але дебютна вікторія все ще є для колективу недосяжною. Немає сумнівів, що Сергій Єсін буде налаштовувати своїх підопічних у сьогоднішньому протистоянні тільки на перемогу, ось тільки впродовж трьох тижнів подібна завдання стоїть перед харків'янами, однак помилки в обороні стали наслідком поки лише одного залікового пункту.

Чернігівську "Десну" останнім часом переслідують кадрові проблеми з основними виконавцями: відразу шість футболістів нині знаходяться у клубному лазареті. Частково з цієї причини на тижні клубом був підписаний Михайло Козак, минулий сезон провів в алчевської "Сталі", на якого покладаються величезні надії в передній лінії.

В очних зустрічах у команд спостерігається абсолютний паритет, лише на своєму полі "Геліос" має невелику перевагу над суперником. Правда в трьох останніх зустрічах суддями фіксувалися по одній вікторії кожної зі сторін і нічия.

Статистика очного протистояння. 12 матчів: +4 = 4-4; 21:19.

З них - на полі "Геліоса". 6 матчів: +3 = 1-2; 12:9

 Олександр Риженко, Ua-football




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору