Новини ліги

Favbet Ліга 1. "Нива" - "Нафтовик-Укрнафта". Анонс матчу

08:56, 2 серпня 2013

"Нива" - "Нафтовик-Укрнафта"

2 серпня. Тернопіль. Центральний міський стадіон. 17:00

Арбітр Олександр Павлюк

Асистенти: Володимир Топіха, Олександр Мартищенко (всі - Київ).

Відеотрансляція - канал "Футбол"

5 квітня 1992 відбулося перше прем'єрне протистояння тернопільської "Ниви" і охтирського "Нафтовика" в часи незалежної України. Тоді обидві команди виступали у вищій вітчизняній лізі, а фінальний свисток арбітра переможця так і не виявив, зафіксувавши нульову нічию.

Як ви пам'ятаєте, перший чемпіонат країни був короткочасним, тому трохи більше ніж через місяць у Тернополі відбувся поєдинок другого кола. Завдяки двом влучним ударам Юрія Куліша, завданих вже в останній чверті зустрічі, господарі поля здобули переконливу вікторію.

З тих пір охтирський "Нафтовик" не тільки не програвав тернополянам, а й зовсім не пропускав. Причому два з чотирьох поєдинків завершувалися для "Ниви" розгромами 0:3 і 0:4.

Мабуть, шансів взяти сьогодні реванш у господарів не так вже й багато, а можливо навіть вони близькі до чергового розгрому: за підсумками трьох турів "Нафтовик" є найрезультативнішою командою ліги. Правда і пропускає колектив Євгена Яровенко також чимало.

Але є у "Ниви" і ряд козирів, які можуть стати вирішальними у сьогоднішній зустрічі. По-перше, це відсутність Сергія Артюха, одного з лідерів нинішнього "Нафтовика", який отримав у матчі проти "Миколаєва" пряму червону. По-друге, Ігор Яворський нині будує гру "зелено-жовтих", роблячи акцент на оборону. У ряді поєдинків така тактика дала свої плоди, хоча не виключений варіант втрати концентрації на кілька секунд, чим вже цього сезону користувалися суперники. По-третє, це фактор рідних трибун, які будуть гнати своїх улюбленців вперед за першою домашньою вікторією в турнірі першої ліги.

Загалом - очікуємо сьогодні побачити дуже цікавий поєдинок команд, можливо, не самий результативний, але в якому ключову роль буде грати тренерське протистояння.

Статистика очного протистояння. 6 матчів: +1 = 2-3; 2:9.

З них - на полі "Ниви". 3 матчі: +1 = 1-1; 2:4

Олександр Риженко, UA-Футбол




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору