Новини ЗМІ

«Енергія» поступається «гірникам»

08:43, 29 липня 2013

«Енергія» – «Шахтар» – 0:1 (0:0). 
27 липня. м. Нова Каховка, стадіон «Енергія», 18:00. Поле: 3, Темп.: +27. Глядачів: 1500
Судді: Андрій Семенов (Дніпропетровськ), Олексій Гавеля (Кривий Ріг), Олексій Полянін (Сімферополь), Станіслав Марулін (Нова Каховка).
Делегат ФФУ: О. Кочергін.

«Енергія»: Зелінський, Щербина, Черній, Шешеня, Арутюнян, Ковальчук, Логвиненко (Гарібян, 62), Скоцький, Комягін, Черняєв, Муковозов (Цвик, 82).
Запасні: Остапенко, Мостіпан, Соловйов, Горбачов, Риженко.
Тренер: Юрій ОКУЛ.

«Шахтар» Тукач, Паляниця, Шеремет, Яскович, Головко, Коновалов, Хаблов (Тарануха, 72), Шарко (Борщ, 80), Янченко (Пащенко, 55), Лукашин (Салатін, 80), Коробкін (Фатій, 31). 
Запасні: Гришин, Ткачов.
Тренер: Геннадій СУШКО.

Голи: Борщ (90+2).
Попередження: Арутюнян (71), Щербина (74), Черняєв (81) – Шеремет (62), Головко (67).

Одна з найбільших футбольних прикростей – програти матч, пропустивши гол на останніх хвилинах. Саме така доля спіткала «Енергію» у поєдинку зі свердловським «Шахтарем» у третьому турі чемпіонату. Підопічні Юрія Окула на рівних протистояли гостям протягом всього матчу, могли забити в кінцівці й усередині другого тайму, однак не змогли здобути жодного очка.
До середини першого тайму «Шахтар» виглядав цікавіше в атаці. Гострі проходи правим флангом часто закінчувалися гострими подачами до штрафного майданчика новокаховчан. Господарі відповіли кількома дальніми ударами Черняєва і Скоцького – повз ворота. До 30-ї хвилини гра вирівнялася і здебільшого проходила в центрі поля. Командам не вистачало агресивності в нападі й точного пасу від гравців середньої лінії на нападників. Особливо це відчувалося в діях «Енергії». Дійшовши до лінії карної зони місцеві футболісти ніби губилися у вирішальний момент, не могли знайти вдалого продовження атаки. «Шахтар» продовжував використовувати подачі з флангів, адже крайні захисники господарів дозволяли це робити. Втім, навіси гостей теж не мали особливого успіху, адже Зелінський упевнено діяв на виході.
Після перерви команди заграли жвавіше. «Енергія» поступово взяла ініціативу в атакувальних діях, змусивши суперника на певний час притиснутися до воріт. На 65 хвилині новокаховчани мали чудовий шанс забити. Олександр Муковозов обіграв воротаря Тукача, пробив у порожню рамку, але захисник гостей вчасно підстрахував партнерів і врятував свою команду від голу. За кілька хвилин розіграш кутового приніс ще один гольовий момент господарям. Павло Черняєв замикав простріл партнера з лівого флангу, але удар капітана під поперечку потягнув кіпер гостей. «Шахтар» у другому таймі грав доволі невиразно, хоча в діях свердловців відчувалася впевненість. Не використавши кілька контратак, гості знову були змушені відбивати наступи «Енергії». Однак наші гравці вкотре не могли розібратися з м’ячем біля карної зони суперника. Коли помічник арбітра показав табло з компенсованим часом, господарі могли повести в рахунку. Тарас Ковальчук наважився на дальній удар, після якого м’яч стусонув хрестовину воріт свердловської команди. Глядачі схопилися з місць, але – лише стійка. Найприкріше, що контратака гостей, яка ніби не віщувала загрози, принесла їм перемогу. Руслан Борщ зумів правильно зорієнтуватися в штрафному майданчику суперника і несильним, але точним ударом з розвороту поклав м’яча до сітки... «Енергія» знайшла сили для непоганої атаки у відповідь, але Євген Цвик із вигідної позиції перед воротами пробив значно вище.
Як не згадати: «Не забиваєш ти – забивають тобі». Старе, як сам футбол, правило підтвердилося у звітному поєдинку. Що ж, програвати прикро, але цей матч заново не зіграєш, а тому треба надолужувати втрачене у наступних турах. І вже 3 серпня «Енергія» матиме таку нагоду у виїзному поєдинку з командою «Гірник-Спорт».

ФК "Енергія"




Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Група Соц сети Магазин Вгору Вгору